VIP Jacek 21.04.2005 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Witam,Chcę mój dom o pow.200 m kw. ogrzewać kotłem zgazowującym drewno firmy VIGAS wraz z pełnym osprzętem tj. bufor itd.Czy może Ktoś ma ten kocioł i czy warto go zainstalować. Jak często trzeba dokładać paliwa i w ogóle-plusy i minusy tego kotła.A może innej firmy?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 21.04.2005 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Witam, Chcę mój dom o pow.200 m kw. ogrzewać kotłem zgazowującym drewno firmy VIGAS wraz z pełnym osprzętem tj. bufor itd. Czy może Ktoś ma ten kocioł i czy warto go zainstalować. Jak często trzeba dokładać paliwa i w ogóle-plusy i minusy tego kotła.A może innej firmy? Pozdrawiam. Są tańsze: http://www.ekokotly.com.pl , a co do akumulatorów ciepła to zdecydowanie polecam-zawsze oszczędność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanP 21.04.2005 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Przeczytaj wątek "Chętnie pomogę". Nie zrażaj się początkiem. Będziesz wiedział o Vigasach dużo od użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanP 21.04.2005 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Przeczytaj wątek "Chętnie pomogę". Nie zrażaj się początkiem. Będziesz wiedział o Vigasach dużo od użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 23.04.2005 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Znalazłem te dyskusje, jest rzeczywiście tego dużo, ale wiele się dowiedziałem,dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanP 26.04.2005 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Tak ogólnie podzielam zdanie z postu nad moim. Zainteresuj się Fex-ami. Jeśli masz dobry komin (400 cm kw. i 8 m wysokości) to polecam. Jeżeli słabszy komin to trochę poczekaj (podobna w homologacji są już ich kotły z wentylatorem wspomagającym na wyjściu). Tańsze i równie dobre. (moim zdaniem - nie jestem ich przedstawicielem, dowiedziałem się o nich z forum, rozważam zakup, wstrzyjuję się ze względu na za niski komin). Moim zdaniem dobry rodzimy wyrób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 26.04.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 I pamietaj ,że zbiornik akumulacyjny to nie jest wcale fanaberia tylko oczszczędność. A dla podwyższenia żywotności KAŻDEGO kotła stalowego podmieszanie wody powrotnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 26.04.2005 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Wiesz coś może więcej na temat tych kotłów, może jakaś stronka. A odnośnie wys. komina to nie słyszałem, że poniżej 8m będzie słaby ciąg spalin. U mnie nie wiem dokładnie ile ma wysokości mój komin. Ja po prześledzeniu dyskusji na forum, pomału skłaniam się do wyboru Atmosa lub Vigasa z pełną automatyką: akumulatory, zawory pogodówka i inne. Pozdrawiam,Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 26.04.2005 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Podałem stronkę -wejdź tam na forum i pozadawaj pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 26.04.2005 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Racja Mału - bufor to podstawa przy takich kociołkach.Oprócz vigasa pomyśl o vieśmanach bo w dobrych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 26.04.2005 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Zwróć tylko uwagę ,że vigas ,atmos,vitolig czy też budzio kp są wyłącznie na drewno , a fex prawie na wszystko. Poza tym te pierwsze bezwarunkowo (grozi utrata gwarancji lub skróconą gw) wynagaja układu akumulacyjnego z zaw. 3d + inne bajery ,a ferrum nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 27.04.2005 03:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Jaki poziom cen ferrumka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 27.04.2005 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Jaki poziom cen ferrumka? 30 kW ostatnio za 4.025,-brutto , 20 kw 3.680,-brutto - kocioł kpl. ze sterownikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 29.04.2005 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Gdzie go można kupić i zobaczyć. Podajcie stronę, trochę więcej informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanP 29.04.2005 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 http://www.ekokotły.com.plBardzo ciekawa strona warto poczytać całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeje 30.04.2005 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 Witam, Chcę mój dom o pow.200 m kw. ogrzewać kotłem zgazowującym drewno firmy VIGAS wraz z pełnym osprzętem tj. bufor itd. Czy może Ktoś ma ten kocioł i czy warto go zainstalować. Jak często trzeba dokładać paliwa i w ogóle-plusy i minusy tego kotła.A może innej firmy? Pozdrawiam. wszystkie wypowiedzi jak by Cię żagnały na zawsze, a ja uważam że może Ci się udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 30.04.2005 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 Bez załamki, ferrumek jest super, vigas jest super, vieśman jest super, atmos też super, buderus nie jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 30.04.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 Cały Grzesiek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 30.04.2005 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 Ja tak dla kawału, bo Jayer sie wkurza, a złość piękności szkodzi Mały miałem już dwie wizytacje z budka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 30.04.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 Ja tak dla kawału, bo Jayer sie wkurza, a złość piękności szkodzi Mały miałem już dwie wizytacje z budka Ja tez.Chyba nieźle ich ciśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts