urbit 20.04.2005 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Mam pytanie?Czy ma ktoś z was doświadczenie jak należy zrobic odprowadzenie deszczówki z rynien wokół domu?Interesuje mnie jak głęboko musi być wykopane,jaki spad nalezy zachować.Odprowadzenie wody chce zrobić do pobliskiego rowu z wodą.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urbit 20.04.2005 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Co nikt nie robił odprowadzenia deszczówki z rynien?Nie róbcie jaj!Podpowiedzcie coś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 21.04.2005 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Robili, robili, poszukaj dużo o tym było napisane. Też jestem na tym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 21.04.2005 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Szukajcie a znajdziecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 21.04.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 U mnie rury spustowe są włożone do skrzynek Marleya, od których woda odpływa rurami kanalizacyjnymi (z czterech rur do studni chłonnej, a właściwie dwóch studni po trzy kręgi fi120 każda połączonych u dołu. Studnie sa oddalone od fundamentów o ok 15m. Podłoże piaszczyste, więc powinno być OK. Studnie są oczywiście przykryte deklami i zasypane ziemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 21.04.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 A ja odprowadzam tak... http://foto.onet.pl/upload/23/24/_458657_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniek 21.04.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Pepi. Trochę ryzykowna ta prowizorka. Ja na rury spustowe nałożyłem odcinki (ok. 5m) karbowanej żółtej (jak drenarska, tylko bez otworków) i martwię się, że za blisko budynku. Oczywiście docelowo (w tym roku wielkie wykopki) wszystko pod powierzchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario Bros 21.04.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 WITAM CO DO DESZCZÓWKI TO WSZYSTKO ZALEZY JAK DALEKO JEST JAKIEŚ ODEJSCIE PISZE PAN ZE JEST JAKIS RÓW TO TERAZ NALEZY Z KAZDEJ RYNNY DOŁACZYĆ RURĘ PCV POTEM TE PANA WSZYTKIE RURY POŁACZYĆ JAK SIĘ DA Z JEDNĄ OCZYWIŚCIE JUŻ O ZWIĘKSZONEJ SREDNICY DOPROWADZIC DO ROWU WSZYSTKO ZE SPADKIEM JA TO ROBIŁEM PRZY POMOCY POZIMICY JAKIEŚ 3 CM NA 1M RURY DAŁEM OD RYNNY 150 POTEM ZESZŁY SIĘ DO 200-SETKI NO I POWOLI JAKOS SIĘ UDAŁO PROSTA ROBOTA TYLKO WSZYSTKO ZALEŻY CO U PANA JEST ZA GRUNT I JAKA JEST ODLEGŁOŚC DO ROU ALE JEDNO JEST PEWNE TO JEST PIĘNKA SPRAWA BŁOTO Z GŁOWY.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gesiu 22.04.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 3 cm/m to przesada, chyba 3mm/m. przeciez odprowadzac bedzie sie wode! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urbit 22.04.2005 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Rów z wodą jest położony od domu około 5-7 m, natomiast od najdalej położonej rynny około 25 m.Wydaje mi się że musze wykopać w miejscu gdzie jest najdalej położona rynna najpłycej ,a przy rowie najgłębiej.Ok ale jak głęboko.Prosze o porade jakich rur do tego urzyć?Jakie średnice itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts