larry 22.04.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Witajcie serdecznie. Mam pytanko o namiar producentów cegły betonowej która wygląda jak łupana i ogrodzenie składa się jak klocki lego. Te cegły mają takie wupuski jak w elemtach puzzle. Jak ktoś ma już ogrodzenie z tego to proszę o opinie i jak kształtują się koszty takiego ogrodzenia.PozdrawiamKrasnaLL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 05.05.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 No właśnie ! Czy ktoś w ogóle budował ogrodzenie z cegły betonowej łupanej? Osobiście podoba mi się faktura tej cegły ale poza murem chińskim nie widziałem wybudowanych słupków czy bram z tego rodzaju cegły. Co o tym sądzicie? Myśle tu np. o fasadzie łupanej Jadaru czu Uni-split Bruk BetuCzy to tak drogo wychodzi, że jest tak mało tego typu ogrodzeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Imka 05.05.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Planowaliśmy zrobić ogrodzenie UniSplit Bruk Betu i położyć ich kostkę - betonową z "granitową" posypką (bardzo ładna, różne kolory), ale ceny sprowadziły nas na ziemię:kostka kosztuje ponad 60zł/m2, więc z ułożeniem wyjdzie tak samo jak granitowa(!!!), ogrodzenie - bloczek słupka - od 11 do 18 zł/szt. (w zależności od koloru), bloczek murku - od 8 do 13 zł/szt., element zadaszenia - od 8 do 13 zł/szt. Zrezygnowaliśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 05.05.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 na gotowo sam materiął ok 100 zł m2 brutto ( z 22% VAt ) http://rezulak.pl/inne/SUCHYBIG.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 05.05.2006 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Rezi, fajne. To cena za same elementy? Jakiego producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 05.05.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Rezi, fajne. To cena za same elementy? Jakiego producenta? http://www.pozbruk.pl/ >> Oferta >> elementy małej architektury>> suchy mur widziąłem zrobione to na zywo trzba to zrobić niesamowicie precyzyjnie widac każde niechlujstwo wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 05.05.2006 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Rezi, wygląda świetnie. Możesz napisać dokładnie ile to kosztuje - np. za metr kwadratowy? Czy inaczej jest to liczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 05.05.2006 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 http://www.pozbruk.pl/ >> do pobrania>> cennik małej architektury dla leniwych fragment cennika pozycja "suchy mur" http://rezulak.pl/inne/cenmursuch.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 05.05.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Rezi, wygląda świetnie........................... żóna tez to mówi coraz rzadziej ale jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 05.05.2006 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Rezi, wygląda świetnie........................... żóna tez to mówi coraz rzadziej ale jeszcze Ups taki skrót myślowy - chodziło oczywiście o mur Ale cena jest powalająca jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 05.05.2006 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Rezi, wygląda świetnie........................... żóna tez to mówi coraz rzadziej ale jeszcze Ups taki skrót myślowy - chodziło oczywiście o mur Ale cena jest powalająca jak dla mnie. klinkier z połozeniem to około 3 zł za 1 st na 1 m2 to około 65-70 szt. wiec cena z klinkierwm wychodzi x2 tak przynajmniej mi się zdaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 05.05.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 klinkier z połozeniem to około 3 zł za 1 st na 1 m2 to około 65-70 szt. wiec cena z klinkierwm wychodzi x2 tak przynajmniej mi się zdaje Zgadza się, zależy jeszcze jaki klinkier. Za 1,5 to raczej najtańszy - "ceglasty". Ja kupowałem brązowy na kominy za 2,18 a widziałem też za 3-4 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 05.05.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 klinkier z połozeniem to około 3 zł za 1 st na 1 m2 to około 65-70 szt. wiec cena z klinkierwm wychodzi x2 tak przynajmniej mi się zdaje Zgadza się, zależy jeszcze jaki klinkier. Za 1,5 to raczej najtańszy - "ceglasty". Ja kupowałem brązowy na kominy za 2,18 a widziałem też za 3-4 zł. + złotówka za połozenie + zaprawa daje min 3 zł za 1 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 08.05.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Mur tzw chinski jest bardzo OK ale żadna z omawianych tu firm nie produkuje elementów z których można by zrobić np słupki rozsądnych wymiarów o wszystkich ścianach łupanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 08.05.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Jest taka wytwórnia na Dolnym Śląsku.Nie mogę sobie przypomnieć, a mam ogrodzenie z ich elementów, kupowane poprzez lokalną hurtownię w Prażmowie.Mają stronę internetową.Są elementy na słupki i nieco inne na murek. W 4-ech kolorach.Słupki wychodzą 23x23 cm.Składa się na sucho 2-3 warstwy i zalewa wnętrze betonem.Są też "czapy" na murek i słupki.Można też budować słupki szerokie przydatne do zainstalowania tablicy domofonu ze skrzynką pocztową przechodzącą przez wnętrze słupka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafula 18.02.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 A tak z innej beczki, to na czym się muruje taką cegłę, bo mi fachowiec proponuje zaprawę do klinkieru, a pani w bruk betu powiedziała, że na normalnej zaprawie. Proszę o odpowiedź kogoś kto zna temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts