BobTrebor 19.04.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 tak mi powiedział kafelkarz gdy tłumaczyłem jak kafle ma kłaść, wybrałem imitujące podłogę drewnianą, z Leeroya za 64 zł/m2, podobno na tak długich (30-40cm) kaflach nierówności szczególnie się ujawniają, straszył mnie także kłopotami z ewentualną reklamacją w Leeroyu, co zrobić ? te kafle są na zamówienie i nie mogę sobie po prostu wziąć paczki i sprawdzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 19.04.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 ja kafle brałam z gaji. mysłowice, katowicka 60. zaproponowali fajny rabat, ze zwrotem czy wymianą nie ma kłopotu, terminowi. w supermarkecie to ja najwyżej mogę kupić jajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobTrebor 19.04.2005 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 podjadę tam, masz jeszcze jakieś namiary ? już dość sporo się najeździłem i tylko te w LM są dla mnie na 100%, naturalny kolor drewna i matowe. są też takie w TTW na Rozdzieńskiego ale po 84 i w sumie też supermarket Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 19.04.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 .... .straszył mnie także kłopotami z ewentualną reklamacją w Leeroyu.... Sporo kupowałem w tym markecie. Nigdy nie miałem absolutnie żadnych trudności ze zwrotami. Przeciwnie, gdy kupowałem płytki szef tego działu poradził mi bym kupił więcej niż wyliczyłem a jeśli coś zostanie to będę mógł zwrócić (chodziło o to by płytki były z jednej serii - nie zawsze ewentualne dokupienie płytek po kilku tygodniach gwarantuje te same odcienie). Tak też zrobiłem. Okazało się, że płytek wyszło trochę więcej niż uprzednio wyliczyłem a zwrot tego co zostało został przyjety bez uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 19.04.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Możesz zarządać specyfikacji technicznej przy zamówieniu i według niej odbierać towar. Co się nie zgadza zabierać . To się da pomierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 20.04.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Wowka - tylko co innego zwrot, a co innego reklamacja. Z tym drugim może być gorzej, ale to tylko przypuszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em_p 20.04.2005 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 W Leroyu zawsze mozesz zwrocić towar, jeśli był nieużywany i masz paragon. Jeśli to jest reklamacja (czyli np część płytek już użyłeś, okazało się, że płytki sa krzywe) wtedy też nie ma problemu. Obowiązuje ich ustawa o sprzedaży konsumenckiej, jeśli towar jest niezgodny z umową (czyli krzywe płytki) mozesz towar naprawić (niemożliwe w tym przypadku) lub wymienić na wolny od wad, a jeśli w tym przypadku to jest niemozliwe (bo wszystkie są krzywe) wtedy możesz odzyskać kasę i poniesione koszty. W moim przypadku poniesionymi kosztami była np praca płytkarza (udokumentowana fakturą), koszty transportu, koszty zużytego kleju. W Poznańskim LM poszło to szybko i sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 20.04.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Nie kupujcie w marketach terakoty glazury i paneli. Firmy produkujące ten asortyment przygotowują towar do supermarketów gorszej jakości. Na pierwszy rzut oka wygląda tak samo jak w sklepie (no i jest tańszy). Jednak płytki i panele są cieńsze niż te wysyłąne do hurtowni i sklepów. Na przykład terakota ma 7 a nie 9 mm, panele5-6mm a nie 8 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi2 20.04.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Jednak płytki i panele są cieńsze niż te wysyłąne do hurtowni i sklepów. Na przykład terakota ma 7 a nie 9 mm, panele5-6mm a nie 8 mm. Czymś to grozi w praktyce ? Zakładając że nie będę stawiał na tym fortepianu ani szafy Gdańskiej. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 20.04.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 przeciez to czy kafle sa proste mozna sprawdzic przed zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 20.04.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 przeciez to czy kafle sa proste mozna sprawdzic przed zakupem Jesteś pewny, że rozpakujesz wszystkie kartony, sprawdzisz wszystkie kąty i wymiary? Ile będziesz tam siedział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 20.04.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 przeciez to czy kafle sa proste mozna sprawdzic przed zakupem Jesteś pewny, że rozpakujesz wszystkie kartony, sprawdzisz wszystkie kąty i wymiary? Ile będziesz tam siedział? nie mowie o tym kiedy krzywe sa 2 kafle - z mojego doswiadczenia zdaza sie to rzadko. Najczesciej jest tak, ze wszystkie kafle maja takie same "odchylki" od idealu. Nalezy tylko sprawdzic czy nierownosci (palowanie nie tylko krawedzi ale i plaszczyzny, co jest znacznie gorsze bo nie da sie tego skorygowac) sa przez nas akceptowalne. Wystarczy wiec sprawdzic kilka sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 20.04.2005 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Wystarczy wiec sprawdzic kilka sztuk. Znając życie to te krzywe będą w niesprawdzonych paczkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 20.04.2005 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Wystarczy wiec sprawdzic kilka sztuk. Znając życie to te krzywe będą w niesprawdzonych paczkach... o jeny proponuje sprawdzic kilka wybranych kafli w najblizszym sklepie. Sprawa okaze sie bardzo prosta kiedy przylozy sie kafle krawedziami i plaszczyznami do siebie. Mozesz zrobic nawet badania statystyczne ale odchylki pierwszych czterech kafli nie beda sie roznic od rozrzutu statystycznego. W pozostalych paczkach kafle na pewno nie beda lepsze ani gorsze. Biorac duza ilosc kafli warto sprawdzic partie bo kafle moga sie roznic nie tylko nierownosciami ale takze odcieniem. (Jesli zdarzy sie kilka super-nierownych kafli w calej partii to nie sadze aby to byl wielki problem - zawsze mozna je wykorzystac na docinkach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts