Loka 15.04.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Witam. Podobają mi sie bardzo złotokap (alpejski Vossi) i migdałowiec, chciałabym mieć je w swoim ogrodzie, czy jednak nie są one trudne w pielęgnacji? I czy złotokapowi nie przeszkadzało by sąsiedztwo wiśni lub czereśni?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jatoja 15.04.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Witam. Podobają mi sie bardzo złotokap (alpejski Vossi) i migdałowiec, chciałabym mieć je w swoim ogrodzie, czy jednak nie są one trudne w pielęgnacji? I czy złotokapowi nie przeszkadzało by sąsiedztwo wiśni lub czereśni? Pozdrawiam. Złotokap jest zupełnie bezproblemowy migdałek wymaga corocznie cięcia po kwitnieniu, zdarza się że atakuja go choroby grzybowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 16.04.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 zdarza się że atakuja go choroby grzybowe a czym to zwalczać? Właśnie posadziłam dwa piękne okazy migdałowca :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 24.04.2005 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Czym je potraktować, najpierw musi choroba, lub szkodnik wystąpić, później go należy zwalczać. To chyba przędziorki, bo listki się zwijają. Ja te gałązki dodatkowo wycinam i po kłopocie. Nie wymaga to oprysków. Z chemią trzeba ostrożnie. Choć znam takich co na wsztstko mają preparat...Zobacz mój ogródekhttp://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=35037&q=jesionowa14&k=2Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 24.04.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Witam. Podobają mi sie bardzo złotokap (alpejski Vossi) i Pamiętaj, że owoce złotokapu są trujące, jak masz małe dzieci to nie sadziłabym na wszelki wypadek (mogą wziąć do buzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.04.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Zobacz mój ogródek http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=35037&q=jesionowa14&k=2 Pozdrawiam Zygmor- przecudny jest twój ogród- a raczej las . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 26.04.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Potwierdzam, złotokap - bezproblemowy. Oprócz trujących właściwości (nie wiedziałam, żyję obok złotokapu 30 i parę latek i ... jeszcze żyję), to jak kwitnie (a kwitnie obficie ) zaprasza do siebie całe chmary bzykaczy! Stada wszelakich pijaków nektarowych, także tych żądlących... A co do migdałowca, to oprócz informacji moich poprzedników, dodam, że bardzo wrażliwy na późne,wiosenne przymrozki, zdradliwe nie tylko zresztą dla niego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 26.04.2005 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Zygmor, jedno zdanie - położyłeś mnie na kolana , no ... Twój ogród, oczywiście! Gratuluję! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 26.04.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Zygmor to na pewno Twój Ogród?? a nie arboretum w Kórniku?. Podziwiam i piszczę z zachwytu. Ach mieć tak kawałeczek ogródka.................... chociaż na jedną azalię............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JADWIGA 01.05.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 Witam!Mam problem z migdałowcem. Wprawdzie wypuścił ładne różowe pączki, ale co z tego jak się nie rozwijają, tylko usychają, a listki są takie jakieś mało zielone. Co to może być i jak z tym walczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts