Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

**NASZE PSY** Kotom wst?p wzbroniony ;-)

Gość

Recommended Posts

U nas było dokładnie to samo! Gryzie czasem i dzisiaj, ale już wie, że mu nie wolno. Jedyna rada to kości prasowane, gumowe zabawki, piłeczki itp. Im więcej tym lepiej i chowac te stare jak się znudzą i wyjmować za jakiś czas. Jak zaczyna gryźć Twoje ręce to mów NIE!, FE! i wkładaj mu do pyszczka coś co może gryźć. Nam lekarka poradziła dawać cielęcą kośc, tylko, gdzie to kupić?

[ Ta wiadomość była edytowana przez: Karolina dnia 2003-04-16 12:26 ]

• Odpowiedzi 792
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A nam powiedzieli, że takiemu małemu szczeniakowi nie wolno dawać prasowanych kości. Więc gryzie jakieś drewienkia. Uwielbia piłkę a najbardziej lubi dręczyć naszego kota :smile: Jeżeli chodzi o gryzienie to jak tylko zobaczy naszą córkę odrazu zaczyna za nią biec i ją podgryza. Boję się, żeby Olka nie zaczęła się go bać.

Karolinko kto jest autorem "Okiem psa".

[ Ta wiadomość była edytowana przez: Maluszek dnia 2003-04-16 12:34 ]

Wiesz co, nie pamiętam nazwiska, na jutro sprawdzę. Książka nie jest zbyt gruba, jasno-zółta i dostepna w Empiku (tam ją kupiłam)za ok 20 PLN. Napisana bardzo przystepnie i zabawna.Kupiłam też "Inteligencja psów" i "Szkolenie psów" z takimi dwoma slicznymi berneńczylami na okładce. Ale jeszcze nie czytałam, może w Święta będę miała trochę czasu :smile:

Chciałabym Was zawiadomić, że w naszym domu zamieszkał pies. Z pochodzenia berneński owczarek pasterski /ale mama popełniła mezalians/:grin: Jest już dorosły, jego właściciele musieli przeprowadzić się do miasta i pies strasznie się męczył. Nie wiem, czy nas zaakceptuje. Narazie dzieci toleruje /aportuje patyka/, Tomka obwąchał i sobie poszedł, do mnie przychodzi na zawołanie, podaje łapę i polizał mnie po twarzy :grin:

Ma wielką zaletę - nie szczeka na wszystko co się rusza :grin:

Drodzy psiomaniacy,chce sie pochwalic moja dwumiesieczna sunia,wyzlem weimarskim.Jest cudowna,cudownie sika na podloge,cudownie odgryza nam konczyny i cudownie wyje ,poniewaz nie chce spac w kojcu.Jestem cudowna pania i pozwalam jej spac w lozku :smile:Jej siersc jest w kolorze silver blue,z wiekiem kolor zmieni sie na srebrno-szary.

Szczenieta tej rasy maja szafirowe oczy,ktore z czasem zmieniaja kolor na bursztynowy.

Wielka zaleta tych psow jest to ,ze maja gladka jedwabista siersc,ktora tylko szczatkowo gubia.

Pozdrawiam wszystkich wlascicieli sikajacych maluchow.

Karolinko,

u weterynarza dostępny jest preparat o nazwie Frontline. Dostałam namiary od Jagny, która sprawdziła go na Bakcylu. Weterynarz stwierdził, że jest to najlepszy preparat na rynku. Działa w przypadku kleszczy przez 30 dni a w przypadku pcheł 90 dni. Kosztuje 25 zł. Hero dostał pierwszą dawkę kilka dni temu. Preparat nalewa się na kark psa. Co trzydzieści dni trzeba powtarzać ten zabieg.

Pierwszy raz zrobił to weterynarz, żeby dokładnie pokazać jak i gdzie a następne robisz sama - po prostu wylewa się na karczycho i już. Ja już zakupiłam porcję na przyszły miesiąc. Ważne jest, żeby przy zakupie podać wagę psa wtedy weterynarz dobierze odpowiednią dawkę dla Twojego Bradona.

A jak tam Twój psiurek się ma?

Dzwoniłam już do weterynarza. Ponieważ działa jeszcze specyfik, który zaaplikowalismy Bradiemu tydzień temu, więc z Frontline musimy z 2 tygodnie zaczekać (żeby nie doszło do jakiejś niepożądanej reakcji). Potem pójdziemy do weta po Frontline. Dzięki za pomoc!!!

Bradi ma się super. Obecnie jesteśmy na etapie szukania budy dla naszego milusińskiego. Macie jakiś sprawdzony przystepny cenowo namiar?