osowa 19.04.2005 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Biały dym unosi się - symbol zgodnego wyboru ponad 70 % głosów.Oznajmiającym dżwiękiem poruszają powietrze serca dzwonów ....czekamy na imię nowego wybrańca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 19.04.2005 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Co czuję patrząc na czerwone kotary okrywające - wyjście na balkon w Bazylice św. Piotra ? Szkarłatne zasłony pełnią milczącą wartę Ciężko mi ubrać to w słowa... dziwne uczucie ogarnęło mnie ...powinna być radość- a nadal smutek zajmuje większą cześć mojej duszy. Obserwowuję euforię stojących na placu, ludzi biegnących z ciekawością w kierunku bazyliki ...niebo płacze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 19.04.2005 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Kardynał Ratzinger nowym papieżem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 19.04.2005 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Nasz sąsiad Joseph Ratzinger...jakie przybierze imię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 19.04.2005 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Nasz sąsiad Joseph Ratzinger...jakie przybierze imię ? Benedykt XVI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 19.04.2005 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Benedykt XVI Niedobrze.... bardzo niedobrze....... Jak się interpretuje kazanie Josepha Ratzingera [tekst z wczoraj] Pełen tekst homilii kard. Ratzingera [tekst z wczoraj] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 19.04.2005 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 A ja myślę, że Duch Święty wie, co robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 19.04.2005 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Radujmy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 19.04.2005 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Benedykt XVI Niedobrze.... bardzo niedobrze....... Dlaczego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 19.04.2005 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 No i mamy Papieża. Stawiałem na Ratzingera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 19.04.2005 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Benedykt XVI Niedobrze.... bardzo niedobrze....... Dlaczego ?? Boję się, że zamknie Kościół w Europie, że "okopie się" na pozycji twardego dogmatyzmu, że ekumenizm pójdzie w zapomnienie, że będzie mało przyjazny innowiercom i nieprzekonanym, że zacznie się ruch odwrotny niż za czasów Jana Pawła II. Jest konserwatystą, i chyba na żadne zbliżenie Kościoła do realiów współczesnego życia nie można raczej liczyć. Obym się mylił. Kim jest Ratzinger Imię nowego papieża Nie może być kopią poprzedniego Papieża Wywiad z Ratzingerem: winniśmy podążać także pod prąd! Musi kochać człowieka, ubogich i Kościół [to już historyczne dywagacje...] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 19.04.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 na żadne zbliżenie Kościoła do realiów współczesnego życia nie można raczej liczyć. Jakich realiów? Chodzi ci może o zgodę na stosowanie prezerwatyw (choćby dla celów walki z AIDS w Afryce), o dopuszczenie kobiet do pełnienia funkcji kapłańskich, o postawę wobec homoseksualizmu, konkubinatu, albo wobec różnych przykrych skandali w Kościele, czy o coś innego? Wydaje mi się, że nowy Papież ma dokładnie takie same poglądy w tych kwestiach, co Jan Paweł II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 19.04.2005 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 dziś Ponurku nadajemy na tych samych falach ... jakbym czytała swoje myśli....pozdrawiam Cię serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 19.04.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 na żadne zbliżenie Kościoła do realiów współczesnego życia nie można raczej liczyć. Jakich realiów? Chodzi ci może o zgodę na stosowanie prezerwatyw (choćby dla celów walki z AIDS w Afryce), o dopuszczenie kobiet do pełnienia funkcji kapłańskich, o postawę wobec homoseksualizmu, konkubinatu, albo wobec różnych przykrych skandali w Kościele, czy o coś innego? Wydaje mi się, że nowy Papież ma dokładnie takie same poglądy w tych kwestiach, co Jan Paweł II. Dokładnie o to mi chodzi, Mieczu [poza skandalami - żona Cezara itd.]. Dlatego chętniej widziałbym liberała na Tronie. Świat - niestety, a może stety - gna do przodu, i potrzeba zmian, na pewno nie rewolucyjnych, tylko powolnych, ale jednak zmian. Inaczej czarno widzę [może w ten sarkastyczny sposób wypełnia się przepowiednia ]. Osowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 19.04.2005 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Dokładnie to Świat - niestety, a może stety - gna do przodu, i potrzeba zmian, na pewno nie rewolucyjnych, tylko powolnych, ale jednak zmian. . Osowa ? Osowa Dlatego chętniej widziałbym liberała na Tronie - ja również... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 19.04.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Przemyślcie trochę głębiej. Czy byłoby lepiej gdyby nie było dziesięciu przykazań??? Religia ma trzymać w jedności i dopóki tak jest to nic nie trzeba zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 19.04.2005 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 thalex Nie o to chodzi ... ja szczególny nacisk kładę na to : Jest konserwatystą I tego się obawiam ... boję się odejścia od bezpośredniego bycia z ludżmi ... czas pokaże co będzie - obym się myliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 19.04.2005 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Benedykt XV Jest przecież takim samym konserwatystą jakim był Jan Paweł II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 19.04.2005 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Chyba nie umiem przekazać o co mi chodzi ... przede wszystkim boję się jego cech osobowości ... cytuję :"...o hardym sposobie bycia, asceta, który nosi krzyż jak szpadę". "Panzer-Kardinal, który nie zdejmuje z siebie wspaniałego stroju i złotego krzyża z piersi, krzyża Księcia Świętego Rzymskiego Kościoła".itd...(Artur Domosławski 18-04-2005"Kim jest Ratzinger ") A tu słowa obecnie panującego Papieża :"Ale jeżeli przez restaurację rozumiemy poszukiwanie sposobów odzyskania równowagi po okresie przesadnego otwarcia na świat, po okresie zbyt pozytywnego interpretowania agnostycznego i ateistycznego świata, to tak rozumiana "restauracja" (czyli równowaga odnowiona poprzez zwrócenie się ku orientacjom i wartościom istniejącym wewnątrz wspólnoty katolickiej) jest życzeniem Kościoła" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 19.04.2005 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 tak, tak "nie będzie Niemiec pluł nam w twarz", nawet jeśli to Papież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts