T_B 20.04.2005 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Witam, mój sąsiad postanowił zrobić sobie wysypisko śmieci na styku jego i mojej działki. Straż miejska nie ma zamiaru interweniować, bo teren jest prywatny a ja muszę żyć z kupą gruzu tuż za granicą działki. Czy można jakoś przymusić sąsiada do uprzątnięcia wysypiska? Dodam, że uprzejma prośba nie skutkuje... /T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 20.04.2005 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Jeśli jest to tylko gruz to przy takiej postawie sąsiada najprawdopodobniej będziesz musiała do tego widoku przywyknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 01.05.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 Moi sąsiedzi - do czasu rozpoczęcia naszej budowy korzystali z luki w ogrodzeniu i urządzili nam na działce wysypisko swoich śmieci tzw. komunalnych. Sprzątnęliśmy dla świętego spokoju. A może należało to gdzieś zgłosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 01.05.2005 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 Moi sąsiedzi - do czasu rozpoczęcia naszej budowy korzystali z luki w ogrodzeniu i urządzili nam na działce wysypisko swoich śmieci tzw. komunalnych. Sprzątnęliśmy dla świętego spokoju. A może należało to gdzieś zgłosić? Naruszono Twoje prawo własności. Oczywiście posiadasz takie prawo jeśli potrafisz udowodnić kto wyrzucił gruz. Tylko jak potem żyć przez płot z tym sąsiadem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nati24 01.05.2005 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 hmm no cóż ja tez mam koło siebie stosik gruzu po ostatnim remoncie. Mój sąsiad póki co sie nie o ten bałagan , z resztą póki co, to on jest u mnie. Ale jeśli Tobie to przeszkadza zwróć mu delikatnie uwagę moze poskutkuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aries 08.05.2005 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 postaw płot, obsadź wysokimi iglakami i ze śmieciami sąsiada żyć nie musisz.... Kodeks wykroczeń - art 117. Kto mając obowiązek utrzymania czystości i porządku w obrębie nieruchomości, nie wykonuje swoich obowiązków lub nie stosuje się do wskażań i nakazów wydanych przez właściwe organy w celu zabezpieczenia należytego stanu sanitarnego i zwalczania chorób zakaźnych,...podlega karze grzywny do 1.500 złotych, albo karze nagany. a ja propunuję spokojną rozmowę z sąsiadem i tak jak wyżej ....płot i iglaki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 10.05.2005 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 A co wy na to? W odległości około 200m od granicy mojej działki znajduje się prywatne wysypisko śmieci. Jest to miejsce, gdzie nieliczni mieszkańcy mojej wsi wyrzucają śmieci. Wiatr rozwiewa papier i folie które lądują na mojej działce,a psy z całej okolicy wyjadają resztki pożywienia.Zauważyłem na dzałce zagryzionego przez moje psy szczura, nie mam pojęcia skąd się mógł wziąść, ale może z wysypiska. Co z tym zrobić, jest to na prywatnym terenie, a ja nie chciałbym stać się wrogiem całej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 11.05.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 To się kwalifikuje na postępowanie karne z Ustawy o Odpadach. Chyba , że sąsiad ma koncesję na wysypisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 11.05.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Jestem pewien, że nie ma żadnej koncesji. Zasypuje doły po wydobyciu piachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 11.05.2005 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 http://www.abc.com.pl/serwis/du/2001/0628.htm No to go zadenuncjuj - cały rozdział 9 do twojej dyspozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts