Przecier 18.04.2005 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Proszę o pomoc, jeśli ktoś się na tym zna.Mieszkam w bloku, robię remont generalny łazienki. Chciałbym zamontować podwieszaną miskę sedesową. Musiałbym jednak zawiesić sedes na scianie kominowej. Zastanawiam się czy mi wolno? Poza tym moja łazienka zyskałaby na przestrzeni (o przestrzeń w blokowych łazienkach jest bardzo trudno - wie to każdy, kto mieszka, lub mieszkał w bloku) gdyby podkuć nieco ową ścianę i wzdłuż niej, a właściwie częściowo W NIEJ puścić rurę z sedesu do do pionu kanalizacyjnego. Czy takie operacje na scianie kominowej są legalne i w ogóle możliwe? Wygląda mi ona na b. grubą. Proszę o pomoc.Przecier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 18.04.2005 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Ściana (obudowa)komina jest nienaruszalna. Niczego nie wolno z nią robić. Najwyżej kalendarz możesz na niej powiesić. Tym bardziej nie możesz wkuwać w nią jakichkolwiek instalacji. Istnieje niebezpieczeństwo, że rozszczelnisz komin.Swoją drogą - przypuszczam, że jest to szyb wentylacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 19.04.2005 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Pomijając to co pisze poprzednik, może i powiesiłabyć, w kiepskim wypadku może nawet nie być możliwości wyprowadzenia rury kanalizacyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budynek06 28.05.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 NIE NIE NIE !!! Oszalałeś, Wowka ma rację nie wolno ruszać ścian komina. Sedes a przede wszystkim jego spłuczka nie może byś przymocowana do ścian komina, powinieneś upić spłuczkę na stelarzu do zabudowy suchej, którą mocuje się do podłogi i okłada KG. Z tego co piszesz wynika, że masz spłuczkę do zabudowy mokrej, którą mocuje się do ściany i obmurowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinelli 30.05.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Podejrzewam ze jestes w stanie obejsc sciane kominową odpowiednim kolnierzem betonowym i w nim zakotwic to co potrrzbujesz. Nie wiem tylko jaki bedzie rchunek przestrzenny no i jak to sie bedzie prezentowac estetycznie jesli nie wezmie sie za to architekt.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts