Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Badanie geotechniczne gruntu

basset

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 151
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Właśnie wczoraj odebrałem (3 egzemplarze) Oceny geotechnicznej naszego gruntu - 4 odwierty.

Zapłaciliśmy 550 PLN (bez rachunku).

Wszelkie inne oferty zaczynały się od 700 w górę...

Jestem także zainteresowany namiarami na tego geotechnika. Za pomoc z góry dziękuję.

Mó email [email protected]

• 2 months później...
Właśnie wczoraj odebrałem (3 egzemplarze) Oceny geotechnicznej naszego gruntu - 4 odwierty.

Zapłaciliśmy 550 PLN (bez rachunku).

Wszelkie inne oferty zaczynały się od 700 w górę...

Witam,

czy mogę przyłączyć się do prośby o namiary do tego geotechnika [email protected].

Pozdrawiam

Huba

• 1 month później...
  • 6 months później...
Ja zapłaciłem 550zł bez VAT za 3 odwierty po 5m i 3 egzemplarze porządnie opracowanej dokumentacji. Warto było bo wiem na czym będzie stał mój domek.

Właśnie kupuję działkę w Rembertowie - czekam na WZiZT , zastanawiam się nad podpiwniczeniem domu i badanie byłoby wakazane - proszę o namiary na mail : [email protected]

• 2 weeks później...
Gość e_kran

Dwa odwierty, po-nie-wiem-ile-metrów, 600 zł. bez faktury, 4 egzemplarze. Kraków - to tłumaczy wysoką cenę. Nie wiem do jakiej głębokości wiercił naprawdę. Opisał do ok. 2 m. szczegółowo.

Pozdrawiam

e-kran

W takim razie masz opinię geotechniczną, skoro to trwało dwa tygodnie. Dokumentacja geologiczna wymaga znacznie dłuższego czasu. Na zatwierdzenie samego projektu prac geol. czeka się miesiąc, a potem dopiero robi się dokumentacę i też czeka na jej zatwierdzenie.

Po prostu ktoś to nazwał dokumentacją, a to jest wziązane z nowym prawem geologicznym. Nieważne. Najważniejsze, że Ty jesteś zadowolony i że jest to dobrze zrobione.

Pozdr