Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chiba Forum zjada ogon.....!??????

Jerzysio

Powtarzamy tematy nadmiernie czy nie ?  

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Powtarzamy tematy nadmiernie czy nie ?

Recommended Posts

Kręcą się głównie wątki u psychiatry. :cry:

moze to skutek uboczny budowania :roll: tzn to ze ludziom odbija i musza do psychiatry...

co do starych i nowych watkow na ten sam temat:

gdy forum slabo chodzi, dluuuugasne watki otwieraja sie jak stary bunkier (czyli trzeba uzyc lomu), na dodatek nie ma dyscypliny pisania na temat, to niestety, zle sie czyta, no i prawdziwych porad w nich malo,

wcale sie wiec nie dziwie gdy widze nowy watek na temat juz wczesniej poruszany

no ale tu powinien tez dobrze dzialac czysciciel forum - na przyklad, usuwa komentarze, zapytania, wtracenia typu:

uzytkownik A: co powiecie o oknach?

uzytkownik B: o... wrociles?

Jedni kończą dom i odchodzą a na ich miejsce przychodzą nowi zapaleńcy z tymi samymi tematami i problemami.

Hej, hej mama :wink:

Dlatego uważam, że tematy powinny powracać i być wałkowane od nowa. Zważywszy na to, że w naszym Kraju pewne sprawy zmienianą się jak w kalejdoskopie i niemal każda gmina i starostwo rządzi się swoimi prawami. Dodatkowo długaśne tematy np. na temat okien są trudnostrawne i trzeba je mimo wszystko pisać na nowo.

Całkowicie cię Wciornastku popieram!

Jeśli ktoś wszedł w temat dłuższy niż 10 postów to wie, że ma szansę natknąć się na wymianę różności tylko nie na temat, dla którego autor go otworzył.

Często jest zbyt dużo gadulstwa w postach tematycznych.

tego typu dywagacje można odbywać w Klubie, Dzienniku, U Psychologa, Forum on-Line itd - miejsc nie brakuje.

Nieco drażnią mnie też takie odpowiedzi typu:

przecież ten temat był już 33 razy omawiany - poszukaj (w domyśle leniuchu) a nie zawracasz nam głowy ....

Już to gdzieś pisałem, ale jeśli kogoś dany temat nie interesuje to nie powinien go otwierać.

A świat się zmienia i informacje aktualne 6 miesięcy temu teraz mogą być przytatne tylko w punkcie zbiórki makulatury (jeśli takie jeszcze istnieją)...

J

Wiele cennych informacji uzyskałem na tym forum i dziękuje za to szanownym forumowiczom. Prześledziłem mnóstwo wątków i osobiście wcale mi to nie przeszkadza że tematy się powtarzają. Jednak tracę powoli cierpliwość do ludzi , którzy piszą nie na temat , wtrącają jakieś uwagi typu " popieram Tereske" itp.

Straciłem przez takich niezdyscyplinowanych "liderów" wiele czasu , ale chyba nie ma na to rady , trzeba przez ich wątki przebrnąć.

Zastanawiam się tylko czy w ankietach nie umieścić tematu "Forumowicz , który najczęściej pisze nie na temat" , może to przynajmniej wyhamuje największych przeszkadzaczy.

LUDZIE PISZCIE NA TEMAT!!!!!!!!!!!!!!