Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam stolarz zaproponował nam stół z szklanym blatem. Tzn cały stół jest z płyty ale ma na blacie taflę szkła, której wzór można wybrać dowolnie coś na wzór takiego stołu

http://imged.pl/stol-do-jadalni-bialy-160cm-czarny-szklany-blat-2840786.html

Są dodatkowo dwie opcje albo tafla szkła jest do samych krawędzi stołu albo w tym blacie jest wyfrezowane wgłębienie i tam jest szyba czyli ok 8 cm blatu na krawędziach jest płyta a środek szyba.

Czy ktoś użytkuje takie cudo? zastanawiamy się właśnie jak w praktyce użytkowanie takiego stołu wygląda i czy w wersji ze środkiem szklanym bród się nie zbiera w tych rowkach gdzie kończy się szkło.

Będę wdzięczny za podpowiedzi :)

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 798
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, potrzebuję pomocy w doborze stołu i krzeseł do salonu z otwartą kuchnią, gdyż obecne są do wymiany. Co do stołu to myśleliśmy o takim małym np. 80cmx80cm z możliwością rozłożenia np. do 180 cm, tylko nie wiem jaki wybrać jego kolor. Czy dobrać go do koloru mebli w salonie i dać białe krzesła np. eamsy lub ingolf z ikei? A może biały stół i czarne krzesła? Dodatkowo chcielibyśmy wymienić ławę w salonie na coś lżejszego - obecna jest dość ciężka - mojemu mężowi podoba się ława z serii lack z ikei, ale znów nie wiemy jaki wybrać kolor by to wszystko do siebie pasowało. Bardzo proszę o sugestie, bo mam mętlik w głowie, a chciałabym uzyskać harmonijne wnętrze.

DSC_0016.jpg

DSC_0017.jpg

DSC_0018.jpg

DSC_0019.jpg

juska, mój post zaginął w trakcie przenoszenia Twojego wątku więc napiszę jeszcze raz. Salon wydaje się strasznie zagracony przez ten duży narożnik w przejściu do jadalni, na fotkach prawie nie widać wolnej podłogi. Wiem, że nie takiej porady oczekujesz ale zastanów się nad zmianą ustawienia mebli. Na przykład narożnik tam gdzie telewizor, ściana z półokrągłym wycięciem przedłużona i przy niej tv - zyskasz łatwiejsze dojście do stołu, widok z sofy na kącik jadalniany i ukryjesz lodówkę.

• 2 weeks później...

Jeśli chodzi o stół, to zależy jaki masz rozkład w jadalni.

Teraz bardzo fajne są tak zwane blaty centralne, które umieszcza się niemalże na środku jadalni. Co do krzeseł, to mi osobiście podobają się krzesła barowe. Wysokie, funkcjonalne i bardzo wygodne. Oczywiście sprawdzą się, jeśli masz blat lub typowy bar. Natomiast do stołu powinieneś poszukać czegoś praktyczniejszego, najlepiej krzeseł tapicerowanych lub z okuciami. Wszystko zależy od kolorystyki.

• 1 month później...

Jak masz jadalnię to już jesteś w lepszym położeniu. Ja muszę zadowolić się małym stołem w kuchni. Właśnie planuje zakup, i zastanawiam się czy stół okrągły zajmuje mniej czy więcej miejsca od kwadratowego?

Zastanawiam się nad tymi dwoma [spam]] Który byście polecili?

http://www.meble-lider.pl/environment/cache/images/300_300_productGfx_755f0c9da9abe6fb2f3c0bba8aa12fd3.jpghttp://www.meble-lider.pl/environment/cache/images/300_300_productGfx_51722a5e3f1aca4d2f0a5c183f17026a.jpg

Wymiarowo się wile nie różnią, bo okrągły ma średnicę 90, a kwadratowy ma 80x80 cm

300_300_productGfx_755f0c9da9abe6fb2f3c0bba8aa12fd3.jpg

300_300_productGfx_51722a5e3f1aca4d2f0a5c183f17026a.jpg

Edytowane przez Elfir

• 2 weeks później...

Ja mam pytanie. Obecnie urządzam swoją jadalnie i całe pomieszczenie planuje zrobić w stylu glamour. Mam już stólł, który jest czarny i drewniany i jest to jedyny ciemny element w pomieszczeniu. Ściany są białe, Tak samo firany. Z zasłon zrezygnowałam. Na początku zastanawiałam się nad tym aby dokupić czarne drewniane krzesła ale doszłam do wniosku,ze wszystko będzie wyglądało zbyt ciemno.

Zastanawiam się nad takimi krzesłami:

https://www.centrumkrzesel.pl/krzeslo-miss-bibi-black-24h/3807/p

Tylko czy ten typ krzeseł jest wygodny? Nie widać palcowania?

• 2 months później...

Poszukuje stołu do siebie, przeszukałam juz sporo ofert, ale żadan jeszcze nie jest taki, który by mi pasował w 100%.

Poszukuję konkretnie:

- rozmiar: 90x140cm, rozkładany

- kolor: dąb, ale odcień trochę jaśniejszy od naturalnego (jakiś bielony, ale sonoma). Nie interesuje mnie dodatek innego koloru, cały ma byc w kolorze dębowym.

- styl: stół ma być 'lekki', nie mieć masywnych nóg i blatu, styl raczej nowoczesny/skandynawski

- cena: max 2000zł

Coś takiego mi się podoba:

http://www.manufakturadrewna.pl/pago-p41 ( ale odpada ze względu na cenę)

Może macie jakieś fajne propozycje?

• 2 months później...

Ponieważ mało jest opinii zarówno o stole i krzesłach,postanowiłam pokazać swoje kupione w ciemno przez allegro z których jestem bardzo zadowolona.

Krzesła Signal stabilne,montaż ok 3 min,stół Linosa2 masywny rozkłada się 1,6m-2,10m,-2,60m,czas montażu ok 3 godz.

Ja się okazało allegro zżera taką prowizję,że krzesło można kupić za 240zł a nie 285 za szt wystarczy się dogadać przez telefon.

http://images83.fotosik.pl/144/eed391beb72d905cmed.jpg

Edytowane przez kinka

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...