Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lodówka zabudowana czy nie?

kretka

Recommended Posts

Sonika, spróbuj, spróbuj, oliwka jest tańsza od tych specjalistycznych mikstur. :wink: Niestety nie jest, to mój wynalazek- sposób ten podejrzałam w jakimś zagramanicznym programie o wnętrzach :wink:

Ale najpierw trzeba umyć, a potem natrzeć?

Czy od razu oliwką?

Najpierw oliwką.Oliwka zmywa ślady paluchów i plamy. Wystarczy przetrzeć nasączonym papierowym ręcznikiem lub chusteczką i po kłopocie.

Wystarczy raz na jakiś czas przetrzeć zabrudzoną powierzchnię miękką szmatką lub ręcznikiem papierowym nasączonym taką oliwką, a potem, na co dzień, wilgotną szmatką z mikrofibry np. viledy. Oliwki używam wtedy, kiedy sama szmatka nie doczyszcza.

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak, tak. Potwierdzam co mówi joola. Rzeczywiście oliwka fajnie czyści. Zupełnie jak wymieniony przez Sonikę "Chromol". Tez go dostałam razem z lodówką, ale potem nigdzie nie mogłam go kupić. Producentem jest Henkel. Potem używałam też jeszcze jakiegoś polskiego środka, tez o konsystencji i zapachu oliwki. Niestety nie przypomnę sobie nazwy :(

oststnio czysciłam wyciag.....mało mnie ie trafiło......czyszcze a tu smugi....poszukam tego niemieckiego no i spróbuje ta oliwka

ale kobiety...bo to mam na samym widoku....po tej oliwce nie bedzie lipy???

Teska, nie ma lipy, oliwka naprawdę czyści wszystkie łapy i smugi.

ja też czyściłam nowy okap i poddałam się, ciągle sa jakieś plamy, smugi...

Czy po oliwce też?

Nasza lodówka zabudowana otwiera się tylko na 90 stopni. Wskutek czego żeby wyciągnąć jedną z szuflad najpierw trzeba wyciągnąć drugą :(

Drzwi też nie chcą się same zamykać, tak jak to było w niezabudowanej.

Podejrzewam że jest jakiś błąd w zamontowaniu lodówki, lub zbyt bliskim ustawieniu lodówki przy ścianie ( prawdopodobnie uchwyt uniemożliwia pełne otwarcie drzwi lodówki). Proponuję też sprawdzić wypoziomowanie urządzenia w szafce i regulację frontów, a także czy lodówka jest zamontowana zgodnie z instrukcją.

Pozdrawiam

Aga

ale kobiety...bo to mam na samym widoku....po tej oliwce nie bedzie lipy???

pomysł GENIALNY !! Dzięki Joola! Potraktowałam okap oliwką i po raz pierwszy wygląda NIESKAZITELNIE (bez żadnych smug).

Teska - żadnej lipy! :)

Natka cieszę się bardzo, mam nadzieję, że inne dziewczyny też skorzystają z tego pomysłu :D

Po długich rozmowach, godzinach narad :D uznaliśmy, iż wybieramy ...................lodówkę zabudowaną. Zdecydowały względy estetyczne. Kuchnia z zabudowaną lodówką wydaje się nam bardziej elegancka.

No i super, w końcu to Wasza kuchnia i to Wy macie dobrze się w niej czuć :wink:

ps. a może jednak niezabudowana w kolorze inox...skoro już ustaliliśmy, że łatwo się ją czyści 8) ...żartowałam :lol:

Nasza lodówka zabudowana otwiera się tylko na 90 stopni. Wskutek czego żeby wyciągnąć jedną z szuflad najpierw trzeba wyciągnąć drugą :(

Drzwi też nie chcą się same zamykać, tak jak to było w niezabudowanej.

Podejrzewam że jest jakiś błąd w zamontowaniu lodówki, lub zbyt bliskim ustawieniu lodówki przy ścianie ( prawdopodobnie uchwyt uniemożliwia pełne otwarcie drzwi lodówki). Proponuję też sprawdzić wypoziomowanie urządzenia w szafce i regulację frontów, a także czy lodówka jest zamontowana zgodnie z instrukcją.

