marta1719498972 09.05.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Agnieszka, jaki słodki ten Twoj maluch! Super, na pewno nie będzie zazdrosny. Całusy dla synka!!! I zdrowiutkiego drugiego dzidziuśka życzę Nie ma wyjścia, to musi być dziewczynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 09.05.2005 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Agnieszka, jaki słodki ten Twoj maluch! Super, na pewno nie będzie zazdrosny. Całusy dla synka!!! I zdrowiutkiego drugiego dzidziuśka życzę Nie ma wyjścia, to musi być dziewczynka dzieki marta, twoja corunia napwno tez slodziutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 09.05.2005 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 No ba słodziutka słodziutka. Jak cukierek. Tylko jeszcze niewiele mówi, więc o braciszka/siostrzyczkę się nie upomina. Co więcej, nie byłaby zachwycona konkurencją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 09.05.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Dziewczyny, ja tak sobie czytam o tym "machaniu dzieci" i tym terminowaniu to sie zastanawiam, jako ze nie jestem do konca w temacie - czy te dziecie to sie tak szybko robi - hop siup??? Wystarczy wybrać termin, zgrać to ze swoim zegarem i juz?? :D Bo mi tu znajomi opowiadaja ile to sie napracowali przez cale miesiace a nawet lata...Czyzby atmosfera budowy domku wplywala budujaco na wielkość rodziny?? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.05.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Wojty mysle sobie, ze jest tak im wiecej myslisz o dziecku i im bardziej go pragniesz, tym bardziej blokujesz sie psychicznie i nie mozesz zajsc w ciaze......ci ktorzy sie staraja na pewno wiedza o czym pisze........te codzienne pomiary, dziwne specyfiki, wybierane dni......i tak wpadasz w samonakrecajaca sie spirale..........i kazde rozczarowanie zaczynasz coraz mocniej przezywac....pojawiaj sie dziwne mysli, zniechecenie, zal.......ehhhh zycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.05.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Dziewczyny chcecie zaplanowac płec swojego dziecka? tu jest tabela chinskiej metody planowania bajbusa sprawdzialam ja - wiecie co ona sie sprawdza !! sprawdzilam siebie - nic dziwnego ze mam syna. mama, siora - zgadza sie!! co wy na to? http://www.bajbus.pl/index.phtml?ids=zanim&kat=swiadome&tmt=chinska Aga to sie sprawdza, od dwoch lat moi znajomi planuja tak plec potomkow i udaje sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.05.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Dzieki dziewczyny za pocieszenie.Wiem,ze wiek moj jest odpowiedni na rodzenie dzieci i wlasnie planowalam sobie ciaze w tym roku,ale niestety najpierw poszlam sobie do lekarza na kontrole tarczycy{chyba diabel mnie podkusil }.Niestety trafilam na lekarza KONOWALA,ktory bez dodadtkowych badan kazal pobrac mi jod w tabletkach przez 3 miesiace.Jod sobie pobralam,ale zaczelam zauwazac,ze cos jest nie tak!!!.Nie bede sie juz tu rozpisywac co dokladnie sie zaczelo dzialac bo bym Was tu zanudzila,ale efektem tego leczenia bylo wyindukowanie autoimunologicznej choroby tarczycy{oznacza to,ze moj organizm chce zwalczyc wlasna tarczyce},na skutek przyjecia za duzej dawki jodu w tabletkach.Przy tej chorobie bardzo ciezko jest zajsc i utrzymac ciaze{tak przynajmniej twierdzi moj nowy endokrynolog i pani ginekolog}. Pani endo.powiedziala,ze lekarz wpedzil mnie w nieuleczalna chorobe poniewaz przed przyjeciem jodu nalezalo porobic jeszcze inne dodatkowe badania i wogole powiedziala,ze przy takich wynikach jak mialam zadne leczenie nie bylo konieczne.PAMIETAJCIE dziewczyny zebykazda diagnoze lekarska skonsultowac jeszcze z innym lekarzem.Sorki,ze tak nudze,ale czasami musze sie komus wyzalic Aha a czy robilas przeciwciala antytarczycowe????? To jest bardzo wazne badanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 10.05.2005 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Dziewczyny, ja tak sobie czytam o tym "machaniu dzieci" i tym terminowaniu to sie zastanawiam, jako ze nie jestem do konca w temacie - czy te dziecie to sie tak szybko robi - hop siup??? Wystarczy wybrać termin, zgrać to ze swoim zegarem i juz?? :D Bo mi tu znajomi opowiadaja ile to sie napracowali przez cale miesiace a nawet lata...Czyzby atmosfera budowy domku wplywala budujaco na wielkość rodziny?? :D no wojty bywa ze i hop siup . A bywa czasem ze w najmniej spodziewanym momenice jest najbardziej hop siup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 10.05.2005 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Witam! Oj to widze ze faktycznie z tym jest różnie Ja narazie tylko zbieram opine i doswiadczenia, bo niestety z tą decyzja musimy jeszcze poczekac, niestety Za rok planujemy narazie kolejny kredyt i obawiam się ze mogą nam robić niezle problemy jak zobaczą ze tylko 1 osoba utrzymuje domek Chociaż mała wpadka chyba też nie byłaby zła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 10.05.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Witam! Oj to widze ze faktycznie z tym jest różnie Ja narazie tylko zbieram opine i doswiadczenia, bo niestety z tą decyzja musimy jeszcze poczekac, niestety Za rok planujemy narazie kolejny kredyt i obawiam się ze mogą nam robić niezle problemy jak zobaczą ze tylko 1 osoba utrzymuje domek Chociaż mała wpadka chyba też nie byłaby zła Mama kolezanki zaczepia mnie na ulicy i mowi: - powiedz mi kochana jak dlugo wy dziecko robiliscie??? ( tak pyta matka dwojki dzieci), bo moja Karolinka juz 2 miesiace i nic, boje sie ze cos z nimi nie tak - hehehehehehh Wojty no lepiej planowac niz wpadac. No wiesz te wszystkie badania przed ciazowe, branie kwasu foliowego conajmniej 3 miesiace przed ciaza - to bardzo wazne rzeczy. No to bierzcie kredyt juz teraz, jak jeszcze obie wyplatki sa, a wykorzystacie kredyt za rok, wazne aby byl przyznany nie? Jak juz przyznaja mozna zaciazac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 10.05.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Aga ja kwasik zażywam w zestawach z innymi witaminami , moja lekarka też nie widzi przeciwskazań, wiec ta wpadka w razie czego byłaby trochu planowana CO do kredytu - pierwszy bedziemy brać juz niedlugo- w kasie mieszaniowej - kto tam bral to wie co to oznacza - bardzo któtki okres splaty wiec i duze raty, tylko procent maly... A drugi chce brać za rok na wykonczeniowke ( w tym roku bede robić tylko stan surowy). A ta mam kolezanki to widze wesolutka kobitka :D - moglas jej w tej sytuacji odpowiedziec pytaniem na pytanie "a ile czasu Pani robila swoje dzieci ?" :D A tak w ogole jakie jeszcze badania warto zrobic? - na rozyczke bylam szczepiona jak mialam 12 lat (nigdy nie mialam rożyczki). Szczepiłyście się na żółltaczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.05.2005 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Wojty najwazniejsze badania to przeciwciala na rozyczke, toxoplazmoze i cytomegalie, morfologia, zealazo i cukier...........potem jest cala masa innych badan, mniej lub bardziej przyjemnych.......aaa no i powinnas byc zaszczepiona na zotlaczke, tak na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 10.05.2005 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Dzieki dziewczyny za pocieszenie.Wiem,ze wiek moj jest odpowiedni na rodzenie dzieci i wlasnie planowalam sobie ciaze w tym roku,ale niestety najpierw poszlam sobie do lekarza na kontrole tarczycy{chyba diabel mnie podkusil }.Niestety trafilam na lekarza KONOWALA,ktory bez dodadtkowych badan kazal pobrac mi jod w tabletkach przez 3 miesiace.Jod sobie pobralam,ale zaczelam zauwazac,ze cos jest nie tak!!!.Nie bede sie juz tu rozpisywac co dokladnie sie zaczelo dzialac bo bym Was tu zanudzila,ale efektem tego leczenia bylo wyindukowanie autoimunologicznej choroby tarczycy{oznacza to,ze moj organizm chce zwalczyc wlasna tarczyce},na skutek przyjecia za duzej dawki jodu w tabletkach.Przy tej chorobie bardzo ciezko jest zajsc i utrzymac ciaze{tak przynajmniej twierdzi moj nowy endokrynolog i pani ginekolog}. Pani endo.powiedziala,ze lekarz wpedzil mnie w nieuleczalna chorobe poniewaz przed przyjeciem jodu nalezalo porobic jeszcze inne dodatkowe badania i wogole powiedziala,ze przy takich wynikach jak mialam zadne leczenie nie bylo konieczne.PAMIETAJCIE dziewczyny zebykazda diagnoze lekarska skonsultowac jeszcze z innym lekarzem.Sorki,ze tak nudze,ale czasami musze sie komus wyzalic Aha a czy robilas przeciwciala antytarczycowe????? To jest bardzo wazne badanie.... Tak monis robilam przeciwciala TPO i przeciwciala TG i robilam tez wszystkie inne badania na tarczyce i robie je nadal tak ze 2 razy w miesiacu.Robilam tez kilka razy Usg,bylam tez u kilku endo w tym u profesora endokrynologii,bylam takze u profesora Ciaciary od Imunologii i wszyscy zgodnie orzekil to samo co napisalam juz w poprzedni poscie,leczenie tez zaproponowali jednakowe.Moge liczyc na to bo to podobno sie czasami zdarza,ze ta choroba Hashimoto w czasie ciazy mija.Zobaczymy jak zajde i donosze to Wam powiem czy pomoglo czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 10.05.2005 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Wojty najwazniejsze badania to przeciwciala na rozyczke, toxoplazmoze i cytomegalie, morfologia, zealazo i cukier...........potem jest cala masa innych badan, mniej lub bardziej przyjemnych.......aaa no i powinnas byc zaszczepiona na zotlaczke, tak na wszelki wypadek Ojoj, Moniś, nie strasz mnie ze az przez tyle badan trzeba przejsc Kurde to widze ze zeby zaczac za rok trzeba bylo chyba zaczac te badania juz rok temu Ale tak sie zastanawiam - jesli na rozyczke bylam juz szzepiona to raczej to mi nie grozi, ostanio robilam badania w pracy - wszystko wyszlo ok to moze cukru i morfologii też moge nie robic. Pozostalo mi tylko : toxoplazmoza (prawde piszac kiedyś mialam kota) i cytomegalia (eee, co to jest??-cos probowalam o tym czytac teraz na necie ale nic mi to nie mowi) ewentualnie sprawdzic czy nadal mma te przeciwciala różyczki. A tak swoja droga to się zastanawiam - ostanio, jak bylam u lekarki i pytalam się tak na zapas jak się przygotować do ciąży to mi tylko poradzina brac folik Troche podpytywalam czy może jeszcze coś, czy brac zelazo, czy jakieś badania ... A ona nic - troche chyba ja rozbawila moja nadgorliwość A wszystkie kobitki do tej pory tak ją chwalily...(nawet na forum Wrocławskim) Dzieki za rady widze tu naprawde wieloma cennymi radami można się powyminiać, niekoniecznie związanymi z budowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.05.2005 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Wojty tak naprawde to te wszystkie badania sa robione z krwi, wiec za jednym zamachem mozesz zrobic wszytskie. Niestety trzeba je robic za wlasne pieniazki Cytomegalia jest choroba wirusowa, ma ja ponad polowa populacji, zazwyczaj przechodzi sie ja bezobjawowo, natomiast jest bardzo grozna w ciazy, poniewaz moze spowodowac obumarcie plodu. Stag koniecznosc zbadania tych przeciwcial. Jeszcze jedna rzecz sobie przypomnialam, wazne sa takze zdrowe zeby, zeby nie doszlo do zadnego zakazenia w ciazy. I glowa do gory, te przygotowania nie sa wcale takie okropne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.05.2005 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Aha a czy w ciazy bedziesz brala jakies leki sterydowe???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 11.05.2005 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Wojty, bylas szczepiona czy nie lepiej sprawdzic czy sa przeciwciala. Nie wiem jak dlugo szczepionka dziala moze juz wygasla...... Potwierdzam jak kolezanka najwazniejsze to zrobic IGg rozyczki ( niebezpieczna w ciazy), toxoplazmoza, wirus MCV, krzywa cukrowa ( ja robilam hemoglobine glikowana -tak to sie nazywa) no i oczywista cytologia sie klania i morfologia. Wszystko za jednym razem robisz bo wszystko z krwi ( troche jej pobieraja ) No i to wsio. No a mi wyszla ze toxoplazmozy przeciwcial nie mam. No i co? i unikac jedzenia surowego miecha, brudnych warzyw, niedogotowanych mies, parowek, nie miec stycznosci z kotami. Slyszalam tez ze jakis lekarz mowil zeby zodkiewek nie jesc, ale moja ginekolog o tym nie wspomniala. A moj syn w przedszkolu rozpowiedzial ze bedzie mial siostre ( a tu nawet w drodze nie ma jeszcze ale juz o tym pisalam wczesniej). No i pani patrzy na moj brzuch i sie pyta czy to prawda. A do syna zwraca sie z pytaniem - a co jak braciszek sie urodzi? a moj synek patrzy na mnie i mowi - mamusia musisz jest slodkie zeby byla corka, eklerka sobie zjedz ...... no to tez jakas rada jakby nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 11.05.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Aha a czy w ciazy bedziesz brala jakies leki sterydowe???? Dwoch lekarzy uwaza,ze powinnam brac i mowia,ze niby male dawki dla plodu nie szkodza,ale ja nie bardzo w to wierze.Leki to leki a szczegolnie sterydy nie sa obojetne dla organizmu a co dopiero o plodzie mowic!Z drugiej strony mam kolezanke ,ktora brala sterydy w ciazy i urodzila zdrowe dziecko.Narazie jeszcze nic nie biore bo sie boje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 11.05.2005 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Ja brałam sterydy, ale wziewne, wiięc z pewnością nie mają dużego wpływu na organizm (matki i dziecka). Niemniej jednak miałam mnóstwo obaw, ale też nie miałam wyjścia. Mała urodziła się zdrowiutka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 11.05.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Ja brałam sterydy, ale wziewne, wiięc z pewnością nie mają dużego wpływu na organizm (matki i dziecka). Niemniej jednak miałam mnóstwo obaw, ale też nie miałam wyjścia. Mała urodziła się zdrowiutka. Jest to dla mnie pocieszajace bo naprawde jestem pelna obaw.Latam po tych lekarzach,ale oni niestety nic nowego nie mowia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts