Magośka 14.04.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Pytanie j.w.Sytuacja jest taka: obecnie działka jest rolna, znajduje się przy drodze, obok są domy (na tej dzialce też kiedyś była drewniana chałupa), działka należy do jednej z podmiejskich wsi. Nie wiem czy jest możliwość przekształcenia jej na działkę budowlaną, bo teściowej (to jej działka) różni urzędnicy różnie odpowiadali- raz, że zmienił się plan zagospodarowania i działka jest leśna, raz, że bez problemu (sama działka ma 20a, ale teściowa ma w gminie teren o pow powyżej 1ha).Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują jednak, że teren Rzeszowa (bo o tym mieście mowa) zostanie powiększony o tereny na których leży ta działka.I teraz nie wiem- starać sie w obecnej gminie o zmanę przeznaczenia działki, ustalać itp, czy poczekać na decyzję zmian administracyjnych, czyli załatwiać to potem w mieście, które chyba byłoby bardziej zainteresowane przekształceniami działek na budowlane.PS wiem, że Michał zadal dość podobne pytanie, ale nie wiem czy sytuacja jest identyczna, więc nie chcę zaśmiecać tamtego wątkuPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 14.04.2005 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Na pewno masz rację, że po włączeniu do miasta - będzie łatwiej odrolnić, pod warunkiem jednak, że miasto nie planuje tam właśnie mieć np. "zielonych płuc" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 14.04.2005 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Małgosiu - w Radomiu urzędnicy wręcz nakazują zmianę statusu działek z rolnych na budolane - o ile te leżą w granicach admnistracyjnych miasta,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magośka 15.04.2005 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Dzięki, no to będę czekać. Te zielone płuca są nad rzeką, ale nawet tam w niektórych miejscach już zabudowa wchodzi, bo miasto się dusi z powodu ciasnych granic, Dzięki za odpowiedzi, mam więc nadzieję, że nie będzie problemu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts