Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Kamila1967 - dziennika MES

jolana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 175
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zła wiadomość. :cry: Stan surowy kosztował więcej, wczoraj podliczyłem wszystkie wydatki. Wyszło około 140k PLN. Muszę jeszcze odjąć kilka drobiazgów ale cudów nie ma.

:evil:

to by sie mniej-wiecej pokrywało z moimi doświadczeniami - cudów nie ma, te Twoje poprzednie pułapy kosztowe były troche za optymistyczne....niestety

:wink: na "pocieszenie": cała reszta budowy (tzw. wykończenie) to dopiero jest jazda, mozna nieźle popłynąć, bo pokus żeby zaszalać na coś ładnego jest o wiele więcej niż przy stanie surowym (takie głupie płytki mogą być za 20/m2 ale i za 1000zl/m2 :o )

• 4 weeks później...
Sporo tych okien w salonie i jadalni, duże zmiany w stosunku do oryginału.

Szczerze jak dla mnie trochę stracił wygląd, jakoś nie widzę tego domu bez wykuszy, może zyskasz na funkcjonalności.

Faktycznie zmiany duże ale tak chcieliśmy. Na początku dziennika są ( o ile pamiętam :) ) rozważania na temat zmian. Wykusze były wręcz na początku poszukiwań projektu powodem, że nie zainteresowaliśmy się D24. Efekt doświetlenia jaki dają wykusze muyślę że uzyskamy właśnie tymi duuuużymi oknami :D

• 1 month później...

Witaj Kamil

Myslałam ze uda mi sie zobaczyc Twój domek 1 stycznia, kiedy to wpadlismy z mezem do jego kuzynki. Zamieszkuje ona w Starej Kuzni dopiero od kilku miesiecy, ale wiosna jak sie do niej wybierzemy to koniecznie musze znalezc Twoj domek. Powiedz mi prosze jakie rolety zakupiles, czy sa to moze beclever? no i gdzie i kto ma je w swojej ofercie. Ja buduje sie w Rybniku, a wiec wybywam z naszego K-K powiatu. Mam problem ze znalezieniem okien i tych rolet u jednego sprzedawcy, obawiam sie ze bede musiala zakupy te dokonac w dwóch roznych miejscach i zgrac jakos montaz.

Pozdrawiam serdecznie

Witaj Kamil

Myslałam ze uda mi sie zobaczyc Twój domek 1 stycznia, kiedy to wpadlismy z mezem do jego kuzynki. Zamieszkuje ona w Starej Kuzni dopiero od kilku miesiecy, ale wiosna jak sie do niej wybierzemy to koniecznie musze znalezc Twoj domek. Powiedz mi prosze jakie rolety zakupiles, czy sa to moze beclever? no i gdzie i kto ma je w swojej ofercie. Ja buduje sie w Rybniku, a wiec wybywam z naszego K-K powiatu. Mam problem ze znalezieniem okien i tych rolet u jednego sprzedawcy, obawiam sie ze bede musiala zakupy te dokonac w dwóch roznych miejscach i zgrac jakos montaz.

Pozdrawiam serdecznie

Serdecznie zapraszam. Myślę, że nie będzie trudno trafić bo jak już zauważyłem to wszyscy się tam znają. :D

Oko masz dobre bo to są faktycznie rolety beclever i z tego co wiem to nie można ich kupić oddzielnie. Rolety są zamontowane od razu na oknach. Ich zaletą jest, że nie trzeba specjalnych przygotowań. Wystarczy zrobic nadproże odpowiednio wyżej. W moim przypadku było to 20,5 cm i tak naprawdę nadprożem jest wieniec. Jeśli chodzi o sprzedawców to dziwię się, że jeszcze nie znalazłaś. W Ke-ko miałem 5 różnych ofert tyle że okna mam PCV i być może to ma znaczenie.

Ostatecznie wybrałem DomClar jako rozsądny moim zdaniem kompromis pomiędzy ceną a jakością. Komplet kosztował 25 tys. razem z bramą garażową.

:wink:

[quote name="Kamil1967

Oko masz dobre bo to są faktycznie rolety beclever i z tego co wiem to nie można ich kupić oddzielnie. Rolety są zamontowane od razu na oknach. Ich zaletą jest, że nie trzeba specjalnych przygotowań. Wystarczy zrobic nadproże odpowiednio wyżej. W moim przypadku było to 20,5 cm i tak naprawdę nadprożem jest wieniec. Jeśli chodzi o sprzedawców to dziwię się, że jeszcze nie znalazłaś. W Ke-ko miałem 5 różnych ofert tyle że okna mam PCV i być może to ma znaczenie.

Ostatecznie wybrałem DomClar jako rozsądny moim zdaniem kompromis pomiędzy ceną a jakością. Komplet kosztował 25 tys. razem z bramą garażową.

:wink:[/quote]

Rolety beclever montuje się na oknach ponieważ taka jest zasada ich montażu we wnękach. Chciałabym uniknąć sytuacji w której właśnie miałyby to robić dwie ekipy na budowie czyli ta od okien i od rolet. Ale znam ludzi którzy tak musieli zrobić bo nie znalezli jednego sprzedawcy posiadającego w ofercie upatrzone okna i rolety beclever. Kamilu a czy mógłbyś mi jeszcze podpowiedziec kto miał w ofercie te rolety?

Dom Clar to z K-K?

Pozdrawiam.

Oj! Kamilu nie wiem czy nie wproszę się do Cibie na obejrzenie tych rolet :wink:

Trudno o jakąś opinie kiedy sie domku jeszcze nie zamieszkuje, ale czy jesteś z nich zadowolony???

Nie będę tu robił reklamy. namiary firm wyślę na priva. :D

Oczywiście możemy ró

A z rolet jestem zadowolony, mają wystarczający wybór kolorów, można zamontować napęd i dowolne sterowanie. Sterowanie ręcznie też jest OK.

'>nież dokoanć wizji lokalnej. Najlepiej w jakiś weekendzik :wink:

A z rolet jestem zadowolony, mają wystarczający wybór kolorów, można zamontować napęd i dowolne sterowanie. Sterowanie ręcznie też jest OK.

• 2 weeks później...

Witaj Kamil

Oj a miałam nadzieje ze w sobote spotkam Cie na budowie. Podjechalismy z małżonkiem zeby przyjrzec sie roletom bo troche obawiamy sie tych nastawnych, tzn jak to bedzie z ich szczelnościa i ociepleniem. Domek prezentuje sie fajowo, gratulki :D

Nie chcialam sie włamywać na posesje

chociaz mozna było sprawdzic czy sąsiedzi odpoweidnio zareagują :wink:

Podobała nam sie Twoja brama, co to i za ile jesli mozna wiedziec :)

czy ona jest moze o wymiarach 450x225?

Pozdrawiam serdecznie

Witaj Kamil

Oj a miałam nadzieje ze w sobote spotkam Cie na budowie. Podjechalismy z małżonkiem zeby przyjrzec sie roletom bo troche obawiamy sie tych nastawnych, tzn jak to bedzie z ich szczelnościa i ociepleniem. Domek prezentuje sie fajowo, gratulki :D

Nie chcialam sie włamywać na posesje

chociaz mozna było sprawdzic czy sąsiedzi odpoweidnio zareagują :wink:

Podobała nam sie Twoja brama, co to i za ile jesli mozna wiedziec :)

czy ona jest moze o wymiarach 450x225?

Pozdrawiam serdecznie

No proszę i mały włos a miałbym pierwszych GOŚCI :D

Trzeba było dać znać :wink: Byłem na budowie ale chyba trochę później.

Bramę zaś kupiłem w tej samej firmie co okna, rozmiar jest w świetle dokładnie 4800x2110 a koszt 5100 z napędem. :D

Hey!

Dawno Cię nie zagadywałem... :wink: U mnie zaczeła się "burza organizacyjna"... W końcu na wiosnę ruszamy z budową!

Masz już jakieś ostateczne przemyślenia co do wentylacji?

Wybrałeś już może rekuperator?

Mógłbyś podać mi info ile dałeś za więźbę (gdzieś o tym pisałeś, ale nie mogę znaleźć... :oops: ). Mam już dwie wyceny i czekam jeszcze na dwie.

Pozdrawiam!

Hey!

Dawno Cię nie zagadywałem... :wink: U mnie zaczeła się "burza organizacyjna"... W końcu na wiosnę ruszamy z budową!

Masz już jakieś ostateczne przemyślenia co do wentylacji?

Wybrałeś już może rekuperator?

Mógłbyś podać mi info ile dałeś za więźbę (gdzieś o tym pisałeś, ale nie mogę znaleźć... :oops: ). Mam już dwie wyceny i czekam jeszcze na dwie.

Pozdrawiam!

Faktycznie trochę czasu minęło.

:D

Za więźbę zaś dałem około 20k PLN z łatami, kontrłatami i deska czołową oraz montażem oczywiście.

Do tego 7% Vat. Jak chcesz to na priva ci wyślę namiary firmy.

A jeśli chodzi o wentylację do montujemy reku z Dospela i dodatkowo dokładam DGP z Dospela. Koszt niewielki a podobno duże zyski.

Znalazłem reku z nagrzwnicą wodną więc przy piecu na ekogroszek wydaje się dobrym rozwiązaniem. W sumie wyszło około 6k PLN + 7% Vat oczywiście. Mają zamontować mniej więcej za 2 tygodnie.

:D [/url]