mmarysia 05.05.2005 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Wszystkie osoby zainteresowane tematem kominków a wiec i tych poszukujących jak i użytkujących baaardzo baaardzo gorąco proszę o pomoc w zadaniu domowo- służbowym. Potrzebuję zebrać pewne dane na temat preferencji rynkowych i założyłam wątek na Wymianie doświadczeń – (KOMINKI- zadanie służbowe) – wszystkich wielkiego serca proszę o odwiedzenie tego wątku i krótkie odniesienie się do zadanych pytań – to nic innego jak ułomne badanie rynku – a wy forumowicze jesteście chyba najlepszym źródłem informacji w zakresie preferencji i potrzeb. Podkreślam ze należę do grona forumowiczów , sama buduję a forum wykorzystuję w celach zawodowych tylko dlatego że wydaje mi się ze wasze głosy w temacie którym muszę się zająć są bardzo istotne. Pozdrawiam – i z góry pięknie dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 06.05.2005 03:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Zmiana cen drewna powoduje że wielu posiadaczy kominka kupionego w celu ogrzewania całego domu ma problem. Wkłady są zbudowane na oko podobnie czyli " szyba plus coś tam" ale to tylko pozory. Jesli palimy 4 razy w roku to wybór wkładu sprowadza sie do ceny i kształtu szyby . Dla wielu kominek to dodatkowa metoda na ogrzanie calego domu i tu kryterium doboru wkladu jest : czas spalania , mozliwość palenia non stop np przez 3 miesiace , sprawność paleniska 60 % czy 71 % , sposób spalania drewna [ dopalanie gazów drzewnych ]. Niestety wielu dało wiare że wystarczy dowolny wklad kominkowy aby ogrzac caly dom za 500 zł na sezon... pozdrawiam Darek B http://www.kominki.xip.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 10.05.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Ja jestem trochę "zmuszony" do wyłącznego zasilania domu kominkiem...w moim przypadku będzie to płaszcz wodny...a zmuszony dlatego, że mam perspektywę na gaz ziemny...z jakieś dwa lata...nie chcę inwestować teraz w zbiornik LPG.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 11.05.2005 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Mamy taka instalacje w Radoniach klient jest bardzo zadowolony. Rozmawialiśmy na "budowie" w ostatnia sobote. Całość mozna przygotować pod dołączenie pieca gazowego za te dwa trzy lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 11.05.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Mamy taka instalacje w Radoniach klient jest bardzo zadowolony. Rozmawialiśmy na "budowie" w ostatnia sobote. Całość mozna przygotować pod dołączenie pieca gazowego za te dwa trzy lata. A czy możesz mi dać namiar na tego gościa?? Tu pewnie musiałbyć go sam o to zapytać... Chodzi o ifno techniczne...z jakiego kominka skorzystał?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 12.05.2005 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Zaliczyliśmy pierwszy sezon grzewczy. Co mogę powiedzieć? Zdecydowaliśmy się na dobry wkład, gdyż od razu postawiliśmy na jego użyteczność . Udział ogrzewania kominkowego w tym roku ok. 30-40%. Reszta to gaz (podłogówka). I myślę, że ten poziom utrzymamy, a na pewno nie podwyższymy znacząco kominka na korzyść gazu. Po pierwsze- z wygody, po wtóre - drewno/ drzewo wcale nie jest takie tanie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 14.05.2005 03:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 pewnie , ze drzewo nie jest tanie , a ktos tam napisal , ze za sezon grzewczy 2400, to za tyle roboty drogo. moim zdaniem . wolalabym piec na wegiel, przynajmniej sie zasypuje , mozna wietrzyc do woli i miec goraco, ale nie mam domu i nie mam kominka , wiec moze sie myle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIO I ZIBI 23.05.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 na dzień dzisiejszy kominek w projekcie pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 01.06.2005 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Jak wyłączą prąd (gazu brak )to na pewno bedę ogrzewał kominkiem .w 100%. .I mam elektrownie w DU...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 22.08.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 20% alternatywa na chłodniejsze dni poza sezonem grzewczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts