Łukasz D. 20.04.2005 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Kupiłem projekt w zeszłym roku. I mam już pozwolenie na budowę. Teraz jednak, przeglądając ponownie projekt, zauważyłem że wysokość parteru i poddasza to tylko 2,60m. Czy można zwiększyć wysokość pomieszczeń, zwłaszcza parteru? I jak to zrobić? Rozumiem, że to jest istotna zmiana w projekcie. Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 20.04.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Z reguly dopuszcza sie odchylki rzedu 5%, w Twoim przypadku to 13 cm, ale jezeli, bedzie to jedna warstwa wiecej ( ca. 20 - 25 cm ) . to tez nie powinno byc problemu Chyba ze chcesz 3,5 m Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakowiak 25.04.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Też miałem podobny problem (265 cm). Trzeba pamietać żeby przemyśleć (przeprojektować) schody bo podwyższenie stropu o 18 cm to 1 dodatkowy schodek. Podwyższyć można na kilka sposobów:1. Dodając 1 warstwę materiału przy murowaniu ścian (np przy pustaku max to około 20 cm wysokości więcej)2. Zwiękając wysokość wieńca żelbetowego3. Jeżeli chcemy podwyższyć np tylko o 7 cm to można na stanie "0" wymurować pierwszą warstwę z cegły pełnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts