Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Wiemy jak droga jest cegła klinkierowa. Zaproponowano mi o 40 gr tańszą na szt cegłę o wymiarach 240x55x65. Po ułożeniu w zasadzie nie będzie widać że jest ponad połowę cieńsza. Ale czy to zgodne z zasadą sztuki budowlanej.

Myślę albo o Saharze CRH, albo Karpatii Wiekora (nowość produkowana w Niemczech)

Czy warto, taka ściana będzie chyba mniej stabilna i trudniejsza w ułożeniu

Pozdrawiam

Darp

https://forum.murator.pl/topic/31757-ceg%C5%82a-klinkierowa-na-elewacj%C4%99-o-grubo%C5%9Bci-55mmczy-mo%C5%BCna/

Dziękują za info

Piotrze bardzo właśnie interesuję się tymi systemami podwieszanymi, gdyż najednej ścianie mam garaż, a klinier trzeba "podwiesić" nad nim.

Gdzie mogę znaleźć info jak to zrobić aby było OK

Pozdrawiam

Darp

:) Witam,

Jezeli bedziesz chcial miec dobrego fachowca znam taka osobe, od 20 lat wykonuje roznego typu skomplikowane sciany klinkierowe. Jezeli potzrbujesz kontaktu odpisz.

Pozdrawiam

Mario Poznan

WItam

Potrzebuję ale w Olsztynie :-)

Pozdrawiam

Darp

Jezeli masz duzo tego klinkieru do zrobienia to nie ma problemu, napisz ile jest metrow do wykonania.

Pozdrawiam

Mario

Około 140 m kwadratowych

Ale nie jest to az taka prosta sprawa jakby sie moglo wydawac.

Dobry fachowiec sobie poradzi bez problemu.

Dom już oglądało 4-ech.

Dwóch b dobrych i dwóch słabych.

Daj mi telefon to zadzwonię do tego fachowca

Pzdr

Darp