remoncik 15.04.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 zdemontowałem starą podłoge, usunąłem polepę, belki o przekroju 20x20 cm w dobrym stanie, dł. 5,7 m, rozstaw ok. 105 cm. Co zamiast desek podłogowych, myślę o płycie osb ew. wiórowej, ale jaka powinna być jej grubość, a może dać ją podwójnie, albo jeszcze inne pomysły. Aha to jest strop między piętrami Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 15.04.2005 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Dlaczego usuwałeś belki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remoncik 16.04.2005 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 sorry napisałem trochę nie po polsku Belki oczywiscie zostały, no i sufit w pokoju poniżej i wolałbym żeby tak zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 16.04.2005 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 Elegancka, ale nie najtańsza metoda to system podłogowy Fermacell. Płyta mocna, z wpustami, kładzie się na sucho. Jak potrzeba to podsypuje się specjalnym "gruzem' gazobetonowym, systemowym. Fajne, mocne, szybkie i drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 02.05.2005 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 lub polska wersja tego co kolega wyzej napisal i duzo tansza. To zamias podsypki keramzyt stabilizowany cementem, a na to dwie warstwy plyt OSB skreconych do siebie Rownie dobre a tanie. Ale jesli sa belki to nie ma co bawic sie w podsypki tylko je wykorzystac. Jesli to stro pomiedzy pietrami, to warto go dodatkowo wyizolowac akustycznie. W tym celu daj pomiedzy belki welne mineralna grubosci belek. A jesli sa za niskie mozesz je nadbic. Na to to daj PLyty OSB (gdubosc zaleznie do rozstawu belek) Mozna dac dwie wwarstwy na mijanke aby zmniejszyc efekt tzw. "klawiszowania". Pod plyty na belki daj paski z filcu lub korka aby strop byl bardziej dzwiekochlonny. I wazne aby pomiedzy plytami OSB pozostawic szczeline ok 2-3mm, aby plyty mogly swobodnie pracowac. I oczywisice dylatacja wokuł scian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts