Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dziś mija mi 2 lata na forum

mieczotronix

Recommended Posts

a było tak

* w 1999 za sprawą ulg podatkowych zaczęliśmy oszczędzać w KM na "cele mieszkaniowe"

* w 2000 zaczęliśmy się zastanawiać na co za 5 lat wydamy pieniądze z KM, najpierw, i jeszcze parę razy później, myśleliśmy że będzie to mieszkanie

* pod koniec 2001 albo na początku 2002 trafiliśmy na wystawę domów modelowych Muratora pod Piasecznem i spodobał się nam "Przytulny" do tego stopnia, że nakręciliśmy się na własny dom

* na początku 2002 zaczęliśmy szukać działki, szukaliśmy od marca, a we wrześniu mieliśmy dość

* na początku stycznia 2003 wznowiliśmy szukanie działki, nie szukaliśmy długo - zdecydowaliśmy się na pierwszą, od której zaczęliśmy rok

* w lutym zaczęliśmy projektowanie domu

* w marcu za pieniądze z KM 2003 kupiliśmy działkę

* w kwietniu 2003 trafiłem na forum

* w lipcu 2003 zaczęliśmy budowę

* przerwa na budowie od grudnia 2003 do lutego 2004

* w lutym urodził się Staszek

* w grudniu 2004 wprowadziliśmy się do nowego domu, a w styczniu Staszek zaczął po nim chodzić

* w kwietniu 2005 mieszkamy już 5 miesięcy i zabieramy się za ostatni etap - urządzanie ogrodu

Tylko dwa lata, a jaka zmiana! Życzę wam wszystkim, żeby wam poszło tak szybko i łatwo, jak nam. Niby wiedziałem w co się pakuję te 2 lata temu, ale jednak perspektywa mieszkania we własnym domu była dla mnie tak odległa, jak stałe bazy na marsie. A tu proszę, jednak się udało.

Proszę wpisywać swoje kondolencje

Gratulacje Mieczu!

Swoją drogą - właśnie zaglądnąłem do profilu - zarejestrowałem się na forum 4 kwietnia 2003.

Więc przegapiłem swój jubileusz :lol:

Podobnie jak u Ciebie - te dwa lata to okres wielu zmian i wydarzeń które nieodwracalnie zmieniły

nasze życie. Na lepsze oczywiście (no może poza pasmami siwych włosów) ;).

Pozdrawiam gorąco

Mieczu gratulacje. :D

Zapomniałeś jeszcze wspomnieć o bardzo ważnym fakcie:

28 marca zostałeś nominowany do Nagrody Złotej Klawiatury.

a 31 marca otrzymałeś zaszczytny tytuł :ZŁOTOUSTEGO

No i ja zajrzałam do swojego profilu ..zarejestrowana 17 kwietnia 2002 :)

pozdrawiam

Edzia

Ale z ciebie szczęściarz :D :D :D

Masz dom, syna, jeszcze tylko jakieś małe drzewko i na tyle!!!

A ja:

Dom już w zasadzie drugi (z czego w pierwszym kapitalny remont, a obecny jest w początkowej fazie wykończeniówki), drzew zasadziłem już setki, teraz trzeba pomyśleć o synu... :wink:

Właśnie patrzę, że miesiąc temu miałem 1 rocznicę na forum.

Gratulacje!

http://www.animowane-gify.com/gify%20okazyjne/gify%20urodzinowe/okazyjne__17_.gif

Prosimy o zdmuchnięcie świeczek!

Żeby nie było zbyt łatwo przypada 5 sztuk na 1 roczek! :wink: :wink:

A my bijemy BRAWO!!!

http://digilander.libero.it/jurada2003/applaudit.gif http://digilander.libero.it/jurada2003/applaudit.gif http://digilander.libero.it/jurada2003/applaudit.gif

Ooo... a mnie właśnie zrobiło się "five, five, five", jak w amerykańskim numerze telefonu...:wink:

Takoż i ja Wazeci Mieczotronicoricusie Krsidobaldusie Elmex Toothpaste Chloride de Leclerc pozrowienia za pomocą sług Electronusowych ślę.

Co by Acanowi, Pani Twojej, acz i oczywista Latoroślom Waszym Nieodrodnym Przytulnie się kasztelanowało.

Cobyście na zaścianku Waszy z dala od kart historyi

w spokojności, a i radości starości dożyli.

PS. No i proszę Mistrz Jan Niekoniecznie Cukiernik, prawie by ze mnie kontenty był. :lol: