waldee 10.01.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Tak to wygląda w okolicy Warszawy: za trzy odwierty do 4m płacę (po otrzymaniu dokumentacji w formie papierowej i elektronicznej) 1000zł. Bardzo rozsądnie i profesjonalnie. Dobre wnioski np. o czyszczalni i piwnicy mogę zapomnieć. Polecam tel. 662662242 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ag_Ra 14.02.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Witam wszystkich, Poszukuję sprawdzonego i rzetelnego geologa do wykonania badań w Gliwicach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geoproces 19.02.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 (edytowane) Przede wszystkim nie zgadzam się ze zdaniem marcina maleckiego. Takie koszty badań geotechnicznych wraz z dokumentacją - gdzie jak stwierdził - "należy poświęcić jej tylko kilka godzin" czyli w praktyce często ponad 8 godzin to zobaczcie czy jest to mało ???Widać, że osoba kompletnie nie jest związana ze środowiskiem geologicznym i nie wie ile pracy w terenie i następnie przy komputerze kosztuje wykonanie projektu geotechnicznego. Nie mówimy tutaj o opracowaniu, które zamknie się w 5 kartkach. JEŚLI MAMY DO CZYNIENIA Z OSOBĄ NIEWYKWALIFIKOWANĄ KTÓRA NIE MA WYKSZTAŁCENIA PIĘCIOLETNIEGO WYŻSZEGO W GEOLOGII TO RZECZYWIŚCIE, ZAPŁACIMY ZA PIĘĆ WIERCEŃ PO PIĘĆ METRÓW 1000 CZY 1200 ZŁ... Polecam firmę Geo-Technika.pl - strona: http://www.geo-technika.pl Są to ludzie z wyższym wykształceniem geologicznym - hydrogeologicznym. Za wiercenia w skomplikowanych warunkach czyli wody gruntowe blisko powierzchni terenu (konieczność rurowania otworu wiertniczego aby się nie zasypał) to zapłacicie za 5 wierceń po 5 metrów od 1500 do 2000 zł... I pytanie. Czy chcecie mieć zrobione dziury w działce za 1200 zł i wnioski osoby która przeczytała kilka książek, napisała kilka zdań w pseudodokumentacji i myśli, że jest bogiem, czy dokumentację i wiercenia wykonane przez specjalistów, którzy nie dość, iż uczyli się w tym kierunku przez 5 lat... to spędzili prawie rok na studiach w terenie na praktykach i posiadają odpowiednie kwalifikacje i doświadczenie w temacie... Nie patrzcie na cenę a na jakość... Chyba 2 tys. zł w porównaniu z ceną domu np. 300 tys. zł to nie jest wiele... Chcecie aby dom stał i nie pękał to płacicie więcej... płacicie mniej i możecie mieć efekt jakby nikt nigdy nic nie wiercił na działce... PROSTE Edytowane 19 Lutego 2011 przez Geoproces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przembar 20.02.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Odebrałem dokumentację, którą zleciłem firmie polecanej i znalezionej na forum wcześniej (tel 662-662-242) a powyższy wpis (trochę rozpaczliwy) utwierdza mnie że wybrałem dobrze. Wiercenia wykonane maszyną do odwiertów, jeden otwór ręcznie, opracowanie w formie papierowej i elektronicznej, jakieś 15 stron, na pierwszej stronie przy nazwisku numer uprawnień a wszystko za najniższą cenę jaką udało mi się znaleźć - duuużo mniej niż 2 tysiące. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta10 10.03.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 witam, mam pytanie czy robisz również badanie gruntu pod studnię abisynke pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 16.03.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Witam wszystkich, Poszukuję sprawdzonego i rzetelnego geologa do wykonania badań z okolic Gorlic . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 16.03.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Geoproces, a fuj jaka nie fajna reklama!!!!! I nie zgodze sie z Toba ze trzeba zaplacic 2 tys zeby miec poprawne badanie, jakas gruba przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sistercja 20.05.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Witajcie, Mam 3 pytania:1. Czy te odwierty są konieczne? 2. Czy ich ilość musi być równa 3? 3. Czy mogę wykorzystać np wyniki sąsiada - jeśli jego działka lekrzy blisko mojej, czy też te dane muszą być aż tak dokładne? jeśli ktoś już o to pytał - przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikita1 22.07.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Właśnie jestem po badaniach. Za 2 odwierty z kompletną dokumentacją 600 zł (faktura). Kraków wg mnie : 1. nie są WYMAGANE do pozwolenia na budowę jeśli na działce są dobre warunki terenowe. A czy są potrzebne to każdy sobie musi odpowiedzieć sam. 0,2% kosztów budowy za spokojny sen to chyba nie tak dużo.2. jeśli wyniki są dobre i powtarzalne wystarczą 2 odwierty3. nie wiem ale patrz pkt 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 22.07.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Sistercja -rób!mi geodeci opowiadali jak to tam gdzieś podzielili kawałek pola na działki budowlane - no i na 3 z 4 domy stoją - na tej ostatniej nie stanie nic! bo akurat jakiś uskok terenu i iles metrów w dól torfu..... właściciel pełna załamka....geodeci opowiadali mi to zanim zrobiłam swoje badania....jakbym zrobila te badania PRZED kupnem, to bym chyba mojej działki też nie kupiła.....RÓB! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1geolog 25.01.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 ROBIĆ ROBIĆ I JESZCZE RAZ ROBIĆPolecam także, w niektórych przypadkach wykonać badania geotechniczne przed zakupem działki.Czasami faktycznie można sobie odpuścić badania geotechniczne bo np rejon jest dobrze znany a z tzw wywiadu środowiskowego wynika np od sąsiada że są same piaski. Natomiast jeżeli jeden miał piaski inny gliny jeszcze inny i to i to, to już koniecznie trzeba robić a już szczególnie w przypadkach podejrzenia że są grunty organiczne np torfy, namuły itd.[ moderowano - reklama ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al_baraka 29.01.2012 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Za dwa odwierty po 5 metrów i kilkustronicową dokumentację zapłaciłem 1000 PLN brutto (z fakturą). Okolice Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macha20 08.02.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Witam szukam kogoś kto wykona badania geotechniczne w okolicach Bielska dokładnie Bielowicko proszę o info i wycenę na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosadob 11.02.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Witam. Szukam firmy do badań geotechnicznych z okolic Gorzowa Wlkp. lub Strzelec Krajeńskich, woj. lubuskie. Jakie ceny są w woj. lubuskim za takie badanie, dom bez podpiwniczenia, gdyż dostałem już dwie oferty i każda 1.000 zł bez VATU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosadob 20.02.2012 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Witam. I już po badaniach, wyniki będą we wtorek, 3 otwory na głębokość 3 m, cena 800 pln, woj. lubuskie.Firma ze sprzętem mechanicznym, warunki pogodowe nie grają roli, miałem ofertę za 1000 pln, ale wiercenie ręczne, trzeba byłoby poczekać na rozmarznięcie ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 21.02.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Witam. I już po badaniach, wyniki będą we wtorek, 3 otwory na głębokość 3 m, cena 800 pln, woj. lubuskie. Firma ze sprzętem mechanicznym, warunki pogodowe nie grają roli, miałem ofertę za 1000 pln, ale wiercenie ręczne, trzeba byłoby poczekać na rozmarznięcie ziemi. Super... A stan gruntu określili przed rozmrożeniem czy po? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosadob 24.02.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Super... A stan gruntu określili przed rozmrożeniem czy po? Spoko, grunt zbadany, wyniki już mam z przekrojami, a grunt był zamarznięty może 10 cm, ja mam to szczęście, że mieszkam na zachodzie i mrozy tutaj są małe, a i na działce narazie bujna trawa słuzy jako izolator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecik 27.03.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Witam. To ja może też poproszę namiar na osobę wykonującą badania geotechniczne - powiat będziński. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annusiak.8 06.04.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Witam. To ja może też poproszę namiar na osobę wykonującą badania geotechniczne - powiat będziński. Polecam Ci skontaktować się z geologiem z Krakowa tel. 664-098-064 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecik 14.04.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Troszkę daleko, ale dzięęki bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts