Gość 10.10.2002 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 Jeżeli ktokolwiek jest użytkownikiem wkładu kominkowego Gabo, proszę go o podanie informacji, czy to ustrojstwo rzeczywiście utrzymuje ciepło przez 8 godzin, czy to tylko zachęta ze strony producenta? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszos 11.10.2002 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 Użytkuje od 2 mcy.Czas spalania realnie przy jednym załadunku od 2 do 7 godz.Zależy od wielkości polan.Ustawienia szybra (kupuj tylko z szybrem)Ustawienia powietrza do spalania (taka kratka w szufladce na popiół)Mnie max udało się 7h przy jednym załadunku. Najpierw drobne do rozpalenia. Gdy się dobrze rozrzażą dokładam 2 b.grube polana ok. 15 cm śr. i dwa ok 5-10. Czekam aż sie drzewo zajmie (to wszystko przy otwartym na max szybrze i nawiewie powietrza).Czekam jakiś czas następnie zamykam szyber. Następnie po ok 2 godz. redukuję dopływ powietrza.Ale to wszystko musisz sam dopracować sobie. Ja jak narazie jestem zadowolony. PS średnio pali się 5h. - to czas po którym jak podłożę jeszcze drzewa to zajmie się ono od żaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.10.2002 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 Dziękuję za odpis, co prawda dopiero instaluję kominek, ale wszelkie praktyczne rady na pewno mi się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.10.2002 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 Ja użytkuje 1 miesiąc JOTUL-a 18 RTD Panorama , przy załadunku jak wyżej i zredukowanym dopływie powietrza (szybra nie zamykam wogóle)żar utrzymał sie 21 godzin ! .Bady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszos 11.10.2002 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 Ale Jotul kosztuje więcej niż mój wkład obudowa DGP i robocizna razem wzięte (nie każdy może mieć mercedesa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 11.10.2002 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 Cheminees Philippe R – 692 spala calkowicie u moich rodziców drewno sosnowe sr. 15 w ciągu 5-6 godzin, po rozpaleniu, i ze zredukowanym prawie na maks doplywem powietrza i z zamknietym szybrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszos 11.10.2002 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 Ale sosna to chyba jest niezbyt dobre rozwiązanie do kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.10.2002 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 Zapomniałem dodać, że 21 godzin uzyskałem ładując ok. 15 kg brzozy sezonowanej zaledwie 8 miesięcy . Bady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 11.10.2002 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 Sosna jest materialem dobrym, jesli jest łatwo dostepna i tania. Troche zywicy nie przeszkadza. Kominek spala tylko sosne, faktem jest, że szyby od czasu do czasu trzeba wyczyscic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.10.2002 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 A czy poza drogim JOTULem istnieją jakieś sensowne wkłady kominkowe utrzymujące ciepło min. 8 godzin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.10.2002 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 Ile godzin (realnie) utrzymują żar wkłady firmy Koperfam (Celsius, Kiteflam, Sunflam)? Producent podaje, że jest to 8 godz. ale w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.10.2002 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 Ile czssu utrzymują żar wkłady firmy Koperfam (celsius, Kiteflam, Sunflam). Zgodnie z zapewnieniami producenta -8, ale może wypowiedziałby się posiadacz tych wkładów. Proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 11.10.2002 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 Czy ktos uzytkuje kominek Tarnawa?Czy mozna kupic dobry wkład za mniej niż 4.500 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts