misza 11.10.2002 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 witam i pozdrawiam wszystkich budujących Wielkopolan! moja budowa rusza we wtorek - mam nadzieję.., dziękuję za dotychczasową pomoc Mironowi i Loniowi! zazdroszczę wam trochę, że macie już takie zaawansowane budowy, a u mnie jeszcze pusta działka,za to po przejściach z różnymi urzędami jestem teraz ekspertem od papierków budowlanych.mam pytanie: gdzie kupowaliście więźbę? mam namiar na tartak w Smochowicach, ale może trafi się coś tańszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.10.2002 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2002 Ja brałem z tartaku, który ma 100-letnie drzewa z okolic Spały.Dobre żywiczne drewno. Nie było też drogo. Jak chcesz to dam Ci namiar. Ja za 100 km transportu dałem dodatkowo 400 zł.Zamówienie gotowej więźby jest drogie i może się zdarzyć, że z jakiegoś powodu wybudowany budynek będzie miał odchyłki od planu. Lepiej niech robią ją na miejscu po uprzednim zmierzeniu budynku.U mnie zrobili formy na ziemi i od tego robili każdy następny komplet krokwi. Wyszło równiuteńko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts