Darek1719499676 18.04.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Mam jodłę koreańską wys. 1,50. Chcę ją przesadzić na nowa działkę ale boję się że się nie przyjmie a jest śliczna więc szkoda. W przypadku świerków bym sie nie wahała bo przyjmują sie całkiem dobrze, ale jodła? Wiecie coś na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 19.04.2005 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Darku możesz ją przesadzić ale z maksymalnie dużą bryłą ziemi. Mój kolega uprawia właśnie takie duże i większe rośliny do "ogrodów na gotowo" i przyjmują się. Dobrze jest również tą bryłe korzeniową nasączyć żelem o dużej chłonności wody. Teoretycznie takie żele są dostępne w hurtowniach zaopatrzenia ogrodniczego (widziałam w sklepie przy Giełdzie Ogrodniczej). Teraz ostatni moment żeby zrobić taką operację. Trzeba pamiętać o obfitym podlewaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts