jolana 21.04.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Ja mam tylko 502 m, tak się kończy, jak chce się mieszkać blisko centrum nawet nie za wielkiego miasta Wydaje mi się, że mogłoby byc więcej, ale tylko do czasu, gdy coś trzeba na działce zrobić. W rezultacie cieszę się z tego co mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ścigacz 21.04.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 MY mamy 800 i myślę, że to jest w sam raz. Pamiętaj, inaczej mówią osoby wychowane w bloku (dla nich 3ha to może być mało) Obydwoje z mężem wychowaliśmy się w domkach jednorodzinnych. Działka rodziców męża 600m. Moich rodziców 2000( pół działki to było pole z kartofelkami), teraz na znacznej części jest sad-lekko dziki). Pamiętaj ty sam będziesz musiał o nią później dbać (chyba, że masz ogrodnika ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 21.04.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 powierzchnia zabudowy 120 mkw, dzialka 330 mkw - pozostalos po idiotyzmie lar 60-tych. Jakis kretyn, bo inaczej go nazwac nie mozna, piekna dzialke 1200 mkw zamiast na dwa podzielil na trzy i moja jako ostatnia jest taka iz chalupa w ostrej granicy stoi. Jakie wrazenie? W zupelnosci wystarczy - zwlaszcza jak przychodzi do podlewania i koszenia trawy - rach ciach i po krzyku a tak traktor trzebaby sobie kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 21.04.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 431 metrów i dość. utrzymanie ogrodu zabiera dużo czasu chcąc go mieć takim jakby się chciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 21.04.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 postawiliśmy domek na 5,2 a .... nie jest tragicznie ( tak jak Jareko zauwazył -nie bedzie wielkiego koszenia ..........sąsiad ma 16 a i kosi przez 2dni ) Brat wybudował dom na 3 a i zrobil śliczny ,bajkowy ogrodek . Po raz kolejny nie wielkośc ma znaczenie ale pomysłowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 21.04.2005 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 witaj, u nas jest 645mkw i mamy nadzieję, że wystarczy! zgadzam się z powyższymi wypowiedziami: ważne, żeby działka była ustawna i żebys znalazł projekt domku, ktory Ci bedzie odpowiadał. my będziemy budować tak, żeby z przodu było miejsce na wstawienie samochodu za bramę, a z tyłu zostanie nam 300-400mkw ogródka... może i wzięlibyśmy większą działkę (obok bylo 745mkw), ale pieniąchów zabrakło , a na tej i tak będzie co robić pozdrawiam koks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 22.04.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Witam Jak w temacie dom ok 100 m2 powierzchni zabudowy Generalnie rozpatruję to jako alternatywę zmiany mieszkania na większe a nie posiadania rancza ale czy warto wkładać w to wysiłek Czy 600-650 m2 to naprawde mało -jak próbuje mi wmówic żona, może doświadczenia i opinie osób które mają podobny"metraż"? Mysle,ze te 600-650 metrow spokojnie Ci wystarczy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 22.04.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Gdzie więc leży Twój problem : w wielkości działki, a może - [/b]czy budować dom wogóle? Myślę, że wielkość (powierzchnia) działki to sprawa wtórna do decyzji - w jakim kierunku zmierzam: dom czy mieszkanie. Ja mam akurat 1020 m2 ale w trakcie poszukiwań rozpatrywaliśmy bardzo różne powierzchnie pocynając od 501 m2 (o mały włos a byśmy nabyli). Popatrz na to co piszą inni: kształt, linia zabudowy, lokalizacja... Jeśli to wszystko jest OK i możesz na tych 600 m zmieścić projekt, który Ci się podoba to nie patrz wyłącznie na powierzchnię.... ona jest chyba jednak najmniej ważna .... pzdr J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 22.04.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Spokojnie wystarczy.Wg mnie w mieście (drogo) opitimum to 600-700na wsi tak ze 1200-1500.Z ta trawą nie przesadzajcie, jak sobie dobrze ogródek zorganizujecie (czytaj długie i proste odcinki do koszenia) do szybko idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziomo88 22.04.2005 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 CześćJa mam działkę 680 m2 i w zupełności wystarczy. Nie zamierzam spędzać całego weekendu na koszeniu trawy i pielęgnacji ogrodu. Wolę odpocząć sobie po całym tygodniu pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.04.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Co kto lubi. Najlepsza działka to taka,że nie widać domu sąsiada Otóż to! I dla mnie to był priorytet! Miałam 1500 m2, teraz mam 4,5 ha i jestem szczęśliwym człowiekiem. Kosić nie będę, posieję łąkę z ziołami, mam konia, niech sobie skubie. Nadmiar łąki co jakiś czas skosi sąsiad trachtorem za pół litry. Będzie sianko dla konia na zimę. Za trawnikami a`la Wimbledon nie przepadam. ale... są różne guściki... i potrzeby. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaBi 22.04.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Ja mam ponad 400 i jestem na etapie robienia ogrodzenia zaraz będę dowoził czarnoziem potem trawa, powiem tyle to wszystko to pieniadze. Tak więc większa działka wieksze pieniadze i potem wieksze obowiązki. Dla nas i dziecka jest w sam raz. Tęście mają ponad 500m z tego kawał zajmują grządki warzywne i oczko wodne a i tak jest sporo miejsca do zabawy dla/ z dzieckiem oraz do grilowania. Mam rodzinkę z działką siedliskową i czasami się tam rozczulam - tak fajnie same pola ale żona od razu mnie sprowadza na ziemię mówiąc że ona by tam ze strachu sama nie została (nie mówiąc o nocy i zimie). Tak więc ja dodam jeszcze jedno działka powinna być też dostosowana do osobowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 22.04.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 ja buduje na takiej co prawda nie ma tu miejsca na stajnie i kort do tenisa, ale gril oczko i piaskownica dla dzieka spokojnie sie zmiesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carrrlos 22.04.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Ja mam 420m działki i bardzo sobie chwalę! ja mam jeszcze mniej, ale to zabudowa szeregowa.... ale wolę to niż mieszkanie w bloku, nawet gdyby był to nowy luksusowy apartament w prestiżowej lokalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 22.04.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Nasi znajomi maja 520m2 - i domek wolnostojacy. Od strony garazu dali sciane bez okien wiec sie mogli troche "przytulic" do granicy. I naprawde na tej dzialce niczego nie brakuje. Jest i podjazd, jest taras, miejsce na grilla, buda dla psa i jeszcze sporo zostaje. Ja tez kiedys uwazalem ze 500-600m2 to za malo, ale na przykladzie domu znajomych przekonalem sie ze wystarczy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.04.2005 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 mam 754 m2 dom zajmuje 200 reszta to i tak jak dla mnie sporo - nie cierpie grzebac sie w ziemi....a zeby to wygladało po ludzku tez trezba czasu spro i kaski poswiecic....Mam taras, podjazdu i miejsca kawalek na cos zielonego.....wystarczy mi w zupełnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.04.2005 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Hm, na 600m2 to mi sie z trudem miesci górny trawniczek, a gdzie podziałby się staw, łąka, lasek........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 22.04.2005 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Hm, na 600m2 to mi sie z trudem miesci górny trawniczek, a gdzie podziałby się staw, łąka, lasek........... ...korty , basen , lądowisko dla helikopterów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 22.04.2005 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Hm, na 600m2 to mi sie z trudem miesci górny trawniczek, a gdzie podziałby się staw, łąka, lasek........... ...korty , basen , lądowisko dla helikopterów ... A basen obowiązkowo ogrzewany i kryty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 22.04.2005 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Myślę,że zależy to od zaiteresowań jak lubisz pracę w ogródku (lub Twoja Zona) to mało lepiej wtedy ok 1000m jak kochasz golfa to i 30ha może być mało , a jak preferujecie dom jako miejsce wypoczynku to wam wystarczy (kilka kwiatków sie zmieści grilla tez się zrobi a nie będziesz latał po kilka godzin dwa razy w tygodniu z kosiarką, areatorem czy inną piekielną maszyną) ( ja mam 800 26i coś na 30m i nam wystarczy, nie chcę wracać do domu z myśla ze czeka mnie kilka godzin dalszej pracy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts