freak 22.04.2005 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Witam !!! Mam takie pytanie do drogich forumowiczów !!! Otóż wykonano mi przyłącze wodne do domku. Podczas wykonywania, jako że arteria wodna idzie w drodze gminej na powierzchni tej drogi wykonano zasuwe, zgodnie z projektem i według wykonawcy zgodnie ze sztuką budowlaną. Teraz sie okazuje, że musze podpisać wniosek o zajęcie pasa drogowego i wnieść opłatę co oczywiście jest jak najbardziej prawidłowe !!! Jednak cały ambaras tkwi w tym iż na samym końcu tego wniosku mam coś takiego "Opłatę roczną za umieszczenie w pasie drogowym urządzenia niezwiązanego z funkcją drogi i potrzebami ruchu zgodnie z art.40 ustawy z dnia 21 marca 1985r. o drogach publicznych (j.t. Dz.U. nr 71 z 2000. Poz.838 z późno zm.) i zgodnie z uchwałą nr 171/XXVI/2004 Rady Gminy Czerwonak z dnia 17 czerwca 2004 r. dokonywać będzie:" i poniżej jest rubryka do wpisania adresu właściciela urządzenia,którym ja jestem !!! W uchwale rady gminy jest opłata coroczna 30 zł. Przepraszam za głupie pytanie Czy to oznacza że znaleźli kolejny powód by ze mnie zdźierać kase ??? Nikt na mojej ulicy za to nie płaci o co więc chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 22.04.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Normalnie przylacze do wodomierza jest wlasnoscia lokalnego operatora wod.-kan. i stanowi jego wlasnosc, ale dlaczego Ty masz za to placic pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freak 22.04.2005 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Dokładnie dlaczego !!!! Jesteś pewny ze nawiertka z zasówą, należy do operatora wodnego !!! Jeśli tak to może znasz jakąś wykładnie prawną dotyczącą tego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 22.04.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Sprawdz umowe z wodociagami, tam powinno byc okreslone co jest czyje i kto za co odpowiada ? Warto zerknac do regulaminu operatora jak wygladaja sprawy wlasnosciowe pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freak 22.04.2005 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Będe bardzo zobowiązany za każdą pomoc !!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freak 22.04.2005 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Mam w warunkach technicznych przyłączenia taki punkt "Granica stron przyłącza wodociagowego:zawór odcinający za wodomierzem czy to oznacza ze zasuwa nawiertka i rura do wodomierza jest jednak zakładu wodociągowego tudzież gminy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 22.04.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 ..wyglada ze ich i tego trzeba sie trzymac !PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts