Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kiedy dzidziuś?

marylka

Recommended Posts

Witam

Jestem matką 9 miesięcznego Robercika mam 23 lata, dziecko jest z tzw. „przypadku” ale najszczęśliwiejszego przypadku na świecie, właśnie siedzi sobie w kojcu obok mnie i gaworzy na całego :) . W planie miałam rodzić naturalnie ale niestety na porodówce okazało się że muszą zrobić mi cesarkę bo niunia jest nie dotleniona, :( więc nie wiem co to jest poród naturalny chodź skurcze :x miałam już tak częste że prawie nie urodziłam własnymi siłami, ale uważam że ciało kobiety jest jej własnością i to ona ma zdecydować jak chce urodzić i nie wierzę w stereotypy że nie może się przez cesarkę czuć jak prawdziwa matka bo nie zaznała bólu, a ten co tak mówi chyba nie czół bólu po cesarce :x

pozdrawiam wszystkie przyszłe i terażniejsze mamy :wink:

• Odpowiedzi 319
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja rodziłam przez cesarkę po 10 godzinach męczarni naturalnych- na sale operacyjną to pojechałam juz nieprzytomna prawie a dziecko nie mogło się urodzić

i takie gadanie, że przez cesarkę to fanaberie powodują u mnie białą gorączkę :evil:

jak tak mozna mówić- każda kobieta ma inny organizm - moja sasiadka rodział 5 razy i dzieci dosłownie z niej wyskakiwały- nie miała żadnych problemów - a w mojej rodzinie - moja mama 18 godzin leżała pod tlenem!! ... i ja na 100% przy drugim dziecku zażyczę sobie cesarki

ale wypowiadając takie bzdurne opinie trzeba się najpierw zastanowić oceniajac innych :evil:

• 2 weeks później...
WITAJCIE. BYŁAM W CIĄŻY PRZEZ 10 TYGODNI - CIĄŻA OBUMARŁA. TERZ MUSIMY CZEKAĆ 3 MIESIĄCE. BYŁAM W CIĄŻY BLIŹNIACZEJ.

POZDRAWIAM I DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE RADY

Tak mi przykro!!!!!!!

Trzymaj sie cieplutko!!!!!!!

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

Dziękuje bardzo za gratulacje, zbliżam sie już do półmetka mojej ciązy i z doswiadczenia radzę , dziewczyny nie czekajcie zbyt długo z decyzją o dziecku. Zupełnie inaczej znosi sie ciąże w wieku lat 24 i zupełnie inaczej mając 36. Kiedy byłam w pierwszej ciązy to tak jak bym nie była, a teraz ciagle coś boli, strzyka spać się chce, ciężko chodzić, oddychać a pracować niestety trzeba.

Pozdrawiam Ania.

No to i ja sie Wam pochwale!!!!!!

BEDZIE DZIDZIA!!!!!!!! Powolutku zblizamy sie do polmetka.

Jestem przeszczesliwa i ciesze sie jak glupia. :D :D :D Mam tylko nadzieje, ze lato mnie oszczedzi i nie zafunduje upalow!!!!

Jestem przeszczesliwa i ciesze sie jak glupia. :D :D :D Mam tylko nadzieje, ze lato mnie oszczedzi i nie zafunduje upalow!!!!

GRATULACJE przeogromniaste!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jejku jak się cieszę http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/h040.gif i kffiatek http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/k020.gif

Dbaj o Was 8) :p :p :p :p :p

Gratulacje Moniś dla Ciebie i Twojego męża!! To naprawdę znkomita informacja! Teraz nie dziwię się, że jesteś tak zmęczona przeprowadzką!!!!

Trzymam kciuki za dalszą część, aż dostaniesz mokrego dzidziusia w łapki!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Moniś bardzo się cieszę :)

Już dawno nowa wiadomośc mnie tak nie ucieszyła :)

Życzę duzo, dużo zdrówka i nadal mocno ściskam kciukasy :)