Maluszek 15.10.2003 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Oczywiście, że z delegacją Wczoraj nasz vet stwierdził, że zaprowadzi nas, żebyśmy sobie obejrzeli leosia i hovka a potem zdecydujemy, którego wybierzemy. Wilczarze też mi się bardzo podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 15.10.2003 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Tylko, że nie ma żadnej wystawy w okolicach W-wy już do końca roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionka 15.10.2003 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 To wystawa w Legionowie odbyla sie 12 pazdziernika? Ja zamiast sprawdzic,kierowalam sie terminem podanym przez Alicjanke,ktora chyba sie pomylila. Pocieszam sie ,ze i tak nie moglam tam pojechac. Napiszcie cos wiecej na ten temat. Duzo weimarow wystawiali ? Impreza odbyla sie na powietrzu czy w pomieszczeniu? Slawku, nie bedzie Ci latwo kupic szczeniaka wyzla wegierskiego. O ile wiem w Warszawie jest tylko kilka psow tej rasy.Hodowli jako takiej podobno nie ma. Szczeniaka malo popularnej rasy nie jest tak latwo kupic natychmiast. Zainteresuj sie miotami przynajmniej pol roku wczesniej. Polecam jednak weimara,sa po prostu przeinteligentne.Moja suka kazdego dnia zaskakuje nas tak nieprawdopodobnymi objawami swojej inteligencji,ze nie uwierzylabym gdybym nie widziala. Najsmieszniejszy manewr jaki wykonala,to kiedy nasikala na podloge,pobiegla po szmate ,rzucila w poblizu kaluzy i schowala sie w sypialni pod lozkiem. Pozdrawiam wszystkich psiarzy Acha,ktos szukal imienia dla psa ? Na http://www.dogomania.pl jest bardzo obszerna lista psich imion,niektore calkiem fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcioizi 24.10.2003 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 hej mam takiego lenia pies rasy bernardyn macie moze jakies pomysly zebo go rozruszac on caly dzien spi lezy i nic mu sie nie chce no ale chyba to taka rasa a wogole ma ktos z was bernardyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 24.10.2003 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Hey Skorpionko, nie pomyśl, że się czepiam ale czy rzeczywiście w Polsce nazywa się rasę Twojej Czakry jako weimary? Oryginalna nazwa tych psiaków brzmi "Weimaraner Vorstehhund", w skrócie "Weimaraner", wydawało mi się, że polski skrót powinien bazować na oryginale. Jednak z tego co zauważyłem w internecie, panuje swoisty dualizm - jedne polskie stronki są zatytułowane weimarany, na innych pisze się o weimarach... MICHCIOIZI, zabierz Twojemu psu tę beczkę z rumem i odczekaj kilkanaście godzin, może się zacznie ruszać Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcioizi 25.10.2003 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2003 no Sławku chyba tak zrobie a ten rum sam wypije hehe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionka 27.10.2003 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Czesc Slawku,ale z Ciebie dociekliwiec Rasa ta zostala stworzona na dworze ksiecia Weimaru w osiemnastym wieku do polowan na niedzwiedzie. Jest to potoczna , polska nazwa tego wyzla-weimarski od miasta Weimar. Weimaraner Vorstehhund to w doslownym tlumaczeniu -weimarski legawiec,poniewaz wszystkie mysliwskie psy dziela sie na legawce,pontiery i jeszcze jakies ,ale nie znam sie za bardzo na tych podzialach,wiec moze ktos mnie poprawi. Weimaraner nie sprawdzil sie jako pies na niedzwiedzia i przestano je rozmnazac . Dopiero w Ameryce chyba w latach 20tych odtworzono te rase. W Polsce zaczeto hodowac te psy stosunkowo od niedawna i pierwsze szczeniaki przywieziono z Ameryki. Ojcem mojej Czakry jest tez Amerykanin-Nanis American YANKEE ,jego wlasciciel chyba byl pierwszym hodowca w kraju. Musze koniecznie wystapic o amerykanski paszport dla niej W polskich Z.Kynologicznych jest zajerestrowanych tylko 360 wyzlow weimarskich. Ktos wyzej napisal ,ze krotka,gladka siersc jest gorsza do sprzatania niz dluga. Mialam jamnice i moze o tyle w tym prawdy ,ze wbija sie w tkaniny,ale nie fruwaja tw "koty". Weinaramer ma zupelnie inna siersc- welurowa,aksamitna i nie ma z nia klopotu,nie zostawia sladow na kanapie,dywanie ani tapicerce samochodowej. Rutynowe sprzatanie wystarczy. Pozdrawiam Skorpionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kksia 03.11.2003 03:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Mam bokserkę i w domu jakoś nie widzę tej wbijającej się sierści. Nie ma chyba za bardzo gdzie się wbijać.Kłopot tylko w samochodzie. Tam już zostanie warstewka na zawsze, mimo systematycznego odkurzania. A dla Wszystkich pytajacych o stosunki psy-dzieci.Moja młodsza córka pojawiła się w domu pół roku po psie. Żyją zgodnie, do czasu myślałam że bez większych uczuć, jak sunia ma dość to idzie na miejsce, a my nie pozwalamy dziecku tam jej gonić. A z tymi uczuciami, to było tak:Byłam, wyjątkowo, sama w domu z córeczką. Spałyśmy obie i pies w koszu, w zupełnie innym pomieszczeniu. Obudziłam się bo usłyszałam łkanie dziecka. Ale nie mogłam małej znalezć. Znalazłam po chwili, kierując się "na słuch". Przytulona do psa w koszu cicho kwiliła, a sunia tylko owineła się ciaśniej wokół niej i pocieszała lizaniem. Nie mogłam pojąć co się stało, dopiero jak wracałam do łóżka i spojrzałam na pościel, zrozumiałam o co chodzi. Moja córka po prostu nie mogła mnie znależć (zawinełam się w kołdrę) i poszła po pomoc i otuchę do psa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 03.11.2003 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Ja mam na oku pieska co sie zowie Akita.Jest to japonski pies.Czy ktos ma takiego pieska moze?Bo jak na razie to widze wszyscy maja berniego .No prawie Fajny jest to pies ale ja sie akurat zakochalem w Akicie.Jak dla mnie to wydaje sie super.Oczywiscie bedzie to ONA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionka 04.11.2003 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 KKsia,ale z Ciebie matka,zeby suka nianczyla Twoje dziecko Podobno bokserki sa bardzo opiekuncze w stosunku do dzieci,a w ogole sa to przemile psiaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kksia 04.11.2003 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 No, jak by tak jeszcze chciała (ta moja suka) ze starszą córka lekcje odrabiać, to już w ogóle mam raj.... A zupełnie z innej beczki....Moja suka bardzo, ale to bardzo cięzko zniosła przeprowadzkę do nowego domu. (To informacja dla osób, które wzieły szczeniaka jeszcze na starym mieszkaniu).Planując przeprowadzkę z psem, liczcie się z tym, że w pierwszych dniach trzeba mu poswiecic więcej niż zwykle czasu. Nasza sunia tak po miesiącu dopiero uzyskała pewnosć, że nie wykorzystamy chwili jej nieuwagi na nagły odwrót bez niej...Przez pierwszy miesiąc robiła tylko krótkie wypady w dalsze zakątki ogrodu, cały czas pilnując nas i drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 05.11.2003 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Witam. Tu mnie jesze nie było, a takie ciekawe rzeczy piszecie. w końcu ile można o tych cegłach i kominkach. Pies to podstawa. Neutralizator zlych prądów domowych. Zawsze powita. I cierpliwie wyslucha. A jaki dyskretny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 06.11.2003 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Pozdrowienia dla wszystkich miłośników piesków.Moja córka i tegoroczne szczeniaczki jamików na wakacjach.http://foto.onet.pl/upload/4/44/_166655_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 06.11.2003 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 06.11.2003 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Dzięki! Też tak myślę. Mam całą kolekcję zdjęć mojego dzieciątka z pieskami. Znajomi często się pytają czy fotografujemy psy czy córkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.11.2003 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Szczeniaki jak szczeniaki,ale córka jest p-i-ę-k-n-a! Jak modelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 06.11.2003 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Dzięki opalko. Moja teściowa też tak uważa. Jakieś trzy miesiące po urodzeniu córki zadała mi pytanie: "Jak się wam to udało - spłodzić takie piękne dziecko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.11.2003 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Moiro, w takiej syuacji należy odpowiedzieć-Ależ mamo,przecież ona jest podobna do Ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika30 06.11.2003 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Zdecydowałam się na CZARNEGO TERIERA ROSYJSKIEGO , czy ktoś ma już doświadczenia z tą rasą? , moja suczka ma teraz miesiąc i za trzy tygodnie będę mogła ją zabrać od hodowcy, jest to duży dość kudłaty czarny jak smoła pies. Wiem że nie szczeka z byle powodu a nawet prawie wcale , jest doskonałym obrońcą. Chcę z moją Azją jeżdzić na wystawy dlatego będzie mieszkała w domu ( ponoć duża wilgotność szkodzi na futro które trzeba czesać i pielęgnować)Więcej napiszę pod koniec listopada jak sunia będzie w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 07.11.2003 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Moiro - córeczkę masz śliczną Psiurki też niczego sobie Co zrobiłaś z taką gromadką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts