Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lodówka Side by Side

joxanna

Recommended Posts

Juz piaty rok uzytkujemy nasza lodowke, side by side Whirpool. Mielismy ja w naszym domu w Anglii, teraz stoi w wynajmowanym mieszkaniu w Wwie, a w sierpniu przenosi sie do domu :) Nie jest to moze najwiekszy model side by side, ale dziala bez zarzutu, jest bardzo pojemna. Nasza byla made in USA, podobno te sa lepsze, ale nie jestem pewna. Najlepsze lodowki side by side robi amerykanska firma Maytag, nie wiem czy sa do kupienia w Polsce, chyba nie. Jezeli masz miejsce w kuchni, to goraco polecam.

Ja co prawda jeszcze nie mam takiej lodówki, ale podczas pobytu w stanach używałam. Jest bardzo wygodna, szczególnie zamrażarka, łatwo wszystko znaleźć. Polecam kostkarkę do lodu. W upalne lato i alkoholowy wieczór nie do pobicia, szczególnie dla tych co to zawsze zapominają lód nastawić.

Mam i gorąco polecam!!

Używam ją dopiero od trzech miesiecy i jest super-pojemna,wszystko w zasięgu ręki no i kostkarka do lodu,bo jakoś tak się dziwnie składało,że nam lód" wychodził" za szybko :lol: .Kupiliśmy LG ze względu na stosunkowo niską rynkową cenę w porównaniu z innymi side by side.W sklepie ten model kosztował 9900 a nam kolega załatwił w hurtowni za 6400.Popytaj wśród swoich znajomych może ktoś ma takie możliwości bo oszczędność jak widać dość duża :lol:

Ja co prawda jeszcze nie mam takiej lodówki, ale podczas pobytu w stanach używałam. Jest bardzo wygodna, szczególnie zamrażarka,

- próbowaś coś wziąść jak jest głęboko w zamrażarce ?, pewnie nie, brałaś lody, bo stały na "brzegu", zapewniam nic przyjemnego :( , nurkowanie

Wady, które ja zuważyłem

- ze względu na sporo ilość szuflad, duże możliwość rozmieszczania pokarmu, ale dzięki tym szufladom, tylko 60% powierzchni jest wykorzystana w zamrażarce

- mimo "A" klasy to realnie duże zużycie energi, ponieważ konstrukcja tej lodówki nie umożliwia do pełnego jej wypełnienia

- dużo miejsca, wysoka cena

Zalety, które zauważyłem

- ładna, bogato wygląda (prestiż)

- nowoczesne rozwiązania, np. NO FROST

- wygodna, duża pojemność

- dodatkowe opcję, np. baryk, kostkarka, TV, itd....

Generalnie tyle plusów co minusów

• 6 months później...

witam,

powracam do tematu:)

moze od tego czasu ktos z forumowiczow zdecydowal sie jeszcze na lodowke side by side? My z zona jestesmy w nich po prostu zakochani:)

Nasze pytania sa takie::)

gdzie kupic?

jakiej firmy?:)

nie chcielibysmy wydac wiecej niz 6 tys. ale koniecznie musi byc z barkiem:)

kolo 5 tys zaczyna sie juz calkiem spory wybor, mozna wybierac miedzy LG, Samsungiem i Daewoo. Nie jestesmy specjalnie za marka Daewoo (branza samochodowa:) ale od kilku sprzedawcow slyszelismy, Daewoo Electronics to zupelnie inny koncern i ze akurat w lodowkach side by side sie specjalizuja i ten produkt jest godny polecenia... I co tu o tym sadzic??:) czy ktos z Was ma taka lodowke side by side??

czekam na Wasze opinie i uwagi

pozdrawiam,

goliat

• 6 months później...