MST 02.08.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 I obojetnie jaka technologia bedzie budowala - jesli zniknie - gwarancji nie bedzie Tylko ta "gwarancja" nie będzie miała znaczenia dla domu murowanego, bo takich stoją tysiące. Technologia sprawdzona. Pod warunkiem pilnowania każdego etapu wykonywanego przez patałachów. Ich dom ma wlasnie 50 lat i wymaga remontu (jest murowany, tradycyjna metoda, he he) Tradycyjna metoda sprzed 50 lat, czyli piasek i wapno? He he A Ty?? Siedzisz u mamy na karku?? Na pokoiku??? Noo... Ja było trzeba, to siedziałem. Teraz mogę myśleć o czymś własnym, dlatego przede mną wybór technologii. Nie wiem dlaczego dalam sie wkrecic w ta przepychanke...Zamierzam postawic dom z bali. Ale nie lubie jak ktos na kogos jedzie. Poprosilam o odpowiedz tych ktorzy buduja z bali. A dyskutuje z kims komu przeszkadza to ze inni czuja klimat drewna Jedzie? Chyba nie wiesz, co to znaczy jechać Bardzo lubię takie "merytoryczne" dyskusje, w których jedynym argumentem jest "czucie klimatu". To takie rozkoszne, kobiece. Kiedyś wyczytałem na forum, że jakaś pani nie chce budować domu z betonu komórkowego, tylko porothermu, bo "mieszkała w bloku i ma dość betonu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gasol 02.08.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Tylko ta "gwarancja" nie będzie miała znaczenia dla domu murowanego, bo takich stoją tysiące. Technologia sprawdzona. Pod warunkiem pilnowania każdego etapu wykonywanego przez patałachów. A co jest niesprawdzonego w technologii budowy domu z bali? Jest to sposob budowy starszy niz murowanie. Rzeczywiscie stoja tysiace domow murowanych ale podejrzewam, ze procentowo wiecej z nich ma wady niz domy z bali. Wlasnie przez to, ze wiekszosc z nich jest budowana przez patalachow i pilnowana przez podobnej kompetencji inwestorow. Gwarancja jest niepotrzebna tylko wtedy, jesli ktos chce, by dom po prostu stal. Jesli wymaga sie jeszcze chociaz malego poziomu prawidlowej funkcjonalnosci, to chyba bez gwarancji juz sie nie obedziemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 02.08.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Bardzo lubię takie "merytoryczne" dyskusje. To takie rozkoszne, rozkoszuj sie wiec sam bo mi sie z Toba juz nie chce gadac Zauwazylam ze lubisz sie spierac o wyzszosci budowania murowanego nad drewnianym, kogo mozesz - probujesz uswiadomic co jest lepsze i ze zle robi. He he, to "takie rozkoszne" Ciekawe dlaczego Cie to tak boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zraja 03.08.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Emek - dzięki za fotki, bardzo zacna "chatka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivik 14.09.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Witam, chcę wybudować dom z bali, najchetniej prostokatnych o grubości minimum 22 cm, ewentualnie okrągłych o przekroju ok 30 cm. Tak żeby nie trzeba było dodatkowo ocieplać. Czy moglbymi ktos polecić solidnego wykonawcę??? Czy ktoś mial doswiadczenia z firmą Wako??? Pozdrawiam wszystkich budujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwowar 08.10.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Witam, Rozważam kilka opcji domu z bali. Waham się między balem naturalnym okrągłym z mszeniem, balem okrągłym toczonym na roundtec i zacinanym tak jak to robią w Skandynawii i balem struganym na prostokąt z mszeniem lub takim bez mszenia z wypustkami że bal wchodzi jeden w drugi. Ktoś może przebadał temat i mógłby coś więcej napisać? Chodzi o plusy i minusy powyższych technologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts