Kamil1967 19.10.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Na końcową wycenę stanu surowego jeszcze za wcześnie ale będzie oscylował w granicach 110 k PLN Trochę więcej niż się spodziewałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bentul 25.10.2006 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Czyli, ile dokladnie było potrzebnych tych dachówek (czy to jest dachówka Celtycka, czy Podwójne-S)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 25.10.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Kupiłem 3100 Euronita profil S, wydajność 10 szt. na m2 oraz 192 gąsiory Niestety zabraklo około 40 szt. Zła wiadomość. Stan surowy kosztował więcej, wczoraj podliczyłem wszystkie wydatki. Wyszło około 140k PLN. Muszę jeszcze odjąć kilka drobiazgów ale cudów nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 26.10.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 też bede miał euronit S po ile miałes szt.? ...no a cudów nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 27.10.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 też bede miał euronit S po ile miałes szt.? ...no a cudów nie ma Dachówka podstawowa za 1,66 a gąsiory po 9,80. Ceny netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 27.10.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Zła wiadomość. Stan surowy kosztował więcej, wczoraj podliczyłem wszystkie wydatki. Wyszło około 140k PLN. Muszę jeszcze odjąć kilka drobiazgów ale cudów nie ma. to by sie mniej-wiecej pokrywało z moimi doświadczeniami - cudów nie ma, te Twoje poprzednie pułapy kosztowe były troche za optymistyczne....niestety na "pocieszenie": cała reszta budowy (tzw. wykończenie) to dopiero jest jazda, mozna nieźle popłynąć, bo pokus żeby zaszalać na coś ładnego jest o wiele więcej niż przy stanie surowym (takie głupie płytki mogą być za 20/m2 ale i za 1000zl/m2 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 29.10.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Ale żeś mnie Marcinie pocieszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bentul 25.11.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Ciekawe co to takiego... . Jako wierny czytelnik - czekam (niestety jutro o 15-stej wyjeżdżam na tydzień i nie wiem czy moja ciekawość zostanie zaspokojona ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaF1719499921 26.11.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Sporo tych okien w salonie i jadalni, duże zmiany w stosunku do oryginału.Szczerze jak dla mnie trochę stracił wygląd, jakoś nie widzę tego domu bez wykuszy, może zyskasz na funkcjonalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bentul 26.11.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Jak dla mnie jest OK. Funkcjonalność dla mnie jest najważniejsza (wygląd jest też ważny, ale jednak na drugim miejscu). U mnie będzie jeszcze więcej zmian, wykusze też zlikwidowane z różnych powodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 26.11.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Sporo tych okien w salonie i jadalni, duże zmiany w stosunku do oryginału. Szczerze jak dla mnie trochę stracił wygląd, jakoś nie widzę tego domu bez wykuszy, może zyskasz na funkcjonalności. Faktycznie zmiany duże ale tak chcieliśmy. Na początku dziennika są ( o ile pamiętam ) rozważania na temat zmian. Wykusze były wręcz na początku poszukiwań projektu powodem, że nie zainteresowaliśmy się D24. Efekt doświetlenia jaki dają wykusze muyślę że uzyskamy właśnie tymi duuuużymi oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 04.01.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Witaj KamilMyslałam ze uda mi sie zobaczyc Twój domek 1 stycznia, kiedy to wpadlismy z mezem do jego kuzynki. Zamieszkuje ona w Starej Kuzni dopiero od kilku miesiecy, ale wiosna jak sie do niej wybierzemy to koniecznie musze znalezc Twoj domek. Powiedz mi prosze jakie rolety zakupiles, czy sa to moze beclever? no i gdzie i kto ma je w swojej ofercie. Ja buduje sie w Rybniku, a wiec wybywam z naszego K-K powiatu. Mam problem ze znalezieniem okien i tych rolet u jednego sprzedawcy, obawiam sie ze bede musiala zakupy te dokonac w dwóch roznych miejscach i zgrac jakos montaz.Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 05.01.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Witaj Kamil Myslałam ze uda mi sie zobaczyc Twój domek 1 stycznia, kiedy to wpadlismy z mezem do jego kuzynki. Zamieszkuje ona w Starej Kuzni dopiero od kilku miesiecy, ale wiosna jak sie do niej wybierzemy to koniecznie musze znalezc Twoj domek. Powiedz mi prosze jakie rolety zakupiles, czy sa to moze beclever? no i gdzie i kto ma je w swojej ofercie. Ja buduje sie w Rybniku, a wiec wybywam z naszego K-K powiatu. Mam problem ze znalezieniem okien i tych rolet u jednego sprzedawcy, obawiam sie ze bede musiala zakupy te dokonac w dwóch roznych miejscach i zgrac jakos montaz. Pozdrawiam serdecznie Serdecznie zapraszam. Myślę, że nie będzie trudno trafić bo jak już zauważyłem to wszyscy się tam znają. Oko masz dobre bo to są faktycznie rolety beclever i z tego co wiem to nie można ich kupić oddzielnie. Rolety są zamontowane od razu na oknach. Ich zaletą jest, że nie trzeba specjalnych przygotowań. Wystarczy zrobic nadproże odpowiednio wyżej. W moim przypadku było to 20,5 cm i tak naprawdę nadprożem jest wieniec. Jeśli chodzi o sprzedawców to dziwię się, że jeszcze nie znalazłaś. W Ke-ko miałem 5 różnych ofert tyle że okna mam PCV i być może to ma znaczenie. Ostatecznie wybrałem DomClar jako rozsądny moim zdaniem kompromis pomiędzy ceną a jakością. Komplet kosztował 25 tys. razem z bramą garażową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 05.01.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 [quote name="Kamil1967 Oko masz dobre bo to są faktycznie rolety beclever i z tego co wiem to nie można ich kupić oddzielnie. Rolety są zamontowane od razu na oknach. Ich zaletą jest, że nie trzeba specjalnych przygotowań. Wystarczy zrobic nadproże odpowiednio wyżej. W moim przypadku było to 20,5 cm i tak naprawdę nadprożem jest wieniec. Jeśli chodzi o sprzedawców to dziwię się, że jeszcze nie znalazłaś. W Ke-ko miałem 5 różnych ofert tyle że okna mam PCV i być może to ma znaczenie. Ostatecznie wybrałem DomClar jako rozsądny moim zdaniem kompromis pomiędzy ceną a jakością. Komplet kosztował 25 tys. razem z bramą garażową. [/quote] Rolety beclever montuje się na oknach ponieważ taka jest zasada ich montażu we wnękach. Chciałabym uniknąć sytuacji w której właśnie miałyby to robić dwie ekipy na budowie czyli ta od okien i od rolet. Ale znam ludzi którzy tak musieli zrobić bo nie znalezli jednego sprzedawcy posiadającego w ofercie upatrzone okna i rolety beclever. Kamilu a czy mógłbyś mi jeszcze podpowiedziec kto miał w ofercie te rolety? Dom Clar to z K-K? Pozdrawiam. Oj! Kamilu nie wiem czy nie wproszę się do Cibie na obejrzenie tych rolet Trudno o jakąś opinie kiedy sie domku jeszcze nie zamieszkuje, ale czy jesteś z nich zadowolony??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 06.01.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Nie będę tu robił reklamy. namiary firm wyślę na priva. Oczywiście możemy ró A z rolet jestem zadowolony, mają wystarczający wybór kolorów, można zamontować napęd i dowolne sterowanie. Sterowanie ręcznie też jest OK. '>nież dokoanć wizji lokalnej. Najlepiej w jakiś weekendzik A z rolet jestem zadowolony, mają wystarczający wybór kolorów, można zamontować napęd i dowolne sterowanie. Sterowanie ręcznie też jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 15.01.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witaj Kamil Oj a miałam nadzieje ze w sobote spotkam Cie na budowie. Podjechalismy z małżonkiem zeby przyjrzec sie roletom bo troche obawiamy sie tych nastawnych, tzn jak to bedzie z ich szczelnościa i ociepleniem. Domek prezentuje sie fajowo, gratulki Nie chcialam sie włamywać na posesje chociaz mozna było sprawdzic czy sąsiedzi odpoweidnio zareagują Podobała nam sie Twoja brama, co to i za ile jesli mozna wiedziec czy ona jest moze o wymiarach 450x225? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 16.01.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Witaj Kamil Oj a miałam nadzieje ze w sobote spotkam Cie na budowie. Podjechalismy z małżonkiem zeby przyjrzec sie roletom bo troche obawiamy sie tych nastawnych, tzn jak to bedzie z ich szczelnościa i ociepleniem. Domek prezentuje sie fajowo, gratulki Nie chcialam sie włamywać na posesje chociaz mozna było sprawdzic czy sąsiedzi odpoweidnio zareagują Podobała nam sie Twoja brama, co to i za ile jesli mozna wiedziec czy ona jest moze o wymiarach 450x225? Pozdrawiam serdecznie No proszę i mały włos a miałbym pierwszych GOŚCI Trzeba było dać znać Byłem na budowie ale chyba trochę później. Bramę zaś kupiłem w tej samej firmie co okna, rozmiar jest w świetle dokładnie 4800x2110 a koszt 5100 z napędem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 16.01.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 no to chyba atrakcyjna cena a czyje to są bramy? tzn jaki producent? Kamil zadzwoniłabym wcześniej ale nie mam do Ciebie kontaktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bentul 17.01.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Hey! Dawno Cię nie zagadywałem... U mnie zaczeła się "burza organizacyjna"... W końcu na wiosnę ruszamy z budową! Masz już jakieś ostateczne przemyślenia co do wentylacji? Wybrałeś już może rekuperator? Mógłbyś podać mi info ile dałeś za więźbę (gdzieś o tym pisałeś, ale nie mogę znaleźć... ). Mam już dwie wyceny i czekam jeszcze na dwie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 17.01.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Hey! Dawno Cię nie zagadywałem... U mnie zaczeła się "burza organizacyjna"... W końcu na wiosnę ruszamy z budową! Masz już jakieś ostateczne przemyślenia co do wentylacji? Wybrałeś już może rekuperator? Mógłbyś podać mi info ile dałeś za więźbę (gdzieś o tym pisałeś, ale nie mogę znaleźć... ). Mam już dwie wyceny i czekam jeszcze na dwie. Pozdrawiam! Faktycznie trochę czasu minęło. Za więźbę zaś dałem około 20k PLN z łatami, kontrłatami i deska czołową oraz montażem oczywiście. Do tego 7% Vat. Jak chcesz to na priva ci wyślę namiary firmy. A jeśli chodzi o wentylację do montujemy reku z Dospela i dodatkowo dokładam DGP z Dospela. Koszt niewielki a podobno duże zyski. Znalazłem reku z nagrzwnicą wodną więc przy piecu na ekogroszek wydaje się dobrym rozwiązaniem. W sumie wyszło około 6k PLN + 7% Vat oczywiście. Mają zamontować mniej więcej za 2 tygodnie. [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts