micmarci 19.04.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 nie wiem czy jest tam dokładnie woda, ale jest bardzo mokry. Czytynki mogę cementowo wapienne kłaść? Czy jakąś nagrzewnicę dać do środka na czas prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 19.04.2005 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Jak to bardzo mokry? Czy ciebie aby nie zalało? Co do tynków to moja ekipa nic nie chce robić jak obrzutka dobrze nie przeschnie i jak na razie dobrze im wychodzi. Myślę, że jeśli jest bardzo mokro to możesz mieć pewien problem. Może lepiej ustal skąd się bierze ta woda, a dopiero po tym zastanów się jak to osuszyć? Ja osobiście cieszę się, że nie mam okien, wszystko schnie dość przyzwoicie, a i tak jest wilgotno, a co by było przy oknach? Jak je zabezpieczać skoro miały by być stale pootwierane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 19.04.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Oczywiście lepiej jak trochę podeschnie. Dasz tynki, też będzie schło, ale wolniej. Jak dasz styropian, to będzie też schło , ale kilka razy gorzej, i do tego do środka - a więc a zasadniczo nie zalecane. Na ile jest to mokre?Czy możesz poczekać?Mokre na wylot ? Czy środek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micmarci 19.04.2005 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 są to ściany bezpośrednio pod stropem żelbetowym, który nie był wystarczająco zabezpieczony jesienią i zimą, a także nie posiadał żadnych obróbek. Zimą padał śnieg i topił się na stropie, po czym spływał po ścianach, a wiatr dodatkowo wpychał wodę w szczeliny. Niektóre pustaki lekko rozsadził mróz na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 19.04.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Dla takiej lokalizacj nagrzewnica chyba trochę mało da.Radziłbym poczekać, w szczególności w pracach zewnętrznych. Tak samo porozsadzany matreiał ponaprawiałbym. odczekać - tam też będzie odprężać - lepiej to zrobić i poczekać. Wtedy następna warstwa ma szanse łatwiej przeżyć bez pęknięć. Chcesz tynkować środek czy na zewnątrz? Środka trzeba się mniej bać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micmarci 21.04.2005 03:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 środek na razie tynkują. elewacja wkrótce. Ponadto czytałem że przy tynkowaniu ceramiki i tak trzeba obficie zmoczyć ściany wodą od środka, także już nie moczyłem ich pod obrzutkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 21.04.2005 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 U mnie bez moczenia przy obrzutce było wystarczająco mokro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.04.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Elewacje zostaw na później, aż ściany dobrze przeschną. Rób wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mafu2 21.04.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 W porotermie to normalne szczegulnie gdy to nowy domek, który całą zimę stał nieotynkowany. Idzie wiosna!!!! Radzę poczekać aż cegły wyschną i zaraz potem je otynkować :____)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 21.04.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 W porotermie to normalne szczegulnie gdy to nowy domek, który całą zimę stał nieotynkowany. Idzie wiosna!!!! Radzę poczekać aż cegły wyschną i zaraz potem je otynkować Nieotynkowanie nie ma nic do tego. Ja mam domek z PH i stał całą zimę nieotynkowany. Jest suchutki aż miło. Tylko, że mój był pod dachem, a ten pod chmurką... Myślę, że każdy materiał by w tych warunkach dostał w d... Przejżdzam koło domku z BK i też stoi bez dachu i też ma śliczne mokre zacieki na ścianach. Materiał w tym przypadku nie ma nic do sprawy tylko brak wyobraźni inwestora i brak zabezpieczenia domu na zimę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNACOR 21.04.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Czesc. Jestem pierwszy raz na ym forum i mam od razu problem. Budujemy domek od zeszłego roku. Juz mamy na dzień dzisiejszy połozony dach ale przez zimę mury z porothermu stały bez dachu, nieotynkowany. Widac teraz jak zaczely schnac ze byly niezle zalane woda. Mam wiec pytanko: czy to jest duzy problem.Czy nic mi sie nie moze skruszyc w srodku tej cegły?Prosze odpowiedzcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 21.04.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Jeśli lód ci nie rozsadził a masz już pod dachem to nic nie będzie.Mi zalało ściany kilka razy zamin położyli dach, ale to było w sierpniu. Porem było już wszystko zabezpieczone i przed końcem jesieni dach jak malowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts