am 09.10.2002 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 Właśnie przeskoczyłem pierwszą 100-kę postów na tym forum - chyba najwyższa pora się przedstawić (z góry przepraszam grupę warszawską za powtórzenia - tam już się przedstawiałem) Trochę faktów: imię: Adam płeć: męska wiek: 32 stan cywilny: szczęśliwy (żona czyta http://www.afternight.com/smiles/wink.gif) Trochę marzeń (monotematycznych ostatnio - budowlanych): usiąść wreszcie przy własnym kominku i napawać się widokiem ognia zrobić w ogródku piaskownicę dla dzieci posadzić dwa drzewa i zawiesić między nimi hamak - wiadomo po co Trochę wspomnień: O budowaniu własnego domku marzyłem od czasu, kiedy zostałem zmuszony do zamieszkania w bloku (czyli od urodzenia). Pierwsze drzewo zasadziłem w pierwszej klasie szkoły podstawowej (zaraz po pierwszym i jednocześnie ostatnim papierosie ). Pierwszego muratora kupiłem w 1997 roku... Wracając do współczesności: Jak kupowałem pierwszą działkę to byłem samotny Jak kupowałem drugą działkę (z pierwszą nie wyszło) to nie byłem samotny i miałem jedną żonę http://www.afternight.com/smiles/smlove2.gif Jak zaczynałem budować to miałem jedną żonę i jedną córkę http://www.afternight.com/smiles/ladys-man.gif. Teraz mam dalej jedną żonę, za to dwie córki (3 i 5 lat) i syna ! (właśnie skończył dwa miesiące)http://www.afternight.com/smiles/spineyes.gif Mój domek już stoi - w Chotomowie (na północ od Warszawy, niedaleko Legionowa). Stan surowy otwarty, dachówka na dachu, zakończone instalacje w ścianach i tynki. Właśnie się robi ogrzewanie podłogowe. Z salonu mam widok na las - mmmm... , buduję już czwarty rok i mam nadzieję w przyszłym roku się wprowadzić. W zimę z żoną planujemy wybierać kafelki i inne takie "drobiazgi". W długie zimowe wieczory planuję zrobić małą stronę www (jak wiele osób na tym forum) ze zdjęciami z pola bitwy (budowy) Pozdrawiam am [ Ta Wiadomość była edytowana przez: am dnia 2002-10-09 23:17 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 11.10.2002 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 am - no to jesteś jednym z najbardziej zaawansowanych stażem budowlańców na Forum . Jeśli chodzi o wielkość rodziny to już jesteś chyba nie do pobicia. Płodny jesteś też na Forum. Twoje posty są krótkie, rzeczowe, wyważone, jednym słowem bardzo pomocne. Tak trzymaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 11.10.2002 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 witam am ! życzę abys jak najszybciej mógł zachwucać się codziennym widokiem na las Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 11.10.2002 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 Hej Adaś, Ja też zaczynam budowę z jednym dzieckiem. Ciekawe co będzie w trakcie? Gorące pozdrowiania. Pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 11.10.2002 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 ckwadrat - rozumiem, że pisząc o stażu masz na myśli dłuuuuugość czasu poświęconego na budowanie a nie stan zaawansowania mojej budowy - jest tu pare osób, które już mieszkają. Co do dzieci to wiecie - podobno do siedmiu razy sztuka - mnie się udało z synem za trzecim razem Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 11.10.2002 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 Ivonesca - dzięki za życzenia. Tak naprawde to wszyscy chcielibyśmy juz chyba usiąść we własnym domku i zapomnieć o tych wszystkich budowlanych przygodach - ciekawe, co mają do powiedzenia osoby, które niedawno wprowadziły się na swoje? Pozdrawiam jeszcze raz i również życzę jak najszybszego tempa we własnej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 11.10.2002 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 Lola-Gosia, u nas trzecie dziecko to był niezły motywator do przyspieszenia prac budowlanych. W naszym blokowym mieszkaniu prawie się wysypujemy przez okno - nie mamy wyjścia - trzeba się przeprowadzić. A tak w ogóle, to warto pamiętać po co budujemy dom i nie zapominać o ludziach, którzy w nim mają zamieszkać - my z żoną często o sobie pamietaliśmy ) Pozdrawiam. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: am dnia 2002-10-11 18:42 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 16.10.2002 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2002 Jak zaczynałem ogradzać działkę to było nas troje: żona, syn i ja.jak skończyliśmy ogradzac działkę to było nas troje i jakaś 1/100.Kto zgadnie co się stało w międzyczasie? Jak zaczynaliśmy budowac dom to było nas troje i pół. A jak Wojtek już sie urodził to dom miał dopiero strop nad parterem.A teraz mieszkamy całą czwórką na parterze i konczę poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 16.10.2002 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2002 prawda am - szybkie tempo na budowie by się przydało. a nie za każdym razem poganiac ekipę. nie iwem jak to z nimi jest - przecież jak nie zrobią to im nie zapłacę, a i tak to różnie bywa. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 16.10.2002 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2002 kgadzina - hmmm.... jak dużą masz działkę? jak długo trwało to ogradzanie? - próbuję sobie wyobrazić ten proces (ogradzania oczywiście), żeby odpowiedzieć na Twoje pytanie Pozdrowienia i życzenia szybkiej przeprowadzki pod sam dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 16.10.2002 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2002 Ivonesca - mam pewną teorię. W Polsce mamy bezrobocie - no to każdy szanuje pracę, a budowlaniec to ją nawet baaardzo szanuje - tak bardzo, że nigdy nie chce jej zakończyć Na pocieszenie powiem, że są szybkie ekipy. U mnie czterech chłopa robiło wylewkę - 250m2. Zaczęli wczoraj o 14:00 - skończyli dzisiaj o 16:00 (w międzyczasie trochę spali ). Przerzucili 30 ton piachu, 5 ton cementu, wzięli pieniądze i pojechali. A ja się cieszę z gładziutkiej podłogi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 16.10.2002 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2002 Kgadzina - mam nadzieję, że poddasza nie będziesz ogradzał? No, chyba, że planujesz dorzucić jeszcze stryszek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 21.10.2002 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2002 a ja podłogi nie mam i nie będę chyba miała do wiosny...ale z twojej sie cieszę http://www.afternight.com/smiles/jump.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 21.10.2002 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2002 ivonesca - to naprawdę SUPER uczucie. Przeglądam archiwalne zdjęcia i przypominam sobie, jak zmieniał się mój domek. W tej chwili jest już prawie gotowy do zamieszkania. Wylewka jest naprawdę gładka i równa, pojawił się schodek do salonu (mam obniżoną podłogę) i już chciałoby sie mieszkać. POza tym jest czysto - przynajmniej na razie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 22.10.2002 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2002 hej - czytałam dzisiaj dziennik - zdjęcia extra !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 22.10.2002 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2002 A kiedy bedzie można poczytać Twój ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 23.10.2002 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2002 sama nie wiem. z jednej strony cos tam mogłabym pisac a z drugiej to niby co jak tak wlasciwie siedzę w pracy (i czytam forum http://www.muller-godschalk.com/img/yahoo/27.gif) a ekipa na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 19.05.2004 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 am prosze napisz jaki były początki przy organizaji budowy i potem w trakcie jej trwania. mam zamiar stawiać w Dabrowie chotom. lecz narazie szukamy ziemi z góry dzięki [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts