Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Automatyczna skrzynia biegów??

Gagata

Recommended Posts

• Odpowiedzi 164
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pewnie jestem niedowartościowany ale lubię sobie pochochlować skrzynią.

Tak coś czułe,psiakrew,że ze mną coś nie tak... :cry:

Nie martw się, z tego sie wyrasta. :wink: :D

Słuchaj matki - matka ma zawsze rację :wink: Najlepszą kuracją jest jazda w godzinach szczytu na najbardziej zatłoczonych ulicach warszawskich, bynajmniej nie okazjonalnie :evil:

A tak serio, to rozumiem że ktoś woli wachlować, nie lubię tylko, kiedy facet stwierdza, że automat jest do kitu, podczas gdy sam nie ma żadnych doświadczeń z automatem, a opiera się jedynie na powtarzanych opiniach co przystoi "prawdziwemu samcowi" :wink:

Wbrew pozorom, kierowcy lubiący agresywną jazdę robią mniej wypadków od tych ułożonych, statecznych. Trudno sobie wyobrazić "agresywną" jazdę z automatyczną skrzynia biegów. Ja staram się łączyć pożytek z auta, z przyjemnością. Od czasu do czasu, jak nikt nie widzi, lubię sobie pofolgować. Lubię czuć władzę nad samochodem. To tak jak z aparatem fotograficznym. Nie masz pojęcia o robieniu zdjęć i nie chcesz tego nauczyć się, kupujesz automat. Pamiętam zachwyt ludzi widzących Amerykanina z idiotenaparatem fotograficznym w czasach kiedy kupowało się za dwa złote w foto-optyce tabelkę naświetleń.

Automaty (samochody) wtedy też już były w Polsce. Dla inwalidów. To nie żart.

Automat jest super !!! miałam dwa samochody z automatem ( mesia i opla corse ) szczególnie Corsa byla moja najlepszą przyjaciólka .... bardzo żałowałam kiedy ją sprzedawaliśmy . Teraz ( gdybym miała wybór manual czy automat ) na 100% wybrałabym automat !!!

Wbrew pozorom, kierowcy lubiący agresywną jazdę robią mniej wypadków od tych ułożonych, statecznych.

Wybacz, ale moim zdaniem gadasz głupoty.

Trudno sobie wyobrazić "agresywną" jazdę z automatyczną skrzynia biegów.

Czyli automatyczna skrzynia biegów według Ciebie jest przyczyną wypadków i wielu groźnych chorób? Wybacz, ale moim zdaniem gadasz głupoty.

Ja staram się łączyć pożytek z auta, z przyjemnością. Od czasu do czasu, jak nikt nie widzi, lubię sobie pofolgować. Lubię czuć władzę nad samochodem. To tak jak z aparatem fotograficznym. Nie masz pojęcia o robieniu zdjęć i nie chcesz tego nauczyć się, kupujesz automat. Pamiętam zachwyt ludzi widzących Amerykanina z idiotenaparatem fotograficznym w czasach kiedy kupowało się za dwa złote w foto-optyce tabelkę naświetleń.

To polecam powrót do źródeł. Korbka do ustawiania kąta wyprzedzenia zapłonu w trakcie jazdy, jak to było w pierwszych samochodach. I śrubka do regulacji ilości oleju do smarowania. Ot, za dawnych dobrych czasów tak się jeździło. I wtedy miałeś pełną kontrolę nad samochodem...

Dla jasności - jeżdżę automatem.

To nie znaczy, że musisz mnie obrażać i wyżywać się za drodowych piratów którzy wjechali na Twój tor jazdy.

Agresywna jazda nie musi oznaczać bezmyślnej i chamskiej.

Przeczytaj i przeanalizuj jeszcze raz swoje komentarze do mojej wypowiedzi.

Nie obraziłem Cię. Powiedziałem, że moim zdaniem to co powiedziałeś o agresywnej jeździe i mniejszej ilości wypadków jest bzdurą. I podtrzymuję to.

Przeczytałem i przeanalizowałem swoje komentarze do Twojej wypowiedzi i nie widzę, gdzie mógłbym cię obrazić. Może ktoś bezstronny byłby w stanie to ocenić.

GMlider w automatach już w 60 latach przeprowadził badanie kto preferuje automaty.

Okazało się, że kobiety i mężczyźni.

Kilka lat później była afera w GM. Robili nabór pracowników. W kadrach padało pytanie jakim wozem przyjechałeś. Automatyczni nie kwalifikowali się na wstępie. Antytechniczni :) :) :)

Lucek

GMlider w automatach już w 60 latach przeprowadził badanie kto preferuje automaty.

Okazało się, że kobiety i mężczyźni.

Kilka lat później była afera w GM. Robili nabór pracowników. W kadrach padało pytanie jakim wozem przyjechałeś. Automatyczni nie kwalifikowali się na wstępie. Antytechniczni :) :) :)

Lucek

GM w Stanach??? To by było na tyle dziwne, że tam samochody z "pogrzebaczem" praktycznie nie są obecne na rynku.

Wbrew pozorom, kierowcy lubiący agresywną jazdę robią mniej wypadków od tych ułożonych, statecznych.

Chyba nie te statystyki studiowałeś... :-?

Albo jesteś również "mistrzem" naginania faktów do swoich potrzeb.

Ja staram się łączyć pożytek z auta, z przyjemnością.

... pokazania innym, kto tu rządzi... tiaaa...

Od czasu do czasu, jak nikt nie widzi, lubię sobie pofolgować.

Jak nikt nie widzi? Nie sądzę...

Nie mogę jakoś sobie wyobrazić, że jedziesz w ustronne, wyludnione miejsce i tam chochlujesz wajchą biegów... sam dla siebie...

przecież nie o to w tym chodzi, nieprawdaż? :wink:

Lubię czuć władzę nad samochodem.

No właśnie! TY to napisałeś! Ha!

Czyżbyś był żywym tu dla nas przykładem mężczyzny... niedowartościowanego, co to chociażby nad samochodem musi sobie popanować?

Ale nie martw się, nie jesteś sam... :roll:

niestety...

Porównując dalej, powinieneś jeździć rowerem, bo samochodami jeżdżą inwalidzi, manualami też.

A wiesz, jaką władzę można poczuć nad rowerem? :wink: :D :D

Dlaczego robicie nagonkę na mnie? :(

Zmienię w swojej wypowiedzi do czego chyba jeszcze mam prawo na tym forum słowo "agresywnie" na: ostro, dynamicznie.

Tak jak napisałem wyżej, ale już używając innych słów-ostro, dynamicznie nie oznacza bezmyślnie, po chamsku.

Janussz, dlaczego bierzesz to do siebie tak osobiście? Przecież ja do Ciebie nic nie mam, po prostu nie zgodziłem się z tym, co napisałeś.

Jeśli zmienisz "agresywnie" na "dynamicznie" to już jest różnica. Mniej więcej taka jak między chłopakiem w dresie biegającym wieczorem z bejsbolem, a chłopakiem w dresie biegającym rano po parku. Czyli znaczna.

Czy ludzie jeżdżący dynamicznie jeżdżą bezpieczniej od tych "ułożonych, statecznych".? Nie jestem przekonany. Ten "ułożony, stateczny" jak nie jest pewien czy da radę wyprzedzić, po prostu nie wyprzedzi. Ten "dynamiczny" może postępować według zasady "no jak to, ja miałbym się nie wyrobić???" Jeśli uważasz inaczej, to wytłumacz mi różnicę między"dynamicznym" a "spokojnym".