robert skitek 15.04.2005 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 nie bede Ci tłumaczył za co wziął te pieniądze. natomiast ja za projekt domku nigdy nie wziąłęm kwoty o jakiej mówisz, ale w takim razie zapraszam na ten drugi raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 16.04.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 leonie: naraziłeś się na mój ostracyzm i postanowiłam się już z tobą nie dzielić moją nędzną wiedzą. po co wogóle trafiłeś na to forum. PRZECIEŻ TY JUŻ WSZYSTKO WIESZ!! ps. jaki z ciebie inżynier chemik skoro nie znasz właściwości cementu i betonu - to a`propos innego twojego postu. pewnie taki sam dyletant jak i ja? chyba razem opier...śmy się na tych studiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan badura 28.04.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Cypek jakie są korzysci z tego rozwiązania ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 28.04.2005 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Już nie mogę się doczekać kiedy Leon pobuduje ten dom. Top może być bardzo ciekawy eksperyment. Widzę, że Xavi bardzo odpowiada Leonowi pod względem łamania przepisów. Czyli Xavi nasz kotłownię niezgodną z przepisami i dach który jest samowolą budowlaną... Fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 28.04.2005 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 ja mam lawy 35 wysokosci i 60 cm szerokosci (robione na pale bez jakiegokolwiek wnikania w wlasciwosci gruntu) zaloze sie ze wiekszosc forumowiczow ma takie same lawy jak ja A powiedz nam wszystkim szczerze czy jak zatrudniłeś projektanta (konstruktora) czy dostarczyłeś mu wyniki badań geologicznych gruntu na Twojej działce? Czy oszczędzałes na badaniu gruntu a teraz płaczesz że masz ławe przyjętą z zapasem? Jak były badaia geologiczne czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregory02 10.02.2022 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Dzień dobry, przepraszam za odkopanie tematu, ale skoro taki już istnieje, to nie będę tworzyć nowego, chyba lepiej kontynuować wątek. Z tego co rozumiem żelbeton jest betonem dodatkowo wzmocnionym stalowymi prętami. Czy da się ograniczyć ilość tych prętów tak, żeby konstrukcja była wytrzymała? No i od czego zależy, czy wybrać pręty żebrowane, czy gładkie? Jeszcze nie miałem kontaktu z budowniczymi. Dopiero planuję budowę domu i chcę rozpisać wszystkie plany rachunkowe, żeby wiedzieć ile funduszy na co przeznaczyć. No i też chcę wybrać materiały, które jakości i cenie odpowiadają jak najbardziej. Dużo pracy, wiem, ale mam nadzieję, że to mi się opłaci w przyszłości. Jeśli chodzi o beton, to dużo czytałem o tej firmie https://bostabeton.pl/ i czy ktoś może korzystał z ich usług, może potwierdzić jakość produktów? Z tego co widzę jest tu sporo fachowców, którzy znają się na rzeczy, a mnie jako księgowemu bardzo by to pomogło. Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts