JoShi 23.05.2005 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Cztery A tak bo czwarty w promocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 23.05.2005 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Tak, czwarty dodawali gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.05.2005 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 więc powtarzam najgorszy kieroca to facet w kapeluszu. ... i baba w berecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 24.05.2005 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 więc powtarzam najgorszy kieroca to facet w kapeluszu. ... i baba w berecie. i z cygarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 24.05.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Mam nadzieję że Matka się nie obrazi na mnie. To tylko żarcik. Ale wracając do tematu cygar w samochodzie - to znajomy w ubieglym roku kupił od Holendra auto. Do dziś nie może doprać tapicerki. Facet palił cygara w samochodzie. Żadne pranie tapicerki nie pomaga. Po prostu kumpel ma tapicerkę szarą w żółte plamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 28.05.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 JA JESTEM ABSOLUTNIE ZA AUTOMATEM.MÓJ MAZ ZAWSZE KUPUJE JAKIES INNE AUTA NIŻ WSZYSCY.OSTATNIO MIAŁAM CITROENA XM 2,5 TD ,W SRODKU CUDO ,FULL WYPAS,W TRASIE OBŁĘDNA WYGODA,ALE JAK NIM JEŻDZIŁAM TO MNIE CHOLERA BRAŁA,RAZ ZE MANUALNA SKRZYNIA DWA ŻE JA NIC NIE WIDZIAŁAM ,BO W TYM SAMOCHODZIE JEST DŁUGI RYJ Z PRZODU I NADODATEK SCHODZI W DÓŁ.POZATYM TO JEDEN Z NAJWIĘKSZYCH (NAJDŁUZSZYCH CYTRYNEK)TERAZ MAMY JEEPA CHEROOKE 4,0 BENZYNA I AUTOMAT.NICH GADA KTO CO CHCE ALE UWAŻAM ZE PRZY TAKIEJ POJEMNOŚCI TO NIE MA MOWY O SLIMACZENIU SIE I JAKICH ZAMULENIACH,ANI O MĘCZENIU SKRZYNI I WCALE TAK DUZO NIE PALI ,JA MIESZCZE SIE W 10L NA STO A JAK JEDZIEMY DO LASU TO WIADOMO,ZE SPALI NAWET 18LITRÓW I WIECEJ.PRZELICZAJAC NA POJEMNOSCI TO MALUCH DOPIERO PALI JAK SMOK A JAKA JAZDA?? KOCHAM TEN MÓJ SAMOCHODZIK,RAZ ZE WRESZCIE MOGE SIE SKONCENTROWAĆ TYLKO NA DRODZE,DWA ŻE WSZYSTKO WIDZE Z GÓRY,TRZY ,ŻE PŁYNNIE ZMIENIA BIEGI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 28.05.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Agnieszka, ale dlaczego tak wrzeszczysz???? wszyscy cie "słyszą" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 28.05.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 O ślimaczeniu można mówić porównując te same silniki ale różne skrzynie. Z automatem zawsze się ślimaczy i niech nikt mi nie mówi, że jest inaczej Zanim odpowiesz, przeczytaj pierwsze zdanie tego posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 29.05.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 O ślimaczeniu można mówić porównując te same silniki ale różne skrzynie. .... i niech nikt mi nie mówi, że jest inaczej Zabrakło jeszcze jednego - musi być też ten sam kierowca !!! Wtedy się mogę zgodzić. Warunkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 29.05.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 ... TERAZ MAMY JEEPA CHEROOKE 4,0 BENZYNA ... I WCALE TAK DUZO NIE PALI ,JA MIESZCZE SIE W 10L NA STO ... coś dziwnie mało pali jak na taką pojemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 29.05.2005 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 Kiedyś moja żona miała Tico i gotowa była przysiąc, że pali 2 litry/100km. Nigdy się nie przyznałem, że bez jej wiedzy tankowałem czasami to Tico. Chciałem, żeby je polubiła, bo narzekała że to takie małe itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 30.05.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Odrazu widać,że sami faceci.Trudno sie pogodzić że kobieta potrafi jezdzić ekonomicznie?Co do paliwa to niech sobie mówi kto co chce,nie rozumiem skąd takie przekonanie,że jak duza pojemnosć to duzo pali...Oj panowie...Wiadomo,jak sie chce poszpanować i pojezdzić z piskiem,plus zawijanie asfaltu to jasne że tak,ale my kobitki nie mamy skłonnosci do popisywania sie w samochodzie.100 na godzine to optymalna predkosc i nie ma po co jezdzić szybciej. A tak nawiasem,to wyraziłam swoja opinie,a jesli ktoś chciałby pooglądać zdjęcia z moich wyjazdów w bieszczadzkie lasy z błotkiem po boczne rury to moge wkleić,(a tankuje sama to nikt mi nie wmówi ile pali,mimo ze jestem blondynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 30.05.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 skąd takie przekonanie,że jak duza pojemnosć to duzo pali... nie ma takiego przekonania, wręcz przeciwnie iż większa pojemność tym mniej pali w przeliczeniu na 1l pojemności silnika. Dla przykładu TICO 0.9 - pali przy pojemności silnika 1L powiedzmy 5l. JEEP V8 5.2 - pali przeliczając na 1L około 3,5l Jednak Agniesiu w spalanie średnio 10l. średnio w to nie uwierzę, na trasie jeszcze mogę, benzyna 4l + automat + duża masa + duże opory toczenia (opony) + słaba opływowość = 15l - i to dobry wynik A może Twój mąż tak jak Janussz dolewa A właściwie to skąd możesz wiedzieć ile on dokłądnie pali ? jak nawet nie wiesz jak poprawnie się pisze nazwę własnego auta (CHEROKEE) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 30.05.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 dokłądnie ???jak widze tobie tez sie trafia przeliterowanie Moze ci trudno uwierzyc ale nie wszystkie kobiety to głupie gesi które nie wiedzą co sie dzieje dookoła i bawia sie w dzierganie sweterków,tak sie składa,ze wiem co robie,i nikt sie nie musi ze mną bawic w kretyńskie zabawy typu dolewanie paliwa ,a jak obliczać spalanie?????wielka mi filozofia ,zreszta nie mam sie zamiaru z nikim kłócić,swoje wiem.No chyba że sa tu tacy co pokroju mojej tesciowej co wszystko wiedza najlepiej,nawet to co ktos lubi i mysli???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 30.05.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Aga, nie bierz tego co napisałem tak do Siebie, chciałem być tylko lekko zadziony, ale bez złościwości, i tak ładnie wybrnełaś. Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 30.05.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 ale ja sie wcale nie złoszcze ani nie obrażam, uwielbiam inteligentne rozmowy na codzień spotykam sie poprostu z denerwującą postawą panów,jak mnie widzą że wysiadam ze straszliwie ubłoconego samochodu,na dodatek w moro,(a baby ze mnie kawał) to sie faceci zlatuja i gadaja głupoty.Typu o matko ale brudny samochodzik,a pali pewnie ze 25l??wkońcu mam metode i mówie-stać mnie,leje do pełna i nie patrze ile pali--no bo już nie mam siły pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.05.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Agniesia słowo poprostu pisze sie po prostu tak po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 30.05.2005 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Słuchajcie, odpuście sobie te literówki, może jeszcze oceny będziemy wystawiać Powiedzcie mi lepiej jakiego rzędu kosztem może być naprawa klimy..... Pewnie trudno tak powiedzieć, bo to zależy, co?? Czy to prawda, że co jakiś czas (jaki?) trzeba uzupełniać argon? jest też lodówka.. To się raczej nijak nie ma do skrzyni biegów, ale zaglądają na ten wątek fachowcy(!) a chyba nie warto zakładać nowego z takim pytankiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 30.05.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Słuchajcie, odpuście sobie te literówki, może jeszcze oceny będziemy wystawiać Powiedzcie mi lepiej jakiego rzędu kosztem może być naprawa klimy..... Pewnie trudno tak powiedzieć, bo to zależy, co?? Czy to prawda, że co jakiś czas (jaki?) trzeba uzupełniać argon? jest też lodówka.. To się raczej nijak nie ma do skrzyni biegów, ale zaglądają na ten wątek fachowcy(!) a chyba nie warto zakładać nowego z takim pytankiem.. Gagata - w ostatnim Auto Świecie był artykuł o kosztach napełniania klimy i takie tam.... . Osobiście uważam że nie jest to fachowa prasa - raczej taki troszkę brukowiec motoryzacyjny, ale niestety Auto Technika (uważam, że swego czasu najlepsze pismo motoryzacyjne na rynku) - upadła!!! Zależy co jest uszkodzone. Jeżeli tylko wydajność - to pół biedy. Bo trzeba uzupełnić płyn. Niestety auta starsze miały czynnik Rcoś tam z freonem, który teraz jest już zakazany - nie można go używać. Trzeba użyć albo środka zastępczego, który jest droższy, albo przerobić klimę. Wymienić kilka elementów + przewody. Też jest to koszt! Sprawa sie ma gorzej, jak poszła sprężarka. Nowa na pewno kosztuje do Toyoty parę ładnych tysięcy. Można szukać używanej (koszt kilka razy mniejszy) - ale jak długo taka pochodzi? Zestawienie kosztów AŚ ładnie przedstawił , ale brał pod uwagę części z Autoryzowanych Sklepów (czyli najdroższe). Jak nei kupisz gazety to mogę spróbować zeskanować artykuł, ale to potrwa - bo nie mam w domu skanera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 30.05.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Gagata!!jak sie sprawuje previucha? wiem, wiem, świeżynka, ale jakie wrażenia?jak sie jeździ z prędkościami powyżej 120km/h za miesiąc jakiś też będe szukał.na ebayu można dorwać nawet za niezłą cene napisz coś. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts