tutusi 17.02.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 poszukuję geologa do wykonania badania geotechnicznego który nie będzie przesadzał z cenami..... polećcie kogoś z okolic Gdyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spenti 20.02.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Czytałem wszystkie opinie co i za ile.My robimy wiercenia po ok.60zł (bez vat)za 1metr wiercenia,natomiast nie opłaca się wiercić np 2 otworów po 2 m za 240 zł- bo nigdy nie skalkuluje się koszt dojazdu, wiercenia oraz zrobienie dokumentacji.Moim zdaniem minimum pod domek bez podpiwniczenia to 3 otwory po 3 do 4m bieżących w zależności od stwierdzonych warunków geotechnicznych.Polecam się na Radom i okolice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papkin 21.02.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Również wykonuję tego typu badania. Środkowa część kraju i nie tylko.Pozdrawiam wszystkich. Adres w profilu. Tel. 516 121 465 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matuszka 17.03.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 A ja poszukuję w Poznaniu. Ceny jakie śpiewają duże firmy - 1500 1600 netto to pod domek jednorodzinny za dużo.Bedę wdzięczna za kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.03.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 I ja polecam również firmę, która robiła na mojej działce odwierty (badania gruntu) i badanie wody ( na agresywność) i badanie gęstości gruntu. Za 4 odwierty i powyższe badania zapłaciłam 1100 pln. Nie są "okazyjnie" tani, ale bardzo profesjonalni i mają duże doświadczenie więc również doradzają (chętnie i "bez łaski" ) Pracują na terenie całej Polski z tego co widzę http://www.geotor.pl/strona_glowna.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 19.03.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 I ja polecam również firmę, która robiła na mojej działce odwierty (badania gruntu) i badanie wody ( na agresywność) i badanie gęstości gruntu. Za 4 odwierty i powyższe badania zapłaciłam 1100 pln. Potwierdzam - skorzystałem i jestem b.zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 23.03.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 A ja poszukuję w Poznaniu. Ceny jakie śpiewają duże firmy - 1500 1600 netto to pod domek jednorodzinny za dużo. Bedę wdzięczna za kontakt [email protected] Zadzwoń do nich : http://www.geoprojekt.pl/. B.solidni i pomocni. Ceny też nienajgorsze, raczej niższe niż te które podałaś a i pogadać można. Robili u kilku osób z grupy Wlkp 2007. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matuszka 23.03.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Zapłaciłam 800 zł - 3 pomiary do 4 m. Politechnika Poznańska.Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu772 11.04.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 jak by ktoś potrzebował badań geotechnicznych, pod domek to chetnie wykonam, po atrakcyjnej cenie; sam jestem geologiem . (również dokumentacje geologiczno - inżynierskie,(pod hale magazyny itp.) hydrogeologiczne, operaty wodnoprawne, badania pod przydomowe oczyszczalnie ścieków, piezometry, projekty studni głębinowych itd. mój numer 509 322 264, woj. mazowieckie , a jak grubsza robota to i cała Polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogzar 12.04.2007 00:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Pomorskie dwa odwierty po 5m z pelna dokumentacja listopad 2006 300plz bez podatku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 23.04.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 a moze ktoś zna namiary na taniego geotechnika w Białymstoku lub okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarado 09.05.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 W Poznaniu znam geologa ktory moze wykonac projekty pod domki jednorodzinne i nie tylko. Cena w zależności od warunkow geologicznych od 50 do 100 zl za metr bez faktury. Bardzo rzetelny, pelne dokumentacje z przekrojami, parametrami gruntu oraz zaleceniami dla projektanta. jak ktos chce to jego numer 606662282 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annab11 09.05.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 W-wa 4 odwierty na głebokość 3 m + sondowanie dynamiczne na głębokość 4,5 m - 700 zł. Materiał finalny - ekspertyza geotechniczna (cała wielka książka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin H 29.05.2007 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Geolog uprawniony powinien wykonać zależnie od warunków 3 otwory minimum 4 metry każdy i o ile są grunty piaszczyste jeszcze wykonanie sondowania dynamicznego.Bez uprawnień lepiej nie ryzykować takiego "fachowca".Wszystko razem minimum 800 zł netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kathulek 05.06.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Właśnie wczoraj odebrałem (3 egzemplarze) Oceny geotechnicznej naszego gruntu - 4 odwierty. Zapłaciliśmy 550 PLN (bez rachunku). Wszelkie inne oferty zaczynały się od 700 w górę... Hej, czy ja tez moge prosic o namiary. Bede bardzo wdzieczna za pomoc: [email protected] Pozdrawiam wszyskich kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B O S Y 13.06.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 śląsk, mikołów - 400,00 pln = 3 odwierty a 4m . Jesli f.vat doplata 19% + 22 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ancol 07.07.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Czy ktoś robił takie badania w tym roku i może podać cenę? Mi narazie jeden człowiek krzyknął 2400 ale chce wiercić aż do 6m, chyba że po konsultacjach z konstruktorem zgodzi się wiercić płyciej w geoprojekt podali, że około 1500zł za odwierty na 3-4m (odwierty 3-4), ogólnie telefon odebrała pani, która się średnio orientowała... aha, ja szukam kogoś do okolic Poznania, ale ceny mile widziane z innych rejonów też, będzie jakiś pogląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geo-Rob 09.07.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Czy ktoś robił takie badania w tym roku i może podać cenę? Mi narazie jeden człowiek krzyknął 2400 ale chce wiercić aż do 6m, chyba że po konsultacjach z konstruktorem zgodzi się wiercić płyciej w geoprojekt podali, że około 1500zł za odwierty na 3-4m (odwierty 3-4), ogólnie telefon odebrała pani, która się średnio orientowała... aha, ja szukam kogoś do okolic Poznania, ale ceny mile widziane z innych rejonów też, będzie jakiś pogląd Jak czytam o "dokumentacjach geotechnicznych" na podstawie otworów 1m czy 1,5m za 200 zł, to chyba po prostu lepiej dać sobie spokój. Jeśli przyjmiemy, że fundamenty w domku nie podpiwniczonym są posadawiane 0,8-1,2m głębokości, to sens mają właśnie otwory badawcze o głębokości 3-4m, jeśli dom ma być podpiwniczony to odpowiednio głębsze. Ilość otworów oczywiści zależy od wielkości budynku, rodzaju i stopnia komplikacji budowy geologicznej czyli rodzajów gruntu!!! - a te często da się stwierdzić dopiero w podczas robót terenowych, i może się wahać od 2 do 4-5 nawet w skrajnych przypadkach dla domków jednorodzinnych. Jeżeli przyjmiemy, że cena to min. 60zł netto, to w przypadku dokumentacji z 3 otworami 3m to 540 zł netto. I moim zdaniem jest to cena min. przyzwoitości za uczciwie wykonaną dokumentację. pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ancol 10.07.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 taka cena by mi się podobała ale znalazłam Pana, który zamknie się w kwocie 1000zł, a jeśli grunt będzie dobry i będzie mniej wiercił, to nawet i w 700zł. To mi się wydaje rozsądne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 14.07.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Mi podobnie jak Nefer, odwierty robiła firma geotor. Wszystko zrobiobe profesjonalnie. Drobiazgowa opinia dotycząca sposobu posadowienia fundamentów budynku. Bardzo kompetentny i miły właściciel firmy i jego podwładni. Pozdrawiam, Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts