Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kiedy dzidziuś?

marylka

Recommended Posts

a tak szczerze to najwazniejsze aby było zdrowe - a swoja drogą czy każdego mężczyznę tak przeraża i paraliżuje myśl ze mogłoby dziecko być chore (np. mieć zespół Downa?); juz teraz mąż wymógł na mnie badania prenatalne, nawet jesli nie będzie ku temu żadnych wskazań, ja i tak bym go nie usunęła, nawet jeśli bym wiedziała ze urodzi sie nie do końca w pełni zdrowe... i nie kieruje nim egoizm, ale strach ze jak nas zabraknie to ktoi sie nim zaopiekuje..

anick moj maz mimo wady wrodzonej synka byl silniejszy ode mnie, siedzial nad nim godzinami, przewijal, karmil podczas gdy ja sie balam go nawet podniesc.

Mysle ze to zalezy od czlowieka a nie od plci.

Ja tez bym nie usunela.

Bo np. z taka wada jaka urodzil sie moj synek kobiety decyduja sie na usuniecie ciazy poniewaz wada ta jest powazna, skutki to paraliz konczyn dolnych,wodoglowie, chore nerki, uklad moczowy , dzieci takie nie zyja zbyt dlugo. Ja nie wiedzialam w ciazy ze synek jest chory, dowiedzialam sie dopiero po porodzie.

I co sie okazalo? ze moj synek jest calkiem zdrow ( przeszedl powazna operacje ale jest zdrow), nie ma zadnych skutkow choroby, jednynie blizna po operacji, synek chodzi, biega, jest calkiem zdrowy, calkiem , lekarze mowia ze to cud, ze synek znalalz sie w 1% -cie dzieci ktore wychodza z tej choroby. Jak widac cuda sie zdazaja :p dzieki Bogu.

A gdybym wiedzac w ciazy ze jest chory usunela............?

Nawet nie chce o tym myslec.

Agnieszka,strasznie Ci wspoczuje,ze musialas przejsc taki ciezki okres w swoim zycciu,ale ciesze sie ,ze wszystko dobrze sie skonczylo i ,ze Twoj synek jet zdrowy :wink:

• Odpowiedzi 319
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

aha26 dzieki no nie powiem strachu , leku i placzu bylo, no i modlitwy duzo duzo duzo, ale teraz jest wspaniale, mam tak cudowne, madre, bystre , zwinne dziecko ( heh kazda matka swoje dzieci chwali) ze tamte wspomnienia to juz w lamusie spia na wieki mam nadzieje :p

Pan Bog nie dosc ze dal zdrowie mojemu synkowi to jeszcze inteligencje, wyjatkowosc, indywidualnosc,cieple serduszko no i tak dalej i tak dalej - nie bede przynudzac :wink: jest wspanialy!

Dzieci sa kochane, wspaniale, no i gdy na nie patrzy sie - szczegolnie gdy spia :wink: - to wie sie ze jest ktos kto kocha cie bezgranicznie i bezinteresownie , za to ze jestes poprostu jego mama - no i dla takich uczuc wlasnie zycze wszystkim szybko dzidziusiow upragnionych :p

Jesli chodzi o facetow to nie wiem jak to jest z kwasem foliowym,ale slyszalam,ze powinni brac witamine c bo wplywa na lepsza jakosc.... :wink:

Co do wit C - nie wiem, ale panowie powinni lykac beta karoten, kwas foliowy.....z tych bardziej specjalistycznych to androvit i biosteron

Agnieszka1, wiesz, podziwiam Cię za odwagę. Gdyby moje pierwsze dziecko miało tak poważną wadę wrodzoną, to nie wiem, czy zdobyłabym się na decyzję o drugim ...

Dużo zdrówka dla wszystkich przyszłych mam! :D

Ja sie zdecuduje bo:

u nas sytuacja wyglada tak:

Po miesiacu od porodu dowiedzielismy sie ze akurat u naszego synka wada okazala sie minimalna, bardzo znikoma, dlatego tez jest calkiem zdrowy.

Badania genetyczne wykazaly : zapis genetyczny tegoz genu ( odpowiadajacego za wady cewy nerwowej ) u mnie i u meza jest prawidlowy, wada u synka byla znikoma , ryzyko urodzenia przeze mnie drugi raz dziecka z wada cewy newowej jest jak u co 2 -giej kobiety na ulicy.

Lykam wiec wieksza dawke kwasu foiliowego i pragne drugiego dzidziusia :p

Aga dzielna babka jestes i strasznie sie ciesze, ze synek jest zdrowy i wsyztsko skonczylo sie dobrze!!!

No i powodzenia w tych staraniach!!!!! Oby nie trwaly dlugo!!!!!!! :D

To i ja sie Wam pochwale, bo wlasnie zaczynamy starania po raz 4. Mam nadzieje, ze tym razem zakonczy sie wszystko w terminie. Co prawda juz biore cala baterie lekow, a przez cala ciaze bede dostawac zastrzyki w brzuch, ale czego sie robi dla dzieci??? :wink:

Dziewczyny !!!

To jest mój pierwszy post na tym forum i postanowiłam go napisać w tym temacie:)

Ja też jestem "po przejściach" ...dlugo nie mogłam zajść w ciążę ale dziś jestem szcześliwą mamą prawie 14-to miesięcznej Jagódki :)

Trzymam kciuki za Was wszystkie !!! Pamiętajcie-wiara czyni cuda ! A dziecko to najcudowniejsze co może się "przytrafić" kobiecie ;)

Dziewczyny !!!

To jest mój pierwszy post na tym forum i postanowiłam go napisać w tym temacie:)

Ja też jestem "po przejściach" ...dlugo nie mogłam zajść w ciążę ale dziś jestem szcześliwą mamą prawie 14-to miesięcznej Jagódki :)

Trzymam kciuki za Was wszystkie !!! Pamiętajcie-wiara czyni cuda ! A dziecko to najcudowniejsze co może się "przytrafić" kobiecie ;)

Gratuluje cudownej coreczki!!!! :wink:

Moniś - ja tez sie przylaczam do wspólnego trzymania kciuków!!! :D:D

Jak tylko pojawi sie jakas "fasoleczka" to daj znac!!

A tak nawiasem piszac to slyszlam ze po niektórych kuracjach mozna sie spodziewac podwojenego, potrojnego albo i poczwornego szczescia!!!

Hi,hi,hi,to prawda mozesz sie wstrzelic w trojaczki i dopiero beziesz tyle szescia na raz.

Ja np chcialabym miec blizniaki :wink:

A tak nawiasem piszac to slyszlam ze po niektórych kuracjach mozna sie spodziewac podwojenego, potrojnego albo i poczwornego szczescia!!!

Po hormonalnych kuracjach tak sie zdarza...... :D

Ja jestem powazniejszym przypadkiem :wink:

aha26-dzięki :) fakt, malutka jest tak słodka i kochana jak nic na świecie :)

Życzę każdej z Was takiego szczęścia !!!

A tak na marginesie. Słyszałam żeby za bardzo nie faszerować naszych "panów" witaminami bo to czasami może zaszkodzić zamiast pomóc. Najlepiej skontakować się z jakimś dobrym lekarzem przed taką własną kuracją. Czasami można przedobrzyć...

Trzymam kciuczki za wszystkich :)

To i ja sie Wam pochwale, bo wlasnie zaczynamy starania po raz 4. Mam nadzieje, ze tym razem zakonczy sie wszystko w terminie. Co prawda juz biore cala baterie lekow, a przez cala ciaze bede dostawac zastrzyki w brzuch, ale czego sie robi dla dzieci??? :wink:

MONIS !!!!!!!!! ciesz sie baaardzo! nie wiedzialam!!!! nie chwalilas sie na innych forach :)

trzymam za Ciebie mocno kciuki!!!!

Po hormonalnych kuracjach tak sie zdarza...... :D

Ja jestem powazniejszym przypadkiem :wink:

BEDZIE DOBRZE MONIS !!!!!!!!!!!!!

zobaczysz :)