Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mieszkać z teściową??

Sylva

Recommended Posts

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zależy od różnych czynników. :roll:

Ja mam zamiar mieszkać z teściową :( :wink:

Dlaczego? Jest sama i nie wyobrażam sobie, że moglabym ją na starość zostawić samą zdaną tylko na siebie. W tej chwili pracuje za granicą i nam pomaga. Wcześniej mieszkaliśmy razem i różnie to bylo :oops: Czasami bardzo nieciekawie :oops:

Teraz inaczej widzę niektóre rzeczy :roll: Może wreszcie dogania mnie tzw mądrość życiowa :oops:

Napisz więcej dlaczego mialabyś z nią mieszkać?

Ty chcesz, ona czy twój mąż :roll:

Były już takie tematy poruszane - http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=31388&highlight

http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=22370&highlight

ponad 200 postów. Obrażano się na siebie, niewybrednie się atakowano. I nic z tego nie wynikło. Nikt nikogo nie przekonał.

Może starczy tego tematu?

Chodzi o to że mam dopiero zamiar się budowac a ona już ruca tekstem że się do nas wproadzi jak się pobudujemy.nie wiem...co będzie to będzi e..he

Jeżeli teściowa ma takie podejście już na początku, to wybuduj mniejszy dom albo bardzo daleko od jej znajomych, żeby tylko się nie wprowadziła.

Nie jestem taka przeciwko teściom, moja mogłaby z nami mieszkać chociaż ma czasem humorki. Ale jeżeli ktoś próbuje coś na siłę to się bronię......

Nie daj się!! :D :wink:

Gość M@riusz_Radom
a ona już ruca tekstem że się do nas wproadzi jak się pobudujemy.

Grzecznie, acz stanowczo bym odmówił. Tyle, że ja jestem w tyle dobrej sytuacji, że nie mieszkałem i nie zamierzam mieszkać z teściami.

Gdybym mieszkał u nich po ślubie miałbym olbrzymiego kaca moralnego jeśli bym odmówił.

Gość M@riusz_Radom
A mąż już o tym wie ? :)

Wie i nie jest z tego powodu szczesliwy.

Widzę znakomite podłoże do przyszłych nieporozumień i konfliktów małżeńskich.

Rozumiem, że nie masz wyboru bo mama sobie sama nie poradzi ?

aha26 przepraszam za niedyskretne pytanie, ale dlaczego nie możesz ich tak zostawić? Czy są niepełnosprawne i wymagają Twojej codziennej opieki i pomocy w zwykłych czynnościach życiowych?

Bycie osobą niekonfliktową wcale nie oznacza, że wszyscy będą się w towarzystwie takiej osoby dobrze czuli.