Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kiedy dzidziuś?

marylka

Recommended Posts

WITAM. PROSZĘ O RADĘ. KOŃCZĘ W TYM ROKU LICENCJAT ( 23 LATA), MÓJ MĄŻ MA 29 LAT, PRACUJE, JEST PROJEKTANTEM, MA STAŁĄ PRACĘ, NIEŻLE PŁATNĄ. ZASTANAWIAMY SIĘ NAD DZIDZIUSIEM. PLANUJĘ PODJĄĆ STUDIA ZAOCZNE, TAKŻE CIĄŻA NIE BYŁABY PRZESZKODĄ. MIESZKAMY W DOMKU JEDNORODZINNYM, Z MOIMI RODZICAMI. PORADZCIE PROSZE, CO O TYM MYŚLICIE? POZDRAWIAM WSZYSTKIE PRZYSZŁE MAMY I.... BARDZO WAM ZAZDROSZCZĘ!!!! :)

• Odpowiedzi 319
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam :D

Ja wlasnie dzisiaj koncze 30 lat. :lol: Od roku jestem szczesliwa mezatka, w sierpniu planujemy rozpoczac budowe. Mysle tez o rozpoczeciu studiow podyplomowych i ... dzidziusiu. Jak widzicie troche sie tego nazbieralo w jednym czasie. Jestem przerazona tym wszystkim, ale jak nie teraz to kiedy mam to wszystko zrobic. Niestety mlodsza juz nigdy nie bede i teraz troche zaluje, ze nie zabralam sie za to wszystko wczesniej, ale z drugiej strony dopiero teraz mam z kim i dla kogo to wszystko robic.

Pamientajcie - zyje sie tylko raz! 8)

Marylko! Jak zaczniesz karierę, to ciąża będzie przeszkodą w jej robieniu. A w 95 % będzie bardzo niemile widziana. Jesli więc nie żal ci tropików tudzież innych wymienianych wyżej przyjemności - to do dzieła.

Ja się wykarierowałam, wyjeździła, Krzycha urodziłam mając 31 lat - a teraz boję się, że z drugim nie zdążę.

W dodatku, jak piszesz, masz optymalną sytuację zyciową (dobra praca męża, pomoc rodziców).

Marylko! Jak zaczniesz karierę, to ciąża będzie przeszkodą w jej robieniu. A w 95 % będzie bardzo niemile widziana. Jesli więc nie żal ci tropików tudzież innych wymienianych wyżej przyjemności - to do dzieła.

Ja się wykarierowałam, wyjeździła, Krzycha urodziłam mając 31 lat - a teraz boję się, że z drugim nie zdążę.

W dodatku, jak piszesz, masz optymalną sytuację zyciową (dobra praca męża, pomoc rodziców).

na twoim miejscu poczekałabym jeszcze. Spokojnie skończ studia, poszalej stochę z mężem, wyjedź na wakacje.

Wyszłam za mąż mając 25 lat a dziecko urodziłam mając 28 lat. Przez 3 lata mielismy zmężem totalny luz. Teraz nasze życie zmieniło się. Jest więcej obowiązków, wolnego czasu - zero. Przy dziecku na pewno będziesz miała mniej czasu na naukę - dziadki nie maję przecież obowiazku zajmować się wnukiem.

Dodam tylko że jest to moja subiektywne ocena - wybór nalezy do Ciebie.

WITAM. PROSZĘ O RADĘ. KOŃCZĘ W TYM ROKU LICENCJAT ( 23 LATA), MÓJ MĄŻ MA 29 LAT, PRACUJE, JEST PROJEKTANTEM, MA STAŁĄ PRACĘ, NIEŻLE PŁATNĄ. ZASTANAWIAMY SIĘ NAD DZIDZIUSIEM. PLANUJĘ PODJĄĆ STUDIA ZAOCZNE, TAKŻE CIĄŻA NIE BYŁABY PRZESZKODĄ. MIESZKAMY W DOMKU JEDNORODZINNYM, Z MOIMI RODZICAMI. PORADZCIE PROSZE, CO O TYM MYŚLICIE? POZDRAWIAM WSZYSTKIE PRZYSZŁE MAMY I.... BARDZO WAM ZAZDROSZCZĘ!!!! :)

marylko jesli czujesz ze chcesz, ze to juz czas, macie warunki ( bo to tez wazne) to nie zastanawiaj sie. Jesli czujesz ze chcesz to jest to znak - mimo ze mloda jeszcze jestes :)

Jesli chodzi o studia zaoczne - bywa roznie z ciaza. Moze przejsc gladziutko ale moze przejsc z duzym zlym samopoczuciem. Badz wiec nastawiona ze moze sie zdazyc ze studia odejda na plan drugi. ALe moze byc tak ze wszystko razem pogodzisz i bedzie ok. Zycze ci tego , trzymaj sie, pozdrawiam

Ze względu na biologię to powinnaś się skonultować z lekarzem/specjalistą co on na to ?. On Ci wszystko wyjaśni, kiedy mieć optymalnie, ze względu na czynniki biologiczne.

co????????? przeciez ona ma 23 lata o co ci chodzi?

Do lekarza ginekologa to isc po to aby ja zbadal i zlecil badania przedciazowe.