jolana 17.04.2005 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2005 Witaj Kamil wśród budujących i pisz jak najwięcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.04.2005 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2005 ja też witam w naszym gronie Czekam na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 19.04.2005 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Ładne te pola ,a drzewka? wyglądają jakoś chodowlano!Jakby ktoś je tak celowo wypielęgnował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 23.04.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Ale jak macie uwagi co do moich pomysłów piszcie śmiało. Może mnie to powstrzyma przed fatalnym nie do naprawienia błędem. Przede wszystkim nie buduj!!! To najgorsze w co się możesz wpakować! Pomyśl tylko - tyle pieniędzy na materiały, użeranie się z ekipami... No dobra... żartowałem Witamy w klubie budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaF1719499921 01.05.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 Witaj Kamil!!! Ja też jestem na podobnym etapie "budowy" D24L Też mam projekt i działkę ze ścierniskiem , tak więc będę śledził Twoje postępy. Pisz jak najwięcej! 3mam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 01.05.2005 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 Cze PaF* Jeżeli masz już projekt to napisz jakie zmiany w nim zrobiłeś. A jeśli chodzi o moje postępy to musisz być bardzo cierpliwy w tym roku tylko pozwolenie na budowę i może coś jeszcze, sie zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaF1719499921 02.05.2005 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 Cze PaF* Jeżeli masz już projekt to napisz jakie zmiany w nim zrobiłeś. A jeśli chodzi o moje postępy to musisz być bardzo cierpliwy w tym roku tylko pozwolenie na budowę i może coś jeszcze, sie zobaczy Zmiany na razie są, ale w mojej pamięci Będzie ich trochę: - napewno poszerzę i wydłużę i 1 m ściany garażu - prawdopodobnie też o 1 m poszerzę ścianę zewnętrzną po stronie pomieszczenia gospodarczego i łazienek, aby mieć większe pomieszczenia i szerszy korytarz, tak, że w sumie to cała ściana zostałaby przesunięta; wszystko przez to, że to jest moja północna ściana i poszerzając tylko garaż "tracił bym" ok. 10m kwadratowych działki - w całym domu jeden poziom podług, czyli podniesienie podłogi w garażu, żadnych schodów wewnątrz - zmniejszę łazienki, tak aby mieć jeszcze mały gabinecik - zamiana miejscami jadalni z salonem - ścianka działowa w kuchni tam gdzie w oryginale jest stolik barowy, bo uważam, że kuchnia to lepiej jak jest zamknięta (nie przepadam za pewnymi woniami powstającymi w tym pomieszczeniu ) - likwidacja spiżarni, w zamian duża zamykana szafa kuchenna z półkami gdzie pomieści się dużo rzeczy - drzwi balkonowe z oknem w sypialni, tak, aby o poranku wychodzic na tarasik na poranną kawkę - likwidacja okienka w pokoju od strony tarasu - duuuuuuży taras, najlepiej nie odlewany z betonu itp., tylko na drewnianych legarach z podłogą z egzotycznego drewna - dach pokryty blachodachówką zamiast dachówki ceramuicznej, ze względu na jej ciężar i koszty Uff rozpisałem się, ale to mniej więcej tyle planowanych zmian na chwilę obecną Ja na razie nic nie buduję, no może tylko małe makietki, które niesamowicie działaja na wyobraźnie. Teraz mam w planie makietę w skali 1:50 z całą działką. Z jej budowa ruszam w lipcu Pozdrawiam PS. Też myślałem o likwidacji wykuszy, ale przeszło mi, one są naprawdę ładne i dodają uroku temu domkowi. I co to za dom "z wykuszami" bez wykuszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 02.05.2005 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 Dzięki za dokładne info. Zapewne czytałeś co my planujemy i powiem jedno wsystko jest kwestią gustu. Nam się po prostu wykusze nie podobają choć mają niewątpliwie swój urok. A projekt wybraliśmy dlatego, że: - duża działka 20 ar więc dom parterowy - podwójny garaż i dom stosunkowo niewielki - jak dla nas dobry układ Braliśmy pod uwagę jeszcze D08 ale ten zwyciężył. Jeszcze pewnie podyskutujemy jak będziemy wprowadzać zmiany w projekcie, czyli za tydzień lub dwa. Przy okazji wyślij zdjęcie makietki, Whisper z Forum taką zrobił i robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaF1719499921 02.05.2005 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 Oto i moja makietka D24 wykonana na podstawie info z internetu, a nie z planów, więc pewne elementy mogą nie odpowiadać oryginałowi. Jest ona w fazie roboczej i stąd taki niedokończony stan. Za domem po lewo stoi garaż blaszak, po prawo altana, a przed garażem fury, znaczy się samochody W lipcu powinna powstać nowa makieta już wg planów. Pozdrawiam http://img195.echo.cx/img195/9919/d24makieta2fx.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaF1719499921 03.05.