Pozdrawiam

Aga

Nie, lodówka nie stoi przy ścianie, stoi prawie na środku kuchni. Nic nie ogranicza otwarcia drzwi oprócz połączenia drzwiczek meblowych z drzwiczkami lodówki. Stolarz powiedział że "tak ma być" i "tak jest zawsze" ale teraz mu nie wierzę!

Czy ktoś ma lodóweczkę wys. 122 cm (najlepiej Elektroluksa) która się otwiera więcej niż 90 stopni?

damiang

Czy ktoś ma lodóweczkę wys. 122 cm (najlepiej Elektroluksa) która się otwiera więcej niż 90 stopni?

Oj coś mi się wydaje że stolarz coś źle zamontował lodówkę w szafie - na tej stronie są instrukcje do Electroluxa sprawdź czy na pewno masz dobrze osadzoną lodówkę w szafce.

http://www.electrolux.pl/node112.asp

Poza tym zawsze można zadzwonić do serwisu.

Pozdrawiam

Aga

zabudowana czy nie??? To jest pytanie.

Mamy lodówkę z poprzedniego domu (biała, niezabudowaną) używana ok 1,5 roku i teraz mamy dylemat. W poprzednim domu kuchnia była oddalona od salonu i było OK. Teraz w nowym domku kuchnia jest połączona z salonem drzwiami przesuwnymi (szer 130 cm, więc po otwarciu bedzie widać sporą część kuchni). Tak się składa, że lodówke będzie widać z sofy i troche mi się to nie podoba.

Chciałem okazyjnie (dla kupującego :wink: ) sprzedac ta lodówke i kupić nową do zabudowy, ale... brak chętnych (a chciałem ok 50% ceny).

Sonika, spróbuj, spróbuj, oliwka jest tańsza od tych specjalistycznych mikstur. :wink: Niestety nie jest, to mój wynalazek- sposób ten podejrzałam w jakimś zagramanicznym programie o wnętrzach :wink:

Ale najpierw trzeba umyć, a potem natrzeć?

Czy od razu oliwką?

Najpierw oliwką.Oliwka zmywa ślady paluchów i plamy. Wystarczy przetrzeć nasączonym papierowym ręcznikiem lub chusteczką i po kłopocie.

Wystarczy raz na jakiś czas przetrzeć zabrudzoną powierzchnię miękką szmatką lub ręcznikiem papierowym nasączonym taką oliwką, a potem, na co dzień, wilgotną szmatką z mikrofibry np. viledy. Oliwki używam wtedy, kiedy sama szmatka nie doczyszcza.

mam pytanko dot. czyszczenia oliwką, czy potem trzeba zmyć wszystko wodą, czy wypolerować oliwkę?

acha czy ma znaczenie jaka to oliwka? czy może być pierwsza z brzegu, np. Bambino? :wink:

Zone, oliwkę-obojętnie jaką, trzeba wypolerować i już. Jak napisałam wyżej, stosuję ten sposób na razie tylko do panela zmywarki i "oliwkuję" ją średnio raz na tydzień, a na co dzień (wiadomo zmywarka "macana" jest kilkadziesiąt razy dziennie i to nie zawsze czystymi rękami), przecieram wilgotną szmatką z mikrofibry.

zabudowana czy nie??? To jest pytanie.

Mamy lodówkę z poprzedniego domu (biała, niezabudowaną) używana ok 1,5 roku i teraz mamy dylemat. W poprzednim domu kuchnia była oddalona od salonu i było OK. Teraz w nowym domku kuchnia jest połączona z salonem drzwiami przesuwnymi (szer 130 cm, więc po otwarciu bedzie widać sporą część kuchni). Tak się składa, że lodówke będzie widać z sofy i troche mi się to nie podoba.

Chciałem okazyjnie (dla kupującego :wink: ) sprzedac ta lodówke i kupić nową do zabudowy, ale... brak chętnych (a chciałem ok 50% ceny).

Też mieliśmy taki dylemat. Na dodatek żona nie chciała dużej lodówki w kuchni, bo jej nie pasowała do koncepcji. Więc skończyło się na tym że ta duża stara stoi w spiżarce przy kuchni, a w kuchni mamy małą zabudowaną.

Finansowo wyszło mniej więcej na to samo jakbyśmy mieli sprzedać starą i kupić dużą do zabudowy.