Gość 08.10.2002 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2002 Czy to prawda, ze próg drzwi zewnętrznych przykleja się do betonowego podłoża (np. na klej do parkietów)?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.10.2002 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 Czy nikt z Forumowiczów nie osadzał samodzielnie drzwi wejściowych? Aż mi sie wierzyć nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wladek 09.10.2002 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 Nie wydaje mi się. Co prawda ja nie osadzałem wejściowych, ale balkonowe i na nic je nie przyklekałem oprócz kotew do ściany (można też kołki przez ościeżnicę, co wydaje mi się lepszym rozwiązaniem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.10.2002 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 Drzwi wejściowe o szer. 90 cm w świetle również osadza sie na kotwy lub dyble, ale mocuje się tylko po bokach (przy takiej szerokości). Problem w tym, że ościeżnica jest drewniana i ma drewniany (dębowy) próg. Obawiam sie, że wskutek naturalnego używania (deptania) próg może z czasem odkształcić się i np. wybrzuszyć. Ktoś mi radził sposób z klejeniem progu, ale nie wiem czy to dobry sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wladek 10.10.2002 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 Przyklej, co Ci szkodzi. Może też go zakołkujesz do podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata 10.10.2002 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 nie wiem, czy to dobrze, bo u nas jest całkiem zrobione inaczej. Próg jest odizolowany od podłoża- betonu folią, po to aby wilgoć z betonu nie przedostawała się do drewna. Przymocowane są tylko ościeznice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.10.2002 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 duże dzięki beata! Chyba o taką informację mi chodziło (jak człowiek ma wątpliwości to czasem wystarczy jeden głos doradczy).A w ogóle - dzięki za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts