Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

**NASZE PSY** Kotom wst?p wzbroniony ;-)

Gość

Recommended Posts

Kochani,

no właśnie, ja piszę NASZE, jak nawet nie mam jeszcze pieska i nie jestem wcale psiarą. Ale będę go niedługo miała.:smile:

Już mam na oku pewne psinki i wciąż myślę o nich. :smile:

Została mi kwestia urobienia ckwadrata, który psiarzem jest, ale na spacer rano nie będzie wychodził (tak powiedział, a ja mu wierzę)

Kotom wstęp wzbroniony-tak dla żartu-żeby się nie gryzły z psami. :lol: Dziubko -cmok, cmok.

Piszcie-jakie macie pieski, jakie lubicie-rasowce czy nie, jakie rasy Wam odpowiadają. itd.I może o kotkach, czy innych stworzeniach , oprócz ludzi oczywiscie. :lol:

A, i jeszcze jedno, jak widzicie kwestię -szczeniak (a potem spory pies) w domu z dzieckiem-małym (też dużym potem,ale nie tak szybko jak piesek)

Pozdrawiam :smile:

• Odpowiedzi 792
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W urabianiu jestem całkiem niezła - 2 (jeszcze) kocury.

Dziecko i szczeniak to super sprawa. Jedynak ma towarzysza zabaw, uczy się odpowiedzialności. Ja bardzo żałuję, że nie miałam żadnego psiaka w dzieciństwie.

A co do spacerków - w domu rano to chyba wystarczy drzwi otworzyć??? :wink:

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: dziuba dnia 2002-10-10 11:43 ]

do opal(i):

Nie masz za bardzo racji pisząc, że pies tak ale kot nie - żeby się nie gryzły. To jest stereotyp - kot z psem potrafi żyć w idealnej zgodzie, ba.... czasem nawet w miłości. Znam to z autopsji.

Najbardziej prawdziwe jest stwierdzenie: "żyje jak człowiek z człowiekiem" bo tylko ludzie potrafią dręczyć się dla przyjemności (własnej).

Ciekawe kto się ze mną zgodzi?

Pieska jeszcze nie mam ale bede mial. I bedzie to bokser, tak tak bo one tak slicznie sie slinia. Zratuje, od malego chlopca chcialem miec psa :sad: ale rodzice umiejetnie mi wyperswadowali.

Za kotami nie przepadam ale nie przeszkadzaj mi. Z racji obecnosci mysz moze byc przydatny.

Co do relacji dziecko i piesek to jestem w podobnej do Ciebie sytuacji. Mam 3 m-cna coreczke, i mysle ze kontakt dziecka z psem wplynie pozytywnie na Martynke. Uczy obowiazkow, milosci i odpowiedzialnosci. Na razie jest za mala ale za 2,3 latka.

Pozdrawiam

Maciej

Dziubko-piesek na razie będzie w mieszkaniu. Tu go chcę odchować.

z anonimowymi nie chce mi się gadać o tak ważnych sprawach, ale proszę zauważyć, że umieściłam emotikon, który miał podkreślić żartobliwy przekaz tej wypowiedzi.

Macias- a teraz o jakiej myślisz rasie?

:smile:

A ja obecnie mam psa Boksera. Slini sie NIREALNIE !!! Szczegolnie latem. Ale jaki jest spokojny i mily.

Jak sie przeprowadzimy z zona na drugi rok do naszego domu, to od razu kupimy sobie szczeniaka owczarka niemieckiego, jak one mi sie podobaja i sa takie rozumne.

Male psy mi sie nie podobaja, ciagle sie tylko wydzieraja, a duzy - lezy spokojnie i reaguje jak tylko cos powaznego sie dzieje.

ja mam najpiękniejszą psinę pod słońcem - bo pręgowaną i z ogonkiem, jakiś taki krzyżulec boksera z kosiarką.

aktualny amant - bokser pręgowany! przyjmuję zapisy na ich potomstwo, bo kto wie - sunia biega po polach, kwitnie życie towarzyskie i nie wiem jak to będzie z konsekwencjami.

ale też jej się w końcu coś po 6 latach od życia należy, więc daliśmy jej wolną łapę :smile:

Pies i kot dogadają się niesamowicie. Zależnie od kolejności posiadania albo kot będzie aportował albo pies będzie spał na stole (miałam oba przypadki) :smile: Do tego dziecko i nie trzeba oglądać TV. I tez słyszałam o działaniu antyalergicznym zwierzaków na niemowlaki. Ja zawsze miałam psa i koty więc ponieważ mam już kotę to teraz pora na psa - rottweilera. Idealny pies rodzinny a wygląda na tyle groźnie, że powinien wystraszyć nieproszonych gości. No i do tego nie jest głośny.

Zastanów się czy kupować psa już teraz czy dopiero po przeprowadzce - pies od szczeniaka będzie "u siebie" i bardziej zżyje się ze swoim terytorium.

On 2002-10-10 13:09, opal wrote:

A jak relacje dziecko-pies? yemiołko, napisz proszę. :smile:

oczywiście super!!

co prawda "uczenie się odpowiedzialności" i inne takie to jak dla mnie zbyt szumne słowa... zwłaszcza w przypadku maluchów...

ale 1 dziecko + pies to już po prostu nie jest jedynak - i o to chodzi. wydaje mi się, że dziecię mające zwierzaczka nie jest samotne w świecie wysokich dorosłych.

poza tym - uczy się kontaktu ze zwierzętami i nie wybucha płaczem w parku na widok "czterołapego potwora", jak inne biedaczki;

warunek: pies w domu z dziećmi musi być łagodny i nie wychowywany na obronnego - trzeba mu po prostu ufać.

[wiadomo - dzieci lubią sobie pogrzebać w psich miskach i pociągnąć za ogonki :smile:]

Wersja najmniejsza, ciągle jeszcze mi się mylą. Piotrek najchętniej chciałby doga argentyńskiego. Za wielkie bydle na nasze salony :wink:

Yemiołka, a nie boicie się o Waszą sunię jak gania samopoas po łąkach - chodzi mi tu o nową ustawę zezwalającą myśliwym na odstrzelenie bezpańskich (jak to sprawdzą na odległość??) zwierząt w odległości większej niż 200m od zabudowań?????