MM1719499045 15.02.2003 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 Zgadzam się w 300% ze Zdzichem. Zawsze to podejrzewalem, ale teraz po kilku miesiącach zalatwiania mam juz pewność - większość urzędników pracujących w naszym kraju to KOSMICI, bezduszne pozbawione sumienia, serca i mózgu istoty wysysające z nas resztki zapalu do robienia czegokolwiek, traktujący nas inwestorów jak rasę niższego rzędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 25.02.2003 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Posadowienie domu na 33 stopniowej działce i uzbrojenie tak trudnego terenu ,mury oporowe ,zrobienie półki pod dom i wszystko zbrojone po parter na płycie żelbetowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 26.02.2003 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 Wybór działki, fachowców, technologii to kwestie, na które mam wpływ. To częste kompromisy. Działka blisko centrum drożej, dalej taniej, firma budowlana ze sprzętem i doświadczeniem, czy samemu za szwagrem, jeśli brak kasy - trudno, zarobimy to budujemy, nie to czekamy itd, itp. Jednak jeśli pojawia się decyzja, na którą nie masz wpływu to pozostaje prośba, walka, albo płacz. Taka niespodzianka spotkała również mnie. Droga dojazdowa do mojej działki została częściowo zajęta przez jednego z sąsiadów. Prosiłem, rozmawiałem, ale bez skutków, a ponieważ sprawa dotyczy nie tylko mnie to rozpętała się wojna. Konflikt pochłania wiele energii i nerwów, a wszystko przez zawziętość i nienawiść panującą od lat wśród sąsiadów. Gdyby nie filmy o Kargulu i Pawlaku dawno mogłoby mnie to wykończyć. Pozdrawiaw wszystkich Samych swoich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 12.04.2003 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 największy problem to mimo wszystko brak ciągłości kasy: zawszystko płacisz okrągłe sumy a zarabiasz drobne.nierzetelni, niedokładni, niedouczeni fachowcy- u mnie dekarze,polecona super ekipa przez szwagra.urzędnicy- na naszej drodze tylko jeden powiedział, że nie pije,nie pali, słodkiego nie lubi, papiery były na jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert1719499117 22.04.2003 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 był i jest rejon energetyczny który strasznie ociąga się z budową lini energetycznej która ma zasilać mój i wiele innych domów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolores 23.04.2003 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2003 Najwięcej kłopotów sprawia mi budowa sąsiadów. Nasz dopiero co zbudowany domek stoi przy samej ulicy a za nami powstają dwa inne domy. Dziś samochód z dostawą na budowę zahaczył o słup elektryczny i wygiął nam sztycę na domu. Niewesoło - przed nami jeszcze wiele ciężarówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 10.05.2003 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2003 Zapewnienie ciągłego finansowania budowy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 10.05.2003 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2003 Tak, bez watpienia jedynym problemem jest niedostatek pieniedzy. Jesli ten problem jest rozwiazany, wszystkie inne rozwiazuja sie automatycznie. Nierzetelni wykonawcy? Bierzcie graty i wynocha z budowy i najmuje innych, bo mnie stac, albo tak ustawiam umowe, ze place troche wiecej, ale sa przewidziane kary umowne.Drogie technologie sa drogie nie bez powodu- one sa po prostu lepsze. I odwrotnie: you pay peanuts, you get monkeys. Jesli nie trzeba robic kompromisow, to dom bardziej zbliza sie do idealu. Tylko ze wtedy koszt inwestycji pewnie by sie potroim, no i trudno byloby taki dom sprzedac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reginka 28.05.2003 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwm 28.05.2003 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Reginka nie jest źle postęp masz dobry a będzie jeszcze lepiej wierz mi. Nic nie zastąpi własnego domku, nie daj się trudnościom one zawsze popuszczają chociaż wydaje się że to juz koniec. Po wprowadzeniu się do domu wszystko sie ułoży, może też nie odrazu ale napewno dobrze. Wytrwałości i dużo pozytywnej energii.Pzdr.PWM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 06.09.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 wybór projektu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 06.09.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Brak czasu i trzymanie w ryzach wydatków a pokus było dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alienka 06.09.2005 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 1. Brak czasu na doglądanie budowy2. Partactwo, lenistwo, niekompetencja tzw. "fachowców"3. Utrzymanie płynności finansowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts