Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 798
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Szukam inspiracji do jadalni z krzesłami - duchami. Mam duży ciemny (nowoczesny) stół, wokół którego chciałam postawić takie właśnie „stołki”. Zastanawiam się czy postawić 4 czy 6 – boje się, że mogę przedobrzyć. Macie może zdjęcia z jakimiś inspiracjami jadalni, salonu?

Zastanawiam się też jak ghosty wyglądałyby przykryte skórami, sztucznymi futrami - co Wy na to?

I jeszcze mam pytanie o zabezpieczanie drewnianego stołu. Jakieś pomysły na nakrycia? Bardzo bym chciała uniknąć położenia obrusu, ceraty lub samych podkładek. Myślałam, żeby może przykryć pleksą ….sama nie wiem …

Ghost przykryty futrem?! Bez komentarza... Nie nazwałabym Ghosta stołkiem...

Inspiracje z Google'a:

O Joliska!! - dzieki dzięki! Wczoraj cały dzień spędziłam googlając i nic fajnego mi nie wpadło w przeglądarkę.

A że stołek - po prostu zabrakło mi już wyrazów zamiennych na „krzesło” :)

Darze ten krzesła wielkim uwielbieniem i szacunkiem - przepraszam wszystkich, że ośmieliłam się zapytać o przykrycie. Po prostu gdzieś kiedyś wpadła mi w oczy taka inspiracja i pamiętam, że nie była głupia.

Myślę też tak sobie że te krzesła trochę schładzają wnętrze i można być je ocieplić coś na nie kładąc (np.poduszkę – jak to jest na jednym zdjęciu)

Zastanawiam się co widzicie w tych krzesłach oprócz tego, że są "inne"? Miałam okazję siedzieć na jednym przez 10 minut i dziękuję bardzo;) na kolację rodzinną czy nawet zwykły rodzinny obiad nie nadają się, są twarde i ... - widziałam jeden egzemplarz w sklepie z meblami ekskluzywnymi - krzesełko używane było często bo stało przy biurku sprzedawcy, miałam więc okazję przyjrzeć się, jak będzie wyglądać moje za jakiś czas (też chciałam kupić sobie takie, ale jedno, do toaletki) - było bardzo porysowane, wiadomo, ludzie siadają w różnej odzieży, kładą rózne rzeczy, dlatego też nie prezentowało sie za ciekawie.

Ma ktoś z Was to krzesło w domu i użytkuje codziennie? Jakie wrażenia?

LYRECO7 - dla mnie, i do mojego domu to jest właśnie to. Przeglądnęłam setki różnych krzeseł i żadne mi się nie podobają, albo za nowoczesne, zbyt wydziwione albo z salonu mojej babci. A duchów po prostu nie widać. A jednak widać :) więc nie chciałabym przegiąć i mieć "zaplastikowiony pokój", dlatego tez myślę o serii Victoria -te krzesła są trochę uboższe. Myślę, że 6 Louisów to jednak pasuje do dużych pomieszczeń.

A że się niszczą - no niszczą się na pewno, ale takie ze skóry, drewna lub tapicerki też się niszczą.

Jesli chodzi o wygodę, to nie wiem. Ale w kuchni mam też zwykłe plastikowe stołki z Ikei i nie narzekam na bolącą pupe :)

Poza tym na dłuższą posiadówę można przyłożyć je poduszkami (mam nadzieję że nikogo nie uraże hihi ;)

dlatego tez myślę o serii Victoria -te krzesła są trochę uboższe. Myślę, że 6 Louisów to jednak pasuje do dużych pomieszczeń.

Venus_m (Dom w Mirabelkach) kupiła ostatnio krzesła z serii Victoria, żeby ustawić je po bokach stołu i dwa Louisy na szczycie - można do niej zajrzeć, moim zdaniem świetne rozwiązanie :)

W piątek zamówiliśmy stół i krzesła do naszej jadalni ;) hurra! Za miesiąc do odbioru - 10 krzeseł + stół w fornirowany okleiną naturalną metr szeroki, rozkładany z 240 do 360 ;)

Krzesła obijane alcantara fioletową o podobnym kształcie

http://i56.tinypic.com/2a57pf.jpg

W tym pomieszczeniu będzie na wysoki połysk kuchnia - biało zielona (butelkowa zieleń), ściany będą zielone jasne, stół ciemny, krzesła fioletowe, kanapa z brązowymi deskami na dole, a obita w jasną zieleń i jasny ekri + meble pokojowe przy tv w kolorze brązowym. Mam nadzieję, że to połączenie bieli, zieleni, fioletu i brązu da się przeżyć ;)))

Edytowane przez LYRECO7