Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przyłącze wodne a opłaty !!!

freak

Recommended Posts

Witam !!!

Mam takie pytanie do drogich forumowiczów !!! Otóż wykonano mi przyłącze wodne do domku. Podczas wykonywania, jako że arteria wodna idzie w drodze gminej na powierzchni tej drogi wykonano zasuwe, zgodnie z projektem i według wykonawcy zgodnie ze sztuką budowlaną. Teraz sie okazuje, że musze podpisać wniosek o zajęcie pasa drogowego i wnieść opłatę co oczywiście jest jak najbardziej prawidłowe !!! Jednak cały ambaras tkwi w tym iż na samym końcu tego wniosku mam coś takiego "Opłatę roczną za umieszczenie w pasie drogowym urządzenia niezwiązanego z funkcją drogi i potrzebami ruchu zgodnie z art.40 ustawy z dnia 21 marca 1985r. o drogach publicznych (j.t. Dz.U. nr 71 z 2000. Poz.838 z późno zm.) i zgodnie z uchwałą nr 171/XXVI/2004 Rady Gminy Czerwonak z dnia 17 czerwca 2004 r. dokonywać będzie:" i poniżej jest rubryka do wpisania adresu właściciela urządzenia,którym ja jestem !!! W uchwale rady gminy jest opłata coroczna 30 zł. Przepraszam za głupie pytanie :) Czy to oznacza że znaleźli kolejny powód by ze mnie zdźierać kase ??? Nikt na mojej ulicy za to nie płaci o co więc chodzi