Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piec gazowy z zasobnikiem wody czy bez?????

Szanta

Recommended Posts

to nie piesek to suńka ma dopiero 13 lat

więc już chyba nie urośnie

ja mam małą kotłownie, bo bo tymi schodami, ale w razje czego wstawię piec do garażu, albo jak ktoś proponował na strych, ale jakoś mi to nie pasuję z grawitacją, choć wiem że obiegiem sterują pompy

Gość 1950
nie wiem czy opłaca się robić kotłownię dwa albo trzy razy, przecież to są koszty nie mówiąc już o bałaganie, przekuciach i w ogóle. lepiej się zastanowić te dwa lub trzy razy i zrobić kotłownię w pomieszczeniu docelowym

Mam dylemat. Jestem na etapie adaptacji projektu. Pierwotnie kotłownia była w garażu domu, wydzielona. Chcieliśmy przenieść ją z mężem do oddzielnego pomieszczenia na strychu na piętrze domu. Architekt doradził nam, żeby piec przenieść do łazienki na parterze. Zastanawiam się teraz, czy jednak lepszym rozwiązaniem nie będzie wydzielenie pomieszczenia kotłowni na strychu. Piec z zasobnikiem wydaje mi się dosyć duży i zajmie tym samym dużo miejsca w łazience. Poza tym chyba jest tak, że zasobnik stoi na ziemi. Nie ma z tego, co się dowiedziałam wersji - piec i zasobnik wiszący.

Doradźcie proszę, jakie rozwiązanie byłoby najlepsze i czy lepszy jest piec z zasobnikiem na wodę, czy bez????

Projekt GAVARDO firmy Archigraph

Oto link

http://www.archigraph.pl/new/archigraph/ind.php?co=rzuty&n=322

Pozdrawiam wszystkich

Witam.

Proponuje piec Junkersa z zamkniętą komorą spalania + zasobnik stojący ok 100-130l, głośność pracy pieca 32db,+ automatyka sterowania cylkulacją cwu + autoamatyka pogadowa i wewnętrzna. Koszt całości ok 9-10 tys.