Gość 10.10.2002 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 SłuchajcieMurarz może jeszcze zrobić wylewkiAle dzis już był przymrozekCzy to nie zaszkodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 10.10.2002 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 Mam podobny problem i nie mam wyjścia (podłogówka już poukładana). W poniedziałek rozpoczynam robienie szlichty. Moj wykonawca twierdzi, że jak są przymrozki - to jest OK. Gorzej, jakby chwyciły regularne mrozy. Mam nadzieję, że się nie myli (i mam nadzieję, że będzie cieplej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wladek 10.10.2002 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 Beton (jastrych - cokolwiek z cementem) to wydziela ciepło podczas "wiązania" - reakcji chemicznej. Więc kilkustopniwe przymrozki nie szkodzą. A jak się boicie (ja np. jeszcze muruję) to są uszlachetniacze pozwalające robić wylewki nawet przy kilkunastostopniowym mrozie patrz skandynawia syberia alaska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 10.10.2002 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 moj majster powiedzial, ze chocbym chcial to nie wylejemy betonu na zime na parterze), tzn ON nie wyleje ...bo jak zlapie mocny mroz to sie ziemia moze podniesc i wybic beton, nie mam okien wiec sie go slucham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 10.10.2002 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2002 A może Twojemu "majstrowi" nie chce się robić?Czy słyszałeś może że u nas(tzn.w Polsce)skoczył mróz nagle na -20,z temp.plusowej bo przy takim mrozie mozna mówic o wysadzinach i to musiał by potrzymać kilka dni a jeszcze w murach.Zresztą "Twoje małpy i Twój cyrk" :smile:Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 11.10.2002 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 A jak sądzicie, można jeszcze bez obaw wykonać wewnętrzne tynki cementowo - wapienne? Mam już wstawione okna z PCV. Ekipa miała przyjść w połowie września ale się nie wyrobili i mją przyjść na dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 11.10.2002 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 Wg.mnie można.Pracowałem kiedyś jako podwykonawca w hotelu,w ktorym w lutym(na dworze -10 do 15) ekipa kładla tynki,dopóki nie było CO. ściany schły b.wolno ale jak ruszyli z ogrzewaniem to"moment" wszystko wyschło(pamiętaj o wietrzeniu)Do dzisiaj nie ma żadnych sensacji(6 lat)Mario [ Ta Wiadomość była edytowana przez: bigmario4 dnia 2002-10-11 18:58 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts