Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

**NASZE PSY** Kotom wst?p wzbroniony ;-)

Gość

Recommended Posts

... Będę go mieć już w październiku. Tylko czy dom się zdąży "wykończyć"? :roll:

Jak to już w październiku? Jakim październiku?! Przecież zaraz potem Boże Narodzenie, śnieg, mróz.... :( :o Ja nie chcęęęę :evil:

Za to mój futrzasty się ucieszy, on lubi zimę baaardzo.

Ciekawe jaki będzie Twój howek. Rozumiem, że będzie czarny, nie blond.

Super. Gratulacje :p A z tym schroniskiem, to chwała Ci za to :p

A ja chyba się zdecyduję na Leonbergera jak już dom powstanie, chociaż straszą co poniektórzy, że bywają agresywne :(

• Odpowiedzi 792
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej!

No tak, szczeniak jest oczywiście czarny. Oba koty nasze czarne ze skarpetkami lub w rękawiczkach białych, ten piesek "dochodzący" też czarny. Sąsiad nawet tak go ochrzcił, choć on miał imię Misio. Tylko "niespodzianek" biały.

Przyznam się jeszcze, że mamy też kucyka szetlandzkiego, on też jest ....czarny (tzn. w języku koniarzy kary). Ja mam czarny charakter i wszystko gra :wink: .

Z tego co czytałam to leonbergery nie bywają agresywne (zasadniczo) bez wyraźnej potrzeby, ale zawsze to loteria. Ja jednak po swoich zwierzakach patrząc twierdzę, że zwierzę szybko upodabnia się do właściciela, więc...

Osówka, masz też kucyka??!! :o Extra!

Dużo uwagi wymaga taki zwierzak? Mój mąż chce hucuła (tak to się pisze?)

Dzięki za pocieszenie o leosiu. Sądząc po naszym Bakcylu, przekazujemy bardzo pozytywne wibracje - jest łagodny i kochający :p

A jak będzie miał na imię Twój howek?

Osówko,

to ja się potem chętnie dowiem,jak się hovek sprawuje.:D

Ciekawa jestem z której hodowli jeśli to nie tajemnica/

Mogę spytać na priv'a?

Ja już zapomniałam,że istnieją hovki-przez takich dwóch miśków.:D

A Hero wcale nie jest szurnięty.Spoważniał ostatnio.

I nawet troche podrósł.(chyba) ;)

Jagna: Kucyk wymaga sporo troski, nie mieszka z nami (aktualnie mieszkamy w mieście), ale blisko naszego budującego się domu. Konie muszą mieszkać w końskich warunkach, wypowiadałam się na ten temat w wątku "Na koń" też tu w kąciku zapaleńców - zajrzyj. Tak jest też wygodniej dla nas - on ma opiekę, my głównie radochę. Hucuły to świetne koniki - i dla większych dzieci, i dla lżejszych dorosłych (no powiedzmy do 65kg max), doskonale się spisują pod siodłem i w zaprzęgu, zazwyczaj zrównoważone i zdrowe. Z naszego kucyka córka wkrótce wyrośnie :cry: , ale ma on liczne grono wielbicieli wśród znajomych dzieci.

A co do leona - ty chcesz drugiego chłopaka-psa? Mogą lecieć pióra, oba będą spore...Może lepiej dziewczynkę?

Opal: piesek jest z hodowli warszawskiej, od pani A.P. (pewnie się domyślacie). Czekałam długo na czarne....Jak się sprawuje - no nie wiem. Ma 2,5 tygodnia i głównie wisi na cycku matki, czasami śmiesznie się przemieszcza. :D Będzie miał imię na M (tak jak reszta rodzeństwa), ale zdradzę dopiero, gdy go będę miała.

Witam serdecznie :D Po weryfikacji moich ostatnich pomysłów na nowego członka rodziny (tzn. pieska) odkryłam rasę "gończy polski". Widziałam nawet jednego pieska z tej rodziny, który podbił moje serce. Niestety właścicielka niewiele mogła mi powiedzieć na jego temata bo maja go od niedawna. Może ktos z forumowiczów ma przedstawiciela tej rasy i podzieli się wrażeniami :D

Magda