Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Kamila1967 - dziennika MES

jolana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 175
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Same moje komentarze ... :wink:

Ten kolor ścian to taki mówisz, prawie docelowy, seledynowo-zielony ?

Tak, tylko oczywiście moim zdaniem, jakoś mi mało "koresponduje" z brązem dachu ... Ale "nawiązuje" do koloru płytek :wink:

pozdrawiam, majki

Ponieważ wyczułem subtelny posmak ironii :lol: :lol: :lol:

zapraszam dziś do dziennika, gdzie będą zdjęcia ścian zrobionych na gotowo.

:wink:

Kamil - nie ironi nie było, naprawdę :)

Jedynie głośno sie zastanawiałem nad tym kolorem ścian. Mnie nie bałdzo on podchodzi, ale o tym nie będziemy dyskutować ( o gustach ) :wink:

Faktycznie - docelowo - jest lepiej :)

A płytko w kuchni sa fajne, to już coś widać. Tylko jeśli mi sie dobrze zdaje, są one troche "chropowate" ? Bo mam podobne teraz w kuchni w bloku i trzeba je regularnie szorować szczotką ryżową, żeby sie brud nie ... hmmmm ... "utrwalał" :lol:

pozdrawiam, majki

Kamil - nie ironi nie było, naprawdę :)

Jedynie głośno sie zastanawiałem nad tym kolorem ścian. Mnie nie bałdzo on podchodzi, ale o tym nie będziemy dyskutować ( o gustach ) :wink:

Faktycznie - docelowo - jest lepiej :)

A płytko w kuchni sa fajne, to już coś widać. Tylko jeśli mi sie dobrze zdaje, są one troche "chropowate" ? Bo mam podobne teraz w kuchni w bloku i trzeba je regularnie szorować szczotką ryżową, żeby sie brud nie ... hmmmm ... "utrwalał" :lol:

pozdrawiam, majki

Kolor się poprawia z dnia na dzień albo się do niego przyzwyczajam. :lol: :lol:

Płytki zaś są z salonu i faktem jest, że są chropowate. Nikt z nas nie zastanawiał się nad praktyczną stroną rozwiązania. Ciekawe jak skomentujesz kolor fugi, a będzie jasny. Sam wiem , że będą problemy ale decyzja zapadła w samym centrum. :wink:

Fugi nie skomentuję :D

A że biała, to nic. Ja u siebie teraz w mieskzaniu mam same białe fugi i wszędzie jak tylko położyłem ( sam kładłem płytki i fugowałem 8) ), zastosowałem takie zabezpieczenie fug w płynie. Nie znam nazwy, ale jest firmy "Atlas", buteleczka z płynem ok 100-200 ml. Smarowałem pędzelkiem każdą fugę.

Cytat który mi zapadł w pamięć z naklejki : "nie do usunięcia w chemiczny sposób" :lol:

I ... sprawdza się, mam fugi białe, a to już 7 lat im upłynęło ... :roll:

pozdrawiam, majki

Fugi nie skomentuję :D

A że biała, to nic. Ja u siebie teraz w mieskzaniu mam same białe fugi i wszędzie jak tylko położyłem ( sam kładłem płytki i fugowałem 8) ), zastosowałem takie zabezpieczenie fug w płynie. Nie znam nazwy, ale jest firmy "Atlas", buteleczka z płynem ok 100-200 ml. Smarowałem pędzelkiem każdą fugę.

Cytat który mi zapadł w pamięć z naklejki : "nie do usunięcia w chemiczny sposób" :lol:

I ... sprawdza się, mam fugi białe, a to już 7 lat im upłynęło ... :roll:

pozdrawiam, majki

Bardzo, bardzo ważna informacja.

:D

Thx

Też gorąco polecam preparaty do impregnacji fug, szczegolnie w miejscach narazonych na zabrudzenie i zawilgocenie jak łazienka, przedsinek czy taras.

Ja zrobiłem błąd i nie zastosowalem impregnatu na balkonie i juz po roku nie wiadomo jaki byl ich pierwotny kolor. Tam gdzie fugi byly zaimpregnowane są jak nowe.

• 3 weeks później...

Gdzie masz "stryszki" na poddaszu i jak rozwiązałeś wejście na nie (albo na jeden z nich)? U mnie wygospodarowano je nad salonem (kiepsko z wejściem) i nad korytarzem w części "nocnej" domu. Zastanawiam się jak to najlepiej rozwiązać...

P.S.

Chłopaki od montażu więźby pamiętali Twoją budowę :D .

Gdzie masz "stryszki" na poddaszu i jak rozwiązałeś wejście na nie (albo na jeden z nich)? U mnie wygospodarowano je nad salonem (kiepsko z wejściem) i nad korytarzem w części "nocnej" domu. Zastanawiam się jak to najlepiej rozwiązać...

P.S.

Stryszki są dokładnie w tych samych miejscach. Wejście zrobiłem tylko do jednego z nich. Zamontowałem schodki strychowe. Zrobię zdjęcie i wkleję.

Ciekawe jak zapamiętali budowę. :wink:

Jeśli opowiadali coś o "superfachowcach", którzy tam pracowali to mogę tylko dodać, że były to ich ostatnie dni u mnie.

A ekipa od "Burków" faktycznie jest niezła. U mnie byli 3 dni ale więcej czasu chyba im zajmował dojazd.

Ostatecznie efekt jest. :D

P.S.

Stryszki są dokładnie w tych samych miejscach. Wejście zrobiłem tylko do jednego z nich. Zamontowałem schodki strychowe. Zrobię zdjęcie i wkleję.

Ciekawe jak zapamiętali budowę. :wink:

Jeśli opowiadali coś o "superfachowcach", którzy tam pracowali to mogę tylko dodać, że były to ich ostatnie dni u mnie.

A ekipa od "Burków" faktycznie jest niezła. U mnie byli 3 dni ale więcej czasu chyba im zajmował dojazd.

Ostatecznie efekt jest. :D

Faktycznie, wspominali coś o "superfachowcach" spod budki z piwem... :wink:

I różnicach w poziomie do zniwelowania...

Najpierw też chcieli jechać do domu, jednak po przemyśleniach poprosili mnie abym załatwił im hotel na miejscu (do mnie od nich jest trochę daleko - ponoć ok. 250km).

• 2 weeks później...