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 A to jest makieta D24 od Muratora. http://img71.echo.cx/img71/9553/d24murator9qy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 03.05.2005 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Hi Jestem pod wrażeniem. Oczywiście makietki tej własnej roboty. Przy okazji zauważyłem ten sam problem co u mnie, czyli odsunięcie domu od ulicy w celu zrobienia placu dla auteczek. U mnie architekt zaproponował 6 m garaż od granicy a działka choć duża to jest szersza (50m) niż głębsza. Poza tym nie pozostaje mi nic innego jak brać się za swoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaF1719499921 03.05.2005 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 zauważyłem ten sam problem co u mnie, czyli odsunięcie domu od ulicy w celu zrobienia placu dla auteczek. U mnie architekt zaproponował 6 m garaż od granicy U mnie linia zabudowy w warunkach została wyznaczona na 7m i stąd taka "duża" odległość. Jak przymierzyć samochody i dodać miejsce na otwarcie rozwieranej bramy wjazdowej na działkę, to pozostaje w tym układzie tylko segmentowa brama wjazdowa do garażu. Rozwieranej bym nie otworzył, gdy wjadę na działkę samochodem i zamknę bramę, za mała odległość pozostaje. Ale jak dla mnie te 7 m to jet ok. Po wydłużeniu garażu o 1m, do ściany frontowej domu tzn. ściany "kuchennej" będę miał 11m i tą przestrzeń zamierzam wykorzystać na ładny ogródek, który będzię cieszył oko Brama wjadowa będzie rozwierana, bo jakoś nie gustuję w przesuwanych, chociaż zajmują mniej miejsca. Ogólonie to zamierzam mieć 2 bramy, drugą w przeciwnym końcu ogrodzenia od strony ulicy. Pozwoli mi ona na wjazd na tył działki. Z doświadczenia rodziców wiem, że to dobre rozwiązanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaF1719499921 03.05.2005 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 zauważyłem ten sam problem co u mnie, czyli odsunięcie domu od ulicy w celu zrobienia placu dla auteczek. U mnie architekt zaproponował 6 m garaż od granicy U mnie linia zabudowy w warunkach została wyznaczona na 7m i stąd taka "duża" odległość. Jak przymierzyć samochody i dodać miejsce na otwarcie rozwieranej bramy wjazdowej na działkę, to pozostaje w tym układzie tylko segmentowa brama wjazdowa do garażu. Rozwieranej bym nie otworzył, gdy wjadę na działkę samochodem i zamknę bramę, za mała odległość pozostaje. Ale jak dla mnie te 7 m to jet ok. Po wydłużeniu garażu o 1m, do ściany frontowej domu tzn. ściany "kuchennej" będę miał 11m i tą przestrzeń zamierzam wykorzystać na ładny ogródek, który będzię cieszył oko Brama wjadowa będzie rozwierana, bo jakoś nie gustuję w przesuwanych, chociaż zajmują mniej miejsca. Ogólnie to zamierzam mieć 2 bramy, drugą w przeciwnym końcu ogrodzenia od strony ulicy. Pozwoli mi ona na wjazd na tył działki. Z doświadczenia rodziców wiem, że to dobre rozwiązanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 03.05.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 No cóż ja nie mam takiego szczęścia żeby zrobić bramę z tyłu, bo tam biegają 2 strusie. http://foto.onet.pl/upload/36/23/_466243_n.jpg I muszę chyba zrobić skan działęczki od razu będzie widać jaki układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaF1719499921 03.05.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Ładne te zwierzaki. A druga brama będzie u mnie nie z tyłu, tylko z przodu od ulicy. "Budowanie jest jak zakaźna choroba" - wzieło mnie, ale muszę chwilę poczekać - do przyszłego sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 17.05.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Cześć! Ja też od niedawna na forum. Kamil to jeden z moich synów, no i rocznik nas łączy. U mnie kończą już fundamenty, ale sprawy papierkowe zajęły mi prawie rok! Życzę powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 19.05.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Cześć, witaj.Co do Zakładu Energetycznego. Też miałem z nimi drobne problemy.Ale znalazłem w W-wie Urząd Regulacji Energetyki i zadzwoniłem sobie dowiadując się kto zajmuje się problemami z Rejonowymi ZE.Potem każdą problematyczną rozmowę w ZE zaczyałem od słów:- bo wie Pan/Pani jak rozmawiałem z Panią/Panem XXX z URE to powiedziano mi że ....itd.Od tamtej pory przestałem mieć jakiekolwiek problemy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 27.05.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 Cześć Kamil Ja też z grona D24 Identycznie jak Ty likwidujemy wykusze, domek tylko robimy w wersji normalnej. Ja też walczyłem z ZE, ale udało sie wywalczyć kabel ziemią, mimo, że "wszędzie mają powietrzem". Na wniosku do ZE pisaliśmy o zgodę na przyłącze ziemne. My też zaczynamy w przyszłym roku Pozdrawiam i powodzenia, Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaF1719499921 08.06.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Udanego urlopu życzę!Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaF1719499921 18.06.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 Ładna ta Twoja działeczka. I fajne modrzewie. Widzę z fotek, że do kościoła będziesz miał blisko.A jak urlop, udany? Ja dopiero w lipcu odpocznę. Jak duża jest Twoja działeczka i jakie ma wymiary?Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts