mbtar 14.04.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Proszę o poradę, w jaki sposób mogę wmurować warstwe pustaków przy wprawianiu drzwi wejściowych. Nadproże (żelbetowe) powinno być niżej o jeden pustak. Wykonawca zostawił otwór 120/250, a typowe drzwi wejściowe mają wysokość maks. 220. Dodam jeszcze że materiał to Thermopor 30 P+W. Nie wiem jak tą warstwe pustaków wmurować żeby trzymała się mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.04.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 jednym ze sposobow moze byc mymurowanie tego z gazobetonu jakiegos ytonga czy cos lekkie to wiec jak by ci kiedys na glowe spasc mialo to nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.04.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Proszę o poradę, w jaki sposób mogę wmurować warstwe pustaków przy wprawianiu drzwi wejściowych. Nadproże (żelbetowe) powinno być niżej o jeden pustak. Wykonawca zostawił otwór 120/250, a typowe drzwi wejściowe mają wysokość maks. 220. Dodam jeszcze że materiał to Thermopor 30 P+W. Nie wiem jak tą warstwe pustaków wmurować żeby trzymała się mocno. A podłoże masz już docelowe? Bo może zapomniałes o ociepleniu i wylewce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-COLOR- 14.04.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 można zabudować np KG, prościej i lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 14.04.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 lub mozesz po prostu podkuc i wyjac belke nadproza, wywalic pozniej pustak, obsadzic na nowo belke i pozniej na jej gorze uzupelnic pustakiem czy czym tam chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamcia 14.04.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Podkuć ścianę po obu stronach na wysokości dołu pustaka na głębokośc min 15 cm, włożyć w te otwory zazbrojone siatką kątowniki np 40-tki i na czymś takim zeprzeć pustaki , resztę szczelin wypełnić zaprawą a całość otynkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impuls 14.04.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Przykleić styropian, na to klej, siatka i jeszcze klej potem otynkować i problem z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 15.04.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 ...no i zawsze do drzwi mozna dac naswietle pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 15.04.2005 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Mam podobny problem, tzn zbyt wysoki otwór na drzwi wejściowe.Zamierzałem rozwiązać to tak:pod nadproże (ocieplone wewnątrz styropianem bo ściana jednowarstwowa) włożyć drugie nadproże i do środka wełna lub styